Nuffnang

Thursday, February 26, 2009

@ ikea member SALE...

date: 26th Feb 09
time: 7.15am - 12.30pm
venue: i.k.e.a


6am.. aku dh bangun.... hardy pun dh bgn.... mandi, solat & siap ala kadar je. by 6.40am aku dh dlm keta hantar hardy pi nursery... guna PLUS hway. keluar kat tol k.damansara dh pkl 7am.. aku dh happy kononnya x de jam. tgk2 ha e la... fr tol to ikea tu took me 20 mins.. isk isk..

sampai ikea, parking x penuh lagi tapi aku tgk a few chinese berlari2 masuk dlm ikea. aik??? ni warehouse sale ke?? cam nk berebuttttt je.
aku masuk & tunggu sham kat children area... belum apa2 dh amik SNAKE for hardy.
sham sampai, kami decide nk shopping dulu...penuh satu trolley. padahal beli benda murah2 je.
habis shopping pkl 9am, baru pi bfast kat ikea cafe. sedap chic wings dia...

then, time nk bayar, aku notice, meja DRAGBY yg kami beli tu dh habis korangggg... sib baik sempat amik for sue.. aku beli 3, sham beli 2. hehehe...
then, pi ronda2 ikano, the curve & lunch kat ikea cafe lagi.. by noon kami dh gerak balik...
muka sorang2 memang puas ati la.... coz dpt beli apa yg di 'aim'kan.. hehehe

trolley penuh dgn meja DRAGBY je

ni dh nk pi bayar..
kami queue dkt 1/2 jam nk bayar..slowwwwww....

ni je yg aku beli...

DRAGBY..aku assemble. tapi x siap lg coz screw kat cermin dia longgar, tunggu hubby balik soh dia ketatkan.

12 comments:

Cik Puan Mimi said...

meja tu cun, tapi kalau aku sure tak leh beli, coz anak2 aku boragas.. satgi, depan panjat, abis roboh plak cermin tu.. hehehe tapi memang serius unik la..

wah kau berdua berpoya2 sampai tengahari yek.. mentang2 ler cuti, bila la aku nak join ko ni pi serbu tempat2 sale ni.. dulu kau pi dengan niza warehouse sale toys (apa nama ntah)kan.. ni dengan sham plak.. mmm jeles aku.. hehehe

Mrs. Hasanif said...

yes!!!!!!!!! tenkiu .... meroyan aku dgr korang p soping..apakan daya ....huhuhu klu x aku sampai dulu kt ikea dr hang...

As said...

uih...lawo la... hmm p ikea ngan sham ya... mmg cargas tul ko ni hirda...
best arrr... ikea ni kalo murah mmg sesangat murahnyer.. so ang cuti la ya masa ikea sale tuh...
lain kali kalo ader sale inform la erk... kalo ok leh la p...

Mimi said...

ish..ish..awai sungguh hang gi Sale itu..ramai dak orang?

lawa la meja tu...unik..patut la zasss...da abih..

hirda..aku pun nk beli snake tu pasai aku tgk kt paper yesterday da turun to RM15...dah lama aim tp nk tunggu sale..hihi..byk lagi dak hang tgk pagi tadi?

Zanna_MamaBatrice said...

korang gi shopping sesama kat ikea
best ooo
nie ponteng ke apa nie...he he he
siap belikan utk sue plak tu...
best arrr......
bila ler aku dpt join hirda....

lieya_latif said...

WAH...cantik le meja tu....unik sungguh....sonot korang shopping disaat org bekerja yeak..sesungguh aku jeles wei keh keh keh keh

mesti ramai org kan hirda....ikea tuuu...mmg byk bende best2 yg boleh di shopping kan....ape pun korang sure hepi dapat ape yg diidamkan.....berseri2 le umah ko ngan bende baru nieh....

aku nak tgk sebenarnye ape lagi yg ko borong dlm beg plastik tu....

~~ciklinn~~ said...

wah bestnyer.... gi jalan2..nak2 dgn kawan kan....tpi awalnyer ko dah kuar rumah hirda... kalu aku sibuk tido lagi tu...hahahhahah

comel jer meja tu.....

Jasfyra said...

kalo nk p ikea mmg kena gerak awal2 pagi kan..aku dulu konon2 p sana tengahri or ptg..ramai gila umat manusia..wah!! best ar korang bersoping.kalo bwk anak2 p ikea leces sket kan.

Jue ~ mama DnD said...

shopping sakan yer hirda...dah namanya warehouse sale kan..rugi a x borong..unik a meja tu...

eMMa@iKKa said...

wah siap gie date ber-2 nak shopping!! shopping sakan kengkawan aku. Sedih ah..buat masa nie aku nak gie shopping tak dpt ah..aku tak leh berdiri lama-lama ah..nak pitam..:(
tp ada hati lagi nie nak shopping esok kat mothercare...hehehehe..:)

liwaniel said...

amboi shopping sakan kat ikea ngan sham ye....best shopping kat ikea ni kan...

Sham Ummi Echa said...

hehhe..bes ar kita g shopping smlm kan.. giler awal aku kuar umah.. g keje pon x awal cam2 tau.. sib baik snang nk parking.. tp ok apa kita beli smlm tu kan.. still under budget lg tu.. aku x pasang lg side table tu..tggu ct nnt la.. aku letih giler smlm.. lps dating ngan ko tu .. laki aku ajak g putrajaya plak.. ngantuk giler aku..