Nuffnang

Tuesday, February 10, 2009

weekend : putrajaya - mines

our MAIN objectives last weekend were "FEED THE FISH".

Sunday
it's haziq's 9th bday. held @ my sis's new home @ precint 10, putrajaya. my sis x pindah masuk lagi. maybe next month during school holiday. Gosh.... i luv the house design, funiture, garden, etc. droolinggggg....

all 100% bali style & all the furnitures bought & shipped direct fr bali. (according to her, it's much-much cheaper fr beli kat sini). terus terasa cam kecikkkk & cikai our home now. LOL x pe la, like my mom always said, thats rezeki masing2. well, i'm happy & bersyukur for what i have now. :)

hardy suka gila dgn fountain kat umah mak lang helly ni...oooo sungguh bahaya biaq budak itu main sorang2. satgi x pasai2 dia pi lepak dlm kolam tu pulak.

b4 pi umah mak lang helly, we stopped @ masjid putrajaya nk bg fish makan. tapi sedeh sungguh. fish dia leh kira dgn jari. rasanya dulu byk. pastu ikan tu pun x larat nk mkn roti dh. melambak2 roti dok terapung dlm tasik.. :( last2 lepas hardy berlari2 kat dataran situ je.

now, hardy asst daddy ok. mama x leh dok depan. :(


muka x puas ati coz x nampak pun ikan.





penat nk tangkap hardy nk soh pose. aku dh mcm rupa saleswoman pulak bwk bag tu. LOL

heheheh...

leh nampak PM's office fr gym umah mak lang. kakak aku sorang ni sport lady. adik dia?? hehehe..jgn tanya!!

jengok bwh, nampak hardy dok berlari2 dgn abg haziq.

courtyard. that fountain actually is meja mkn. ada cermin atas dia. so, ptg2 leh lepak2 sini. mkn2, pastu basuh tgn kat air yg kuar tu. hahahah. no lah. just kidding. mak lang dh warning anak2 dia awal2, jgn dok basuh tgn kat situ. habis berminyak air dlm kolam tu. tapi aku rasa ada gak yg buat nanti.
monday
noon, went to MINES. semata2 nk habiskan roti semlm. ni la tempat aku & kawan2 opis aku tiap2 jumaat. bagi sedekah ikan2 mkn. berkat oooo... :)

baru puas ati kat sini, ikan2 semua memang kuat makan. hardy excited kemain. siap marah2 kat kami coz amik roti dia nk bg ikan makan. cheh... dia ingat mama dia x leh nk beli roti lain ke?? satgi aku pi beli lagi 10 buku roti... amik ko...

ronda2, bg hardy main binatang gerak2 gajah tu. then balik umah zzzz... actually aku je zzzzzz.. hardy dok layan citer apa ntah fr youtube.


bersemangat anak aku dok baling roti kat ikan.

ikan keli dh kurang. byk ikan kecik2 ni je.

masuk dlm MINES la. ada aircond. nk bg ikan mkn 5 jam pun x pe.


hubby x kasi hardy turun fr stroller. x berani aku tgk palang besi tu, cam x kuattt je.

ternampak ikan keli besar paha aku. sila imagine besar manakah ikan itu. paha aku bukan sebesar paha sheila majid ok!!

muka mcm kena paksa naik. padahal dia yg meraung2 nk naik.



sampai umah terus demand nk tgk citer apa ntah. daddy layan je la..

18 comments:

lieya_latif said...

wei kat mane ni presint 10 ni....wah2 dah dekat le ngan aku.....akak ko yg mane satu kat sini hirda.....dpt kuarters ke beli....umah yg sebijik2 tu yeak hirda....uih mmg besar hirda umah kat situ....syok kalo dpt.....besar gile rumahnyer....kalo dpt yg umah baru lagi best....skrang ni design die modern compare ngan umah lame ..... awat ko tak amik pic sejibik umah akak ko....aku ni name jek dok putrajaya tapi kdg2 tak tau gak tempat kat sini....hi hi hihi

wei, ikan kat situ mmg dah demand...tak mo roti dah...cube ko campak pizza.....laju kot depa makan....hi hi hi

Sham Ummi Echa said...

wei..nape x tnjuk pic umah akak ko tu.. tunjuk la sumer2..furniture, garden sumer tu la.. teruja aku nk tgk nih.. yer la..ko baru tnjuk meja yg aku sgt ler trpesona.. aku da menggelupur nk tgk yg lain plak.. over kan aku.. yer la..nk hrp umah sndiri cntik n meletops cam2 mmg xde la kan.. tgk umah org lain pon ckp la..

