Nuffnang

Sunday, February 22, 2009

ello akid anaqi.....

hari ni kami ramai2 pi melawat ila yg baru (errr baru ke? dh sebulan lebih pun...heheh) bersalinkan si akid anaqi.
baik je akid korang... diammm + nk tido je... x kisah kami2 yg riuh cam pasar mlm tu. LOL
dh pi melawat org dlm pantang kan, x kan nk pi berlenggang. aku pun buat le my murtabak roti.. sorry le kengkawan. TERlembek pulak. over rendam biskut aku tu..

hubby x join coz dia pi main badminton. sib baik cu mimi ada. so, cu mimi la kena jadi bibik & photographer of da day.. thanks ya cu mimi.. ;)

mula2, aku sampai, pastu, iza, as, sham, niza & cik puan mimi sampai paling last coz alasan dia, dia mai fr SENTUL..LOL.. ye la mimi, kami terima alasan ko tu... heheheh

food punya le byk, tapi aku x sempat snap pic food.

samosa, popia goreng ~ ila (tuan umah)
murtabak roti ~ me
donuts-big apple ~ as
kfc ~ niza
tauhu sumbat ~ sham
cupcakes ~ iza
sardin gulung ~ cik puan mimi

cute kan? Akid kecik2 dh terer senyum...

cu mimi melayan hardy, afiq & haikal dok main dlm bilik afiq. cantikkk bilik dia.

mak2 mkn kat dapur. time ni aku x tau mana dh hardy..lupa diri kejap..

tukar position.. tetap nk pose altho tudung senget kena tarik dgn hardy...

13 comments:

Cik Puan Mimi said...

wah cargas kau update..heheh aku pun nak update gak altho citer indon tak abis lagi heheheh..

baik jer kan akid.. kalau sesetengah bby dengar bunyi bising sure dah melalak..

heheh ialah kau, akukan mai dari sentul, korang2 semua dari shah alam, tu yang korang sampai awal.. lagipun aku ni dah 2-3 kali gi umah ila pun stil sosat lagi.. hahahah alasan kukuh ni..

aku ingat nak pi beli pisang goreng, tapi semua kedai tutup coz hujan.. mujur bawak sardin roll tu. kalau tak, sure aku datang lenggang2 kangkong

Cik Puan Mimi said...
This comment has been removed by the author.
Puan Iza said...

Wah! hirda pun dh update citer pi umah ila gak ker....betul2 cargas hirda & kak mimi nie...emmm, iza pun nk update gak la.... :-)

Awal tul ko sampai hirda, masa iza sms hirda....kitaorg pun mmg tgh bersiap gak...lps solat asar baru kuar pi umah ila....

a'ah kan. akid tu baik jer walaupun kita nie dok bising2....heheheh....

Mula2 nak dukung akid rasa cam takut gak sbb dia kecik lagi...tapi akhirnya dpt gak aku dukung & pegang dia...haikal wat tak heran jer....tak jeles pun hehehehe...

eija28 said...

ooo...lupa diri jap erk....aqid...geram betul tgk dia....klu eija da...rasa nak cubit pipi dia....suke hati jerk nak cubit pipi ank org....

As said...

hirda.. cargas tul ang hapdet... wah.. ya la.. kiter ni mak.. mak.. x hengat dunia buat havoc kat umah org .. heheheh... sonok kan dpt jumpa baby akid yg baik jer... bising camner pun...lepak jer dia...

Re: hirda sok kalo ang nak anak rupa jepun.. ang tgk la ari2 citer jepun.. .. aku rasa la kot... hehehe..

Zanna_MamaBatrice said...

bagus bagus bagus (korang bc ala2 upin ipin tau...)
syok nyer nengok baby akid...
pasai gambar korang lebih nie...patut letak ler gambar2 baby akid....over tau korang nie...
keh keh keh

next year aku pindah Kl ler jawabnyer...
tak tahu nengok korang selalu berdating2an...

Syasmeen said...

wah..bestnya kalian semua dpt jumpa jeles meen rs mcm terpinggir je hehheheh lgpun meen nih sape lah pd kalian kan hehehheeh

Mimi said...

comeynyer anak Ila..kecik2 lagi da pandai senyum..

Len kali kalo xtvt camni email aku sekali k..hihi..nk join gak..aku rasa pasni Ikka la kot kan?

re: weih..aku baca mula2 ingatkan hang nyampah kt blog aku..hahah..sampai hati hanggg...tgk2 sbb problem comment..aku pun slalu kena lagu tu..awat ahh? dulu fotopages lagu tu now blog pulak da mula buat hal..boring saja..da type panjang2 buang karan..

mrs khairul said...

weh...xtahan aku nengok mak2 sume posing sakan.....yg lawak tuh tuan rumah ble terselit kt belakang..sian ila..heheheheh...

tp ila cergas kan..ke sana sini.P basuh pinggan lah...aku sebulan tuh masih dok melepek g atas katil..xble gerak sgt..mak aku tuh very the "GARANG"....hahahaha...

smlm both hardy n kanda bad mood arrr...xble main sama2 kan..ko tau kai borak smpi magrib..khairul siap sound aku gih.."mlm ni kita tido sini je lah" hahahahahah

weh aku suka beg ko tuh..beso giler..material dia pun lembut jek..kalo aku bawak p class mmg sesuai sgt..sume benda ble sumbat..xyah bwk beg utk laptop & books separately..

Sham Ummi Echa said...

ko mmg cargas tau.. aku pon baru jer lps hapdet td..sib baik bos xde pg nih..nyehnyehnyeh..

rugi wo ko blk awal semalam.. mcm2 citer kuar smlm tau... smpai kitorang nih x reti2 nk blk.. aku kjp bangun..kejap duduk balik.. smbung citer nyer pasal.. last2 laki aku skali dok kt dapur dgr para mak2 ni brgossip...hahahha..

mana x syoknya kan.. da la mknan penuh semeja.. citer pon best.. lg la berat montot nk balik.. da la havoc jer umah ila jdnya..hehehhe.. sib baik la baby akid tu cam memahami jer para mak yg kepochi ni kan.. dia pn sgt ler baiknya.. diam jer.. aku x dgr pon sore dia.. ahhaha...

x sbr nk jmpa korang lg tau..

Linda Latip said...

Salam Kenal :)

Hardy yg chomel..maknye pn comel hehe..seronok tgk sume kumpol tgk kwn mcm ni :) Dirda duk area serdang ke?

lieya_latif said...

oooo ruginye aku tak mengjoin kan diri...di saat korang tgh berhepi-hepian aku tgh kelam kabut kat majlis kawin adik aku hi hi hihi....

alah, terlepas lagi nak rase murtabak roti ko hirda.....wei aku mmg salute ngna ko bab mase ni...very the punctual okey!!!!....besdei mia mija pun ko dah terpacak dulu.....

aku suke tgk pic cu mimi layan hardy, afiq n haikal kat bilik afiq tu....aku tgk afiq muke cam tak puas hati jek bilik die di ceroboh....ha h ahaha ha

Frederick said...

Thank you for your post, pretty helpful material.
casino de montréal