Nuffnang

Thursday, March 26, 2009

ta da....


yeay for hardy!!
another achievement…. no more safety gate.
actually dh lama plan nk buka safety gate ni coz dh almost a yr kami x pernah pun lock. & hardy so far alhamdulillah… altho dia agak “buas” naik-turun, naik-turun tangga. x pernah le lagi jatuh tangga (mintak simpang, choi-choi, touch wood).

so aku & hubby decide to buka & simpan that safety gate till hardy dpt adik.
senang nk turun naik bwk brg.

hardy yg excited bila x dak gate. ayat fave dia
“mama, engok!! antik x anggeee??? antikkkkkk”.
dia tanya, dia gak yg jawab. LOL…


last but not least, hardy's 1st drawing. selama ni kalau lepas draw, asyik koyakkan paper je. this time mama dia berjaya selamatkan fr dikoyak. note - word 'hardy' tu mama dia yg tulis. konon nk soh dia tiru, jgn harap la...

11 comments:

~~ciklinn~~ said...

sonoklah hardy pasni leh turun naik sesuka hati... bergumbira dia....

hahaha cantik2... seni tu hirda...ko simpan ni sampai tua... bg dia tgok... anak2 aku dah siap simpan dlm fail dah..esok dorang besar aku nak tunjuk....hasil kerja keras tgn diorg..

*Azie* said...

hirda lukisan tue ada maksud tau,,,,tue tanda dia hepy...heheh pandai jer aku nie..tapi betul,,,,klu kita pandai tengok..tue dia yg conteng kan...

Jasfyra said...

dah bukak safety gate makananya hardy dah pandai turun naik tangga..bagus2..wah, cantik contengan hardy..kalerful gitu

Aza...As :) said...

bravooo hardy.... ;)dia dah pandai naik turun tangga sendiri eekkk??? hang tau hirda...rumah aku tak dak safety gate langsung...mama aku dok berletiaq suruh beli since afiq buleh jln...tapi kami tak beli2...sampai lah laa nii...hahahaha...tapi alhamdulillah...buas-buas afiq pun...belum lagilah jatuh tangga....mintak simpang kaann???

alahaaaii cutenyeerr laahh drawing hardy tu....aku simpan jugak afiq punya conteng2 tuu...tapi tak tampal pun..lama2 aku rasa semak...aku koyak buang ;(...tak dak kenangan kaaann???

re: Hirda, kampung tu bukan area Jitra...jauh sikit dari Jitra... hang biasa dengaq dak nama tempat Derang??? Ini kat Derang lah...mmg kwsn tu kuat BULAN...ada sekolah pondok besaq utk budak2 Tahfiz lagiii.....arah nak pi Bukit Pinang kalau tak silap aku...coz masa nak pi kampung ni ada signboard ke Bkt Pinang ;)

Sham Ummi Echa said...

yeayyyy!!!!! no more gate kt 'anggeee..'..heheh.. ni mknanya hardy da terer la trn naik tgga kan..

brseni sgguh hardy..colorful.. bgs gak ko wat camni kan..gntung kt dinding..bila hardy tgk hari2 msti dia smngat lg nk menulis/ coloring..harus la bangga kn dpt pujian dr mama ngan daddy dia..

Zanna_MamaBatrice said...

hoooreeeyy
hooreeey...

abstrac arr hirda..
xpe hirda...ko simpan buat kenangan...
framekan pastu gantung kat bilik dia...
so...adalah kenangan utk dia, anak & cucu hardy nanti....

batrice x boleh di harap nak mengaler lagi ler....kalu dia dah hasilkan hasil kerja tangan cam hardy nie...aku pun nak simpan...so far....ada ler satu buat kenangan kat dinding umah aku tu...keh keh keh

Mimi said...

bravo!!

now senang la nak turun naik tangga...mcm aku ni still pasang kt bawah pasai dia suka senyap2 naik ataih...sbb cari aku or baba dia.

cantik lukisan Hardy..colourful...frame hanggg..jgn x frame.

Puan Iza said...

ooo dah buka safety gate ek hirda....kiranya hardy dah lulus lah nie naik turun tangga kan...:-)

Ko tau hirda, safety gate yg kt umah kami tu rasanya tak sampai 5 bulan psg kami dh bukak....hehehe..tapi al-hamdulillah lah sejak buka tu haikal ok lah tak der lah sgt nak main turun naik tangga tu....skang nie haikal dah boleh turun naik tangga sorang2....dia dah behave oneself bila turun naik tangga :-)

As said...

Dah banyak progress Hardy.. aku suka.. dah makin big dia... kalo melukis sama la cam adrian... buat camtuh... nanti dia ckp la dia lukis cat, lepen(gajah), bear... tp yg palin aku x tahan... cat leh lagi beso dr lepen... whakakaka...
Adriana kami x letak pun safety gate... sbb dia x berani naik tangga... takut aku marah.. garang gak aku ni kan... whakakakak

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

congrats hardy... senang kan kalau tak yah ber'gate' bagai ni.. aku pun tak suka gate (pasang kat dapur) leceh aku nak keluar masuk dapur..

pasni kau kena jugak la monitar hardy kalau nak naik turun tangga.. takut dia naik tangga berlari2 kan.. seram aku kalau jatuh. .ceitt mulut aku ni.. celupar tul..

abstrack sungguh hasil tangan hardy ni.. colurful.. heheh aku baru nak tegur, wah pandai hardy tulis nama dia, rupanya mama dia yang tulih..

☆ lieya latif ☆ said...

wow...awal gak ko bukak safety gate tu kan hirda....kire okey laa kalo hardy dah boleh....pasni ade can le mintak tolong die turun naik amik barang....he he hehe

cam si mia, kalo kat sekolah mmg takde safety gate ni, so mmg die dah kire terrala turun naik tangga, tapi si mija tak ....seb baik kat sekolah die di pasang safety gate lagi.....

pergh!!! abstrak sungguh lukisan hardy....kire lulus lee tu.....vangga beb!!!