Nuffnang

Friday, February 6, 2009

my baby bag cum office bag...

i am on 1/2 day leave today coz cikgu nursery hardy call & bagitau mata kiri hardy merah + berair + dh byk taik mata = SAKIT MATA le tuuu... so, balik le aku pi amik budak sakit mata itu....

nampak x mata kiri hardy dh start merah.


but the actual story is....
i bought luna baby bag fr gin & jacqie . yg buat aku suka coz dia bg dgn laptop casing. i likeeeee....
it's on SALE. tapi aku tgk dlm website dia today, luna bag ni dh x de stock dh.

i got to know about this baby bag fr blog zura. terus terjatuh chenta. i want PINK or RED or GREEN. tapi x dak stock. yg ada just BLACK je. so, dh alang2 sale kan, ok la...


Luna baby bag DESCRIPTION:
A baby bag that double ups as working bag.
With so many compartments, you don't have to worry about keeping things organized in the bag.
Made of durable nylon.
Two outer big compartments, with four additional compartments inside.
Two outer side pockets for bottles.
Two front open tab pockets
Zip top opening
One big zip compartment inside the bag
Removable hard base
One inner bottle compartment holder
Removable sling strap
Five metal bottom studs
Case cum laptop cover (padded)which fits 13" laptops
MATERIAL: Durable nylon
SIZE: 38cm x 27cm x 13cm
STRAP LENGTH: 22cm

tadaaaa...the packaging..


dlm bag tu ada baby's changing mat (left) & laptop casing (right)

lining dlm dia kaler baby pink!! cute! :). this is main compartment.

2nd compartment.

3rd compartment. pastu a few pockets lagi.

ok..siap!! :)

17 comments:

Cik Puan Mimi said...

untung la kau, banyak compartment.. tak sesia beli sebab boleh isi banyak barang..

tu kau letak wet tissue tu testing2 ker.. hehehe

beg ni memagn sesuai dengan kau.. ialah kau pergi kerja kan pakai seluar, pastu selalu bawak laptop gi balik kerja kan.. so nampak simple dan ringkas..

pstt !!! bestkan beli barang online.. dah rasa ketagih plak!!

Cik Puan Mimi said...

oppsss lupa nak cakap, kesiannyer hardy, kena sakit "bontot" plak... dulu kena ulser kan.. ala budak kiut ni, nanti suruh mama beli spec hitam tau!!


**org dulu2 kata kalau sakit mata tak leh sebut.. kita kena cakap sakit "bontot".. hehehe

Sham Ummi Echa said...

ko beli ek luna bag tu.. aku pon tgk kt blog zura gak.. jth chenta kt kaler pink tu..

errr... ni brg ke berapa ko beli online nih...

Sham Ummi Echa said...

ops aku pon trlupa gak...


sian hardy..br jer baik dr demam + ulser ari tu... da skt "bontot" (bak kata mimi..hehehhe)

liwaniel said...

kesian nye hardy..kena sakit mata pulak..

cantik la beg tu hirda...banyak compartment

farrahar said...

waahh shopping lagi yek! i think i'm done with diaper bags for now LOL!

Hirda Ibrahim said...

mimi ~ apa lak tetingnya.. aku dh pack barang2 hardy masuk situ dh pun. tergedik2 nk guna..hahahh
betui mimi, ni my 3rd online shopping this yr. gila kan, baru masuk feb aku dh beli 3 brg online. ;)

sham ~ brg ke-3 aku beli online for this yr.. heheheh

wanie ~ tu la, suka leh sumbat mcm2. LOL

farrah ~ this is my 2nd diaper bag. yg 1st sudah koyak. tapi kalu pi holiday, backpack tetappp pilihan hati.. :)

eija28 said...

kesian hardy kena sakit mata plak erk...cantik lor beg tu...senang kan beli online kak hirda...

Puan Iza said...

Ciannya hardy...sakit mata ek sayang...Ni dah pi klinik lum nie?...semoga mata hardy cepat sembuh :-)

Hirda, serius cantik giler bag tu...iza pun berkenan bila mula2 tgk kat blog zura tu...iza ingat nak masuk contest dia la...mana tau rezeki...dpt bag cam tu kan hehehehe...

Mimi said...

byk compartment..besttt...aku pernah tgk yg kaler pink..lawa gilerrr..takpa..hitam pun ok gak..
Aku pun dok diaper bag hunting sbb yg ada tu aku dok ulang tayang itu sajorr...dah buhsann

"momi_d's a.k.a leen" said...

sian hardy.. dah g klinik lom? moga cepat sembuh yer..
best beg byk compartment tu.. lagi byk compartment lagi byk benda leh letak... hb selalu kata kiter suka simpan sampah dlm beg. mana taknyer abes tah pa per resit dok dlm tu...

Jasfyra said...

waaa..best2 dpt beg baru.cun kan..
cian hardy.get well soon sayang

*Azie* said...

lor kesian hardy sakit mata...jaga-jaga nnt jangkit kat hang plak..org tua2 petua klu nak bg baik cepat ambik air susu ibu titik kat mata.dulu masa aku kecik2 sakit mata mak aku wat mcm tue..ok baik

*Azie* said...

aha betul kata kak mimi sakit punggung heheh klu kata sakit tut...takut jangkit lak...mcm hantu jer sakit nie..tau apa kita kata ahaksss

** yong ** said...

best beg ni! byk tul compartment nye kan! berbaloiiiiii...

Mrs. Hasanif said...

lawo beg itu... weh hardy dah ok ke??

As said...

Hirda... so hardy camner.. sian dia sakit mata..
lawa giler beg tuh... simple jer.. yg penting byk compartment... x rugi ooo beli.. heheheheh
kiter pun ade tgk website tuh.. mmg beg dia lawo2...