Puan Iza said...

mesti cantik umah kakak hirda tu kan...dari pa yg hirda citer tu pun cam menatrik jer deco umah dia....meja yg kuar air tu pun cantik...terasa nak ada satu jer kat umah aku nie heheehhe....

Wah! hardy pi bagi fish makan ek...cian dia sbb roti hardy dh abis bagi makan ek...suh mama belikan banyak2 ek...:-)

As said...

hmm.. hardy muka tensen jer x dpt nak tgk fish tuh.. hehehe.. wei naper ang x amik pic umah kak ang... kata bali style... heheh
nak la tgk... umah ang ok aper kami p... cantik wei.. simple dimple jerk...
bila la aku nak bleh buat umah cam tuh...

Hirda Ibrahim said...

kengkawan,
aku terlupa nk snap pic umah dia..
nanti aku pi lagi next month aku snap k? aku try amik time siang. clear la skit.
aku snap benda yg aku suka je... meja fountain tu.. hehehe...

Mimi said...

dah rasmi dah bag baru beli ye?...cunn..nmpk cam semua bole sumbat dlm tu..
Hardy naik elephant tu nmpk cam marah je muka tu..Najeeb tak reti naik benda nih..ada version yg besaq bagak yg org tua pun bole naik tu...hari tu baba dia naik dgn dia...menjerit2 panggil aku mintak nk turun...hahah...apa la boy penakut punya budak

Mrs. Hasanif said...

ko jgn lupa tepek pic umah kakak ko tu..teruja dah aku ni .. hehehe

aku dpt bygkan peha ehh ikan tu..hehehehe aku ada gak 2-3 kali p sana ...tp tiap kali p maryam ngantuk...x syok..dia dok meragam...


harus la naik benda alah tu klu maryam nampak.. tp aku kasi maryam naik yg kecik je..hehehe

Cik Puan Mimi said...

la kakak kau duduk putrajaya ker.. baru aku tau.. so senang la kau ada port kat putrajaya.. ada ler reason nak bawak hardy gi situ selalu..

nampak besar giler rumah kakak kau tu.. mesti cantik kan.. dia beli ek rumah kat situ.. betul cakap kakak kau, kalau beli furniture dr sana memang lebih murah compare beli kat sini..

bagus gak si hardy ni, nak dia bagi roti sambil duduk dalam stroller, kalau emily, jangan harap... mesti dia terpekik terlolong nak turun dari stoller tu.. dulukan masa aku gi mines, makan kat nandos (duduk kat sebelah tasik tu), aku selalu bagi ikan makan tulang ayam/nasi yang tak abis tu.. cam pirana kau.. ngap ngap ngap.. memang besar yak amat sekor2.. kalau aku terjatuh dalam tu, mesti tak sampai 10 minit, aku dah arwah tinggal tulang jer kot.

lagi satu serius hardy tu baik la.. dia boleh layan utube tu tanpa tangan gatal2 godek pc tu. kalau anak2 aku ler, asyik ler dok gatal2 nak tekan cursor la, mouse la.. tu yang aku tak berani tinggalkan pc tu kat depa

Jasfyra said...

bestnya dpt umah besar camtuh...rezeki masing2 kan..best sgt.

pandainya hardy bg mkn ikan.sampai marah mama n daddy amik roti dia.hehee

lieya_latif said...

