Nuffnang

Friday, February 13, 2009

Friday the 13th…..

I know when I said “Friday the 13th”…. Semua will think all the bad/-ve things happened on this day/date.
For me, as a muslim I believe anything that related to FRIDAY is good.

And….. hardy was born on ‘Friday the 13th” as well…. So, it prove that there’s no curse on “Friday the 13th”.
Hehehe. Happy 2 yrs & 4 months old dear!! :)

Ok, back to my story… today (Friday the 13th)….
Me & my colleagues went to mines. Lunch & for the 1st time buat FISH REFLEXOLOGY. Rm10 for 10 mins.

How was the feeling??? OMG…. Thank God, x de org kat spa tu… we scream mcm org gila. GELIIIIIII…….

The 1st 2 mins rasa cam nk pengsan kegelian. I hv to kejang2kan kaki, to tahan the geli. And the FISH quite besar la…. Takut pun ada… we chose kolam yg fish dia kecik & x besar sgt. My colleague then, tried kolam sebelah yg fish dia besar2…oh scary… tapi dia kata best. Whatever la… jgn harap aku nk try….

Tapi I was so satisfied with the results. My tapak/tumit kaki is smooth & all the kulit2 kering gone. Thanks to the fish yg kelaparan itu…. ;)

Next time we wanna try 30 mins fish reflexology pulak (boleh ke aku tahan????). rm38 for 2 persons.

mula2 minah thai ni basuhkan kaki kami dulu, hygiene la kononnya.

ada 2 kolam..satu ikan besar, satu ikan sederhana & kecik.

ni dok terjerit2 geli..hahhaha..

lepas tu dh leh tahan, tapi kaki kejongggg jek.

uihhh..debabnya kaki akuuu....


satu kolam muat 3 org. 3-3 kami pilih nk masuk kolam ikan kecik.
butter dgn beraninya pi tukaq masuk kolam ikan besar.

kulit kat tumit tu sedappp... LOL

after....

11 comments:

nanako said...

nk kena try ni.. rasanye cam sesuai je ngn kite sbb kaki mmg kering+merekah.. hirda, nmpk bersih la kaki..

Puan Iza said...

Hirda, pi FISH REFLEXOLOGY ek...beraninya....mesti rsa geli giler kan....iza tak berani arr...takuttttt hehehehe....

Zanna_MamaBatrice said...

aku penah try kat tesco melaka hirda
pergh...kejang2 perut aku tahan geli ok.....dah ler kat tempat open...sumer dok kerumun nengok kami yg dok tadah kaki dlm kolam ikan tu...keh keh keh...ala2 malu ler plak aku nak jerit bagai kat situ kan...

tp best kan hirda....sedap jer pastu rasa kaki tu......

lieya_latif said...

wei hirda...aku berani giler.....


tapi berani tgk je laaa.... hahahahaahah...serius wei aku geli nak buat bende nie...aku tak takut ikan tu tapi aku tak tahan geli...aku ni pantang kene urut.....lagi laa kalo kene gigit ikan ni....eiiiii aku geli....tgk pic ko ni pun aku cam terbayang jek ade bende kat kaki aku ni....hi hi hi

ILA said...

Maaf la sbb dah lama x tinggal komen... maklom la dlm tempoh berpntang nih ms terhad bila baby kuat nak menyusu hehehe

ooooo tidak!!! sungguh aku geli giler. Tp kalo ikut kata hang, kesannyer amat memberangsangkan... haruskah aku mencuba?....hehehe

ppsssttt hamboi korang....bergather2 je yer.... best nyer korang. Sungguh la aku menjelesi korang berouting2 bagai...hiih

liwaniel said...

best ye fish spa ni..teringin jugak nak try...

Jue ~ mama DnD said...

skang ni byk dah tempat camnikan ..
aku x pernah try lagi...tp teringin gak nak try...hehehe cam best jer...bagus a p masa ikan laparkan, kalo ikan2 tu dah kenyang rugi a...hehehehe

eija28 said...

eija nie penggeli gak...tgk org buat mcm best jerk!!!

As said...

Hirda... aku tgk pun geli... ikan tuh duk kat kaki.. huhuhu.. camner nak outing ngan ko ni kalo p c2... harus aku tukang tgk jerk...
hmmm tgk ko manten cool jer.. tuh paling x tahan tuh.. hmm kalo kesan nyer ok... w/pun aku x sampai ati tgk ikan tuh duk gigit kaki kiter... InsyaAllah 1 dy nanti aku harus cuba p spa tuh...

Mimi said...

Hirda..best ye wat therapy ikan ni? hari tu maktok najeeb nak try..tp dia nak gi dgn aku (berteman2 la)..tp aku rasa aku tak tahan geli..huhuhu..so sampai la ni x gi lagi..sian kt maktok. Takpa, nnt aku suh mak aku gi dgn baba najeeb...hihi..aku gi shopping.

Sham Ummi Echa said...

geli sgt ker bila ikan tu geget kaki tu.. teruja mak ni nk g try plak pasni.. cam bes jer.. bile ko nk plan g fish spa nih.. aku da x sbr plak..