Nuffnang

Wednesday, March 18, 2009

a very very short langkawi trip....

yuhuuuuu...
i'm backkkk... but still in holiday mood.
my office email x leh login le pulak.... so x leh le nk buat kerja. mcm paham2 je aku nk update blog...hehehe

ok... this time aku balik kg lama gak... with 3 MAIN tasks....

1) nk pi langkawi nk naik CABLE CAR + shopping ala2 je (budget...budget)!
2) attend wedding hubby's cousin at the same time singgah attend wedding adik ipar sue-maryam.
3) nk bwk hardy pi mini park yg dh bertahun wujud kat jitra tapi kami haram x pernah tau.


pkl 7.30am kami dh bertolak fr bkt kayu hitam. sampai kuala perlis, tgk2 the next ferry pkl 9am. so kami dok melepak dlm jetty tu. jetty tu still x berubah sejak 8 thn lepas.
aku ingat aku je last sampai langkawi thn 2001. hubby last sampai thn 1998 kot... hahaha.. sian kan kami?

b4 apa2 aku dh mkn ubat tahan muntah, hardy pun aku bg. dlm bot ok la..3 beranak terus zzzz...
sampai kat jetty kuah, org teksi tu bagitau...
"cable car TUTUP!! sejak semlm. esok pun tutup". aku dgr rasa nk nangis je.... x pun rasa cam nk pi bom cable car tu....
so, last2 kami naik teksi, pi idaman suri, pi ismail group & balik. naik boat pkl 3pm.
nk snap pic pun malas & x dak mood.
gila kan? penat naik bot x habis... pi sana buat relaxxxx je, mcm leh pi tiap2 weekend je...

aku hampir2..diulang..hampir2 menerbangkan duitku nk beli corningware.... tapi pi mana2 kedai pun design yg aku nk semua dh habis... aku nk design PLUM!! last2 aku x beli... dgn harapan design yg aku nk leh ada kat duty free bkt kayu hitam.

kami just shopping choc & a few benda2 lain.
bila kami nk pi lagi?? lama lagi la nampaknya... lepas luka/kecewa dihati ni lega skit.. tapi b4 pi, aku will make sure call tempat cable car tu dulu. check buka ke x.


hardy tgh lalok coz mkn ubat tahan muntah
dh sampai jeti kuala perlis. note - muka still lalok.
ferry nk pi langkawi punya la tinggi tingkap. terjengket2 hardy nk tgk luar.

dh sampai langkawi..



dgn semangat berkobar2 nk pi naik cable car..

dlm taxi, on the way to idaman suri.

hardy terus buka & mkn m&m's kat situ gak... kedekut x bg sapa2 lak tu.

@ jeti kuah. sementara nk tunggu bot. kami biar hardy bergumbira dlm tempat game ni. x yah letak token, dia dh happy gila dpt tekan2 button tu.

aku yg senyum plastik!! dlm hati dok menyumpah x habis kat cable car tu. time balik dpt boat yg tingkap dia rendah. ok la skit.

babai langkawi....

layan movie apa ntah. ada adegan lawan2. tu yg dua2 suka tu...

over kan? aksi terkejut tgk movie.

15 comments:

mrs khairul said...

ala siannya jauh tau cik hirda ni dtg apsal lah tutup plak..maybe diorg buat maintenance utk cuti sek this week kot..xpe nver giveup..insyaallah ada rezki nnt hardy ble naik k..

ko ni mmg giler corningware kan..sure dh melambak2 koleksi ko..at last ko beli x kt kayu hitam tuh?

hirda langkawi tu tempat kami honeymoon dulu...hahahaha..still remember kami hampir xjd pergi coz terlps flite..bgn lmbat..tiket MAS plak tuh..at last beli baru amik air asia jek..

Mimi said...

Plum mmg lawa kan Hirda...aku ada la a few (dok dgn parents pun ngengada nak beli gak..hihi) kt langkawi harga dia lagi ok ye? aku pi langkawi tahun 2006 dulu beli coklat sajor..(takde bajet daa..)..tp mmg murah kan coklat kt sana..gila membeli dan makan..huhu

aku teringin nk naik ferry pi langkawi, cable car confirm aku takut..gayat hangg..

Nice la sandal baru Hardy..size berapa now dia pakai?

eMMa@iKKa said...

ohhh..gie bercuti..balik kampung patut lah senyap jer...!! Kenapa cable car tutup?? Weather kat sana hujan ker??? Dah bertahun aku tak gie langkawi..Bila nak gie nie ekk..Kalau aku gie pun mau shopping pinggan mangkuk jer macam kau..hehehehe:) Camna dpt tak bunga yang kau cari tu???

Sham Ummi Echa said...

alahai sian ko hirda..trlepas peluang ko nk naik cable car kan.. xpe nx time try lagik... ko ok ler..kalo blk kedah...leh gak melencong ke langkawi... haku nih??? tah bila thn la nk pi.. last p masa honeymoon thn 2005... da lama tu...huwahhhh...hati aku ni da melonjak2 nk pi.. tp bajet tara la... nk kena menabung dlu nih... hehhehe..