re : wei ptg ni gak aku nak heret laki aku gi tgk2 rumah kakak ko....laki aku ckp untung kakak ko dpt wat rumah kat sini....value tinggi wooo...kejap jek le cecah juta harge rumah tu...skrang ni pun sure dah setengah juta.....aku kalo jalan2 kat situ, tgk rumah2 ort kat situ....aku mesti ckp ....uiiih kaye betul org2 ni....untung die....tapi bak kate mak ko kan, rezeki masing2...atleast dpt le tumpang jalan2 gi umah die nanti.....yg pasti mesti akak ko pandai deco umah die.....nanti kalo gi sane ko amik laa pic byk2.....bukannye ape aku teruje tgk meja yg ade air mengalir tu....jakun tak jakun, aku nak gak ckp...ni le first time aku tgk....hi hi hi

psst....FIL die tak de nak jual tanah area situ ke....he he he he

~~ciklinn~~ said...

hirda tepeklah umah kakak tu... mesti cantikk... den suko cuci 2 mato tgok hiasan rumah nie...

sonoknya tgok ikan makan... bersemnagt ha hardi..

adoii ku suka hardi duk lepak kat kosi tu.. bukan main ha...

mrs khairul said...

hirda aku cam ble imagine umah kakak ko camne..sbb dkt ngan umah aku ada 1 umah konsep bali..aku selalu lalu bila amik kanda blk skul..sure guna cost yg byk kan..lg 1 umah kat putrajaya xde gate kan..tgk gamba jek dh ble tau sure umah dia beso giler..ye la kalo nak compare ngan umah kita nih..isk..isk.tp betoi ckp mak ko rezki msg2..

kakak ko beli furniture kat bali?murah compared kat msia??heheheh..murah2 pun kita2 nih sure tak mampu nak beli kan..hahahha..dpt beli kat harvey norman pun dh rs mcm best giler..keh..keh..

rajin ko bwk hardy p ks ikan mkn..aku nih dh byk kali janji kat kanda nak bwk p tasik shah alam asik tguh jek..sian dia..

eija28 said...

kakak kak hirda dok presint 10 rupenyer...umah kat presint 10 mmg besar2 kan...sbb eija mmg tiap2 hari lalu presint 10 nie....yelah umah eija presint 11...sebelah jerk dgn presint 10 nie......mmg untung buat rumah kat sini...value tinggi woo.....ikan kat mines tu besar2 kan..iman klu g mines mesti nak tgk ikan2 kat situ...

Sham Ummi Echa said...

meh amik award kt blog aku..

liwaniel said...

wah..mesti cantik rumah kakak hirda tu..siap beli furniture kat bali lagi..

seronok hardy bagi fish makan ye

Aza...As :) said...

aahaalah hirda...aku pun teruja nak tgk umah kakak hang yg konsep bali tu :)...aku & mak aku mmg giler konsep bali & kayu2 ni...hehehe...lepas ni selalu lah hang mai area sini kaann??? bolehlah kita bertogether-together dgn member2 area sini pulak ;)

Tpt ikan kat MINES tu jugak menjadi tempat feveret afiq...if pi MINES...wajib pi area situ...dok lah afiq & abah dia kat situ berjam2...sementara aku merayap cari brg aku sorang2...aman dunia aku cari brg sorang2...hahahaha

Zanna_MamaBatrice said...

perg...camner aku nak bayangkan umah kakak ko tu erk hirda...sure meletup...coz' rumah kalu konsep bali nie unik sikit.....best ooo...

nengok pun dah tahu luas....
ya betul kata kengkawan sumer.....ko amik ler gambar umah kakak ko tu sebijik...so, lagi senang aku nak bygkan...

rumah2 kat putrajaya nie tak berpagarkan ....cam rumah2 kat oversea...nampak sangat mesra jiran ..ngeh ngeh ngeh

1st time tu aku nengok meja ada water fountain....tak pernah jumpa...later2 ko snap ler bg terang dan jelas hirda....

hardy gud boy seh...dia leh bg ikan makan sambil duduk kat stroller........kalu anak dara aku, jgn harap ler...mau semua org dgr suara dia menjerit nak turun...lagipun dah lama dia tak naik stroller ko.

lagi satu, baik nyer hardy leh layan youtube seseorg dpc laptop....kalu batrice, semua benda dia tekan....kalu nengok ngan aku pun dia sibuk nak pegang mouse, lagi nak tinggal sesorg...mau ntah apa2 dia tekan nanti....

Zanna_MamaBatrice said...

lupa plak

CONGRATULATION

ko menang kuiz pixelart wanie ..........