Nuffnang

Wednesday, February 25, 2009

emo weekend...

last 2 weekends in a row i was in tears... why??
because of these movies... isk isk...


FOTB1

FOTB2
it aired on tv3 after midnight. actually i watched these movies more than 10 times. x pernah jemu.my sis bought VHS (during that time no VCD yet) and till now the VHSs still at my parents' home.
after put hardy to bed, i went to guest room, on the aircond, tuck in the comforter & standby tissue box next to me. hubby bz tgk bola @ family area.
i never fail to cry everytime i watched it... sok sek sok sek...
b4 this i feel like FOTB1 lagi sedih coz i know that's what my daddy's feel bila tgk anak2 dia get married especially me.
tapi since dh jadi mama ni, bila tgk FOTB2... i cried even worse. wahhhh sungguh emo..tapi tetap control my sok sek sok sek sound. x mo hubbyku dgr. coz kompem kena gelak dgn dia. hehehe..tetap nk control macho nihhhh.....

12 comments:

Mimi said...

aku tgk gak FOTB1 tapi 2 tak tgk lagi..best ye? aku sukaaa..ceta yg buatkan ku nangih sbb bila lagi nk nangih kalo tak tgk ceta sedey ye tak? semalam aku tgk Slumdog Miilionaire..best gak tapi takde la sedih...sedih lagi Benjamin Button
re: Aku gi bw dia Sunday petang...takdak orang nak naik bas kt LRT pasai cuti, tu yg kami 6 org saja..hihi..kalo hari kerja biasanya byk bas dan ramai orang..ini kami tunggu dekat sejam hanggg..Najeeb dok keriau sebut bas 1000x...

eija28 said...

wah kak hirda...emo erk...tgk sampai nangis sok sek sok sek....

*Azie* said...

bestnyer citer nie...

As said...

hirda aku x pernah lagi tgk citer ni... tp gezek dia pernah la... nampak cam best la plak...
ang yg ganaz pun sok sek sok sek ker... cam x percaya.. aku yg sedih bila tgk citer titanic... huhuhu.. tp x la nangis... heheheheh ... jiwang gak aku ni kan...wei... layan sesorang la ang citer ni.. kalo tgk ngan hardy gamaknyer nak ker dia layan...

lieya_latif said...

WAH ko pun emosi2 gak yeak hirda....aku pun samelaaa...kalo citer touching2 ni mmg senang nak meleleh...tapi yg penting kene cover, aku malu laa kalo org tgk aku nangis time tgk citer....hi hi hi konon la tu!!

Puan Iza said...

tak penah lagi tgk citer nie....tak sangka hirda leh meleleh airmata tgk citer nie...sedih sgt la nie....hehehehe...yg tak tahan tu..siap cover bunyi sok..sek..dari hubby tu....hehehehe

mrs khairul said...

woit..cam x sangka jek ko ni jenis nangis bila tgk movie?heheheh..sama cam aku la nih..tp aku xpnh tgk arr movie nih..aku nih mmg ratu air mata ok...nmpk dr luar cm ganas tp sbenarnya teramat sensitip..pastu kan mesti si khairul dok gelak kan aku..nyampah jek..

sama jek mcm aku..siap ada tisu..aku kan kalo xsmpt amik tisu guna baju pun jadilah..muaaaahhhaa

btw...on our wedding sure kan parent kita sedih..that was d 2nd time tgk bapak aku nangis (1st masa along aku kawen) aku rs kalo kanda n balqis kawen nnt sure jurai2 air mata aku nih (ceh dh berangan nak plak nk dpt menantu)

[[ yong ibu chem ]] said...

hehehehe hirda..mu serupa dgn aku la..

senang benor nak nangis..

tapi movie ni mmg bikin melelh oittt!

Jasfyra said...

hirda...ko sama cam aku ar..pantang ada cita sedey mesti nk nangis..kakaka.tp mmg ar cita ni agak tersentuh sket kan..uhukss

.: Leen-Wawie :. said...

hehehhe.. ko bukan brutal ker hirda? wokey la tuh leh layan citer nih... best arr? leh try test tengok nih...

Cik Puan Mimi said...

la penyedih ker?? aku baru ler tau.. kalau kau tengok dengan aku, mesti kita sama2 nangiskan.. aku selalu nangis kalau tengok citer hindustan jek.. pasti siap tahan air mata tak kasi tumpah, takut laki aku gelak kan.

Sham Ummi Echa said...

aku x penah tgk citer ni ko tau.. ari 2 kuar kt tv aku trlepas plak nk tgk..

sjk jd mak nih.. mmg cpt jer emo kan.. sket2 nk merebeh.. aku kdg2 naik lemas ko tau.. tp x leh nk control...otomatik jer air mata tu nk kuar kan..