As said...

hirda sian ang x dpt naik cable car tuh.. xpe lain masa nanti leh p lagi.. aku p langkawi masa tuh adriana bru 8 mth... harus aku bawak dia naik cable car tuh.. laki aku tinggal kat bawah.. dia takut tempat tinggi... whakakaka.. aku ok jer... mmg kalo p langkawi x shopping chocolate x sah.. w/pun short trip... nampak cam best jerk...

Jasfyra said...

alahai kesian korang xdpt naik cable car..mai jauh2 tuh..xpe ar hardy, lain kali leh p lagi eh..comel gila muka hardy buat aksi terkejut tuh..hehe

lieya_latif said...

ooooo gi langkawi...bestnye jadi org kedah.....bile2 mase jek leh jejak kaki langkawi, cam lieya ni hirda, kene ade perancangan cuti bagai ....hi hihi

yg pasti aku nak gi langkawi tuk beli set pinggan mangkuk lagi, abg ipar aku baru gi langkawi bulan lepas, die beli set rm200lebih kot siap dengan set tea, set dinner ...mmg cantik....ukiran emas gitu....aku berkenan!!!!

ololololo....terkejutnye hardy....he he he he pandai tul wat ekpression muke....he he he cute!!!

lieya_latif said...

re : lupe lak.....ha'ah dlm byk komen pasal gigit kuku tu...ko sorang jek kontra tau....he he he...tapi sesungguh nye aku suke komen ko itu...sejuk sikit dada aku.....ngan kuku2 aku ni aku nak suruh mija gigitkan....ah ah aha ha

Puan Iza said...

oooo pi langkawi ek.....bestnya...iza ni bila la nak sampai langkawi nie...huhuhuhu...kira oklah hirda sbb kg kat kedah....nnt kalo blk kg lagi...bolehlah pegi lagi langkawi tu....boleh naik cable car plak.....mesti byk shopping ni kan....hardy suka makan coklat m&m ek...samalah dgn haikal....

~~ciklinn~~ said...

wah diam2 hang pi langkawi na.... yerlah aku pun dulu masa sampai langkawi meroyan tgk pinggan tapi baudget ciput bertambah meroyan aku sbb takleh nak beli... huhuhuuhu

ala tomei hardy mu itu.... kesian lak aku tgok yg dia laloq sbb mkn ubat tahan muntah tu..... hihihhihi

*Azie* said...

hirda hang p langkawi xborong coklat ka?...

eija28 said...

bestnyer short trip kali nie...tp yg x bestnyer x dpt naik cable car....lain kali sblm g langkawi makesure kena call cable car dulu....kak ida mmg giler dgn corningware erk....dulu masa eija g sana kat dataran helang tu tgh buat renovation...nak snap gambar pun mcm x cantekkk.....lawak ler tgk gambar hardy yg last tu....rambut pun dah sama mcm iman...leh geng dgn iman nie...hehehe

Cik Puan Mimi said...

kesiannya kau tak dapat naik cable car.. lagipun tu tujuan UTAMA kan pergi Langkawi. kalau aku pun musti sedih, tak de mood nak jalan.. tak pun mood berubah jadik sentap jerk sepanjang jalan. huhuhu
tak pe la mungkin ada hikmah kan.. (ayat penyedap hati)

oo corak plum tu corningware ker.. aku mati2 ingat corak plum tu correlle (betul ker aku spell ni) aku minat dengan set correle tapi mak aiiii mahal nak mampus. sebijik pinggan pun RM20++ kalau tak silap.. kalau aku beli la set tu, alamat laki aku suruh makan pinggan, bukan makan nasik..hehehe

kau jenis mabuk laut ker.. aku alhamdulillah so far tak de mabuk laut, tu pasal tak yah makan ubat tahan muntah, tapi mak mertua aku plak, pantang naik kereta mesti nak makan ubat tahan muntah, padahal nak naik kereta kejap jer..

alahai hardy, masih blom berpisah lagi dengan ateng ker.. cepat2 hirda, misi untuk putuskan puting dia.. hopefully by next month.. (sesukahati aku jerkan)

Zanna_MamaBatrice said...

waaaa hirda...apsal cable car tutup wei....aku rasa kan cuaca ler hirda...minggu lepas kan asyik ujan jer...x tahu kot area2 utara panas kan....

sure ko sentap kan hirda
cam x puas hatinyer coz' tak dpt naik cable car idaman hati ko tu....next time insya allah dpt ler tu hirda

oitt....anak dara aku sama ngan hardy ko...kalu ada adegan gaduh2 tumbuh2....kemain concentrate ngk...siap dia tiru....jgn ler anak aku jadi ganas.....biar ler jadi pompuan melayu terakhir cam mama dia nie...hik hik hik

kemain dia buat muka terkejut tu erk hirda....ha ha ha

Aza...As :) said...

hahaha...sama lah macam aku dulu pi langkawi...memang rasa macam nak bom jeerr cable car tuu...menyumpah sepanjang jalan tak dapat naik coz tutup ;).....

hang macam aku lah...makan ubat tahan mabuk siap2...;) kita kan hantu mabuk...hahahha....aku lupa tak bagi afiq makan sekali...boleh dia tidoq dengan aman kaann??? ini tak...haru biru abah dia nak kepong dia atas bot tu :(