Nuffnang

Monday, March 2, 2009

my 1st attempt...

date: 28 Feb 09
time: 4pm++
venue: home sweet home


after berminggu2 kami try pujuk hardy potong rambut @ kedai mamak. & sepanjang tu gak le jawapan dia "x mo, x mo, ady chah x mooooo otong ambut".
sampai le ada satu petang tu aku bwk hardy pi playground, & ada sorang lady ni tanya, "laki ke pompuan ni kak??". ha e la... sah2 anak aku pakai tee & short. ni mesti pasai rambut hardy dh panjang nih.

so, on saturday... after i came back fr S.parade, aku ajak hubby bwk hardy pi gunting rambut. tapi hardy dh kejong2 kan diri dlm keta x mo turun. last2 kami kata, "kalu x mau gunting kat mamak, nanti mama gunting k?". hardy diammm je.

balik umah lepas zohor kononnya kami nk soh hardy tido... panas gila weather now. tgk2 aku & hubby yg zzzzz while hardy dok main apa ntah, tung-tang, tung-tang. aku pun tido2 ayam je.
pastu aku fedup, aku bgn ajak hardy gunting rambut..dia kata "Otey (OK)".

fuhhh...takut gak mula2, hardy diamm je, time aku potong rambut depan dia..straight.... lega. now nk trim rambut kat telinga & belakang. hardy still diam.... uikss.. baik anak aku hari ni..kagum2!!

then, aku rs hubby dgr aku dok potong rambut hardy, dia pun bgn & tolong trim sama..
last2 ok la.... jd mushroom look balik....
makin bulat aku tgk hardy dgn rambut baru tu..hehehe

pasni rasanya memang confirm hardy hanya rela rambutnya dipotong @ mama's salon je..LOL

eksyen dgn bj upin-ipin yg dibeli by cik sue-maryam. makacih ye cik sue, hardy sukaaaa...

rambut nk sikat sendiri ye. sapa2 jgn le berangan nk tolong sikat rambut hardy..

ni dh petang2 skit. rambut serabai...

after... aku TERpotong pendek le pulak rambut depan hardy.

uihhh..ni pipi ke kuih pau?? LOL

concentrate tgk iklan..

& muka x puas ati coz mama dok snap pic dia..

sian spiderman tu.. lunyai kena lanyak dgn hardy..

12 comments:

Mrs. Hasanif said...

aku tumpang kagum!!! hehehe pasni senang la ko..aku mmg kena bw minah ni p kedai..ngan org dia dok diam..baik je..

geramnya aku tgk pipi hardy shah ni.. iskhh jilat sedap ni..hahaha geram la..kalaulah pipi maryam mcm ni..kan best??

hardy suke eee bj tu.. nanti pakai sama2 ngan maryam ye...

eMMa@iKKa said...

hehehehehe..berjaya juga hang menguntingkan rambut anak hang sendiri. Kalau aku lah mau dia tak nak duduk diam..:). Dgn org lain dia okay jer..bila ngan aku dia mengada-ngada tak nak..jd hasilnya sampai sekrang maid aku yang jadi tukang gunting!!!!

p/s lepas nie tak yah lagi gie kedai mamak k Hardy..mama leh guntingkan..:)

Cik Puan Mimi said...

jimat2, tak yah gi mamak... heheh mama pun dah terer potong rambut yek. senang ah lepas ni.. aku pun suka tengok rambut mushroom hardy tu.. memang sesuai dengan muka hardy..

emily tak pernah potong rambut lagi.. dari kecik sampai now, tapi tak pe la dia girlkan.. memang nak bela rambut dia..

Zanna_MamaBatrice said...

bravo ler hirda
save budget dah nie...xyah pi gunting kedai mamak....mama saloon dah ada

geram tau hardy nie
pipi montok abis...
batrice nyer pipi dah mcm pau tak cukup yis....

liwaniel said...

berjaya ye hirda potong rambut hardy...lepas ni tak yah la gi kedai mamak lagi potong rambut hardy..

irfan mmg tak pernah potong rambut kedai..kami potong sendiri...tapi cukur bagi botak je..hehehe..tak reti nak potong sikit2 ni..

lieya_latif said...

untung leee...senang jek leh handle hardy...die pun behave jek....okey ape ko potong rambut hardy .....

pipi tu kalo letak titik merah...hah mmg sebjik pau kacang merah tau....keh keh keh

aku suke pic muke tak puas ati tu....he he he he....kemain berkerut lagi dahi keh keh keh

As said...

hirda... ok la ang potong rambut hardy shah tuh... ok la... leh la bukak salon... w/pun ruper cendawan... tp padan la ngan muka hardy tuh... aku adriana lu pun aku yg tukang gunting rambut dia... tp depan jer la... sbb cepat panjang...yg belakang harus anto salon... hehehehhe
hmm comei baju upin & ipin tuh...

Sham Ummi Echa said...

uihh...ko kira terer ni tau.. leh potong rmbut anak.. aku x penah gunting rmbut echa...opss skali jer masa umor 2 mggu cam2.. pas2 x penah.. x berani ko..dia bkn reti diam... salu mak aku yg guntingkan.. blk keje jer tgk2 da gonjeng...hahahhaha..

penah bwk kedai skali..tp echa punya la takut.. siap gunting rmbut smbil brdukung kt aku ko.. huh x kuasa aku nk bwk g kedai.. ada la pnjang bulu idung jer cina tu dpt gunting..mmbazir duit aku jer..

oo..hardy suka lanyak spiderman yer.. kalo echa plak dok lanyak patung garfield dia.. da naik kepam da...idung garfield pon tah kemana... sib baik ler x brnyawa kalo x..mntak ampun garfield tu kt anak aku...

cntiknya tshirt upin&ipin tu... aku x sbr plak nih...

[[ yong ibu chem ]] said...

hirda, aku adagak rasa nak try potongkan sendiri rambut chem..tapi ai sgguh tak konfiden tau! hehehehe

last2 semalam hntr salon nyonya jugak..hehehehehe

Jasfyra said...

bagus anak mama ni..xtakut dah potong rambut...dia nak mama dia gak potong..tangan org lain dia xmo hirda..hehehe

Mimi said...

waahhh..orait sangat la ni..mama's saloon..
rambut dia lebat sangat..suka aku tengok...rambut najeeb jarang2 nampak gak kulit kepala...hihi

farrahar said...

Waaaaahhhhh congratssss kerana berjaya membentuk mushroom yang cantik!!!!! Hahaha! Cute la Ady Chah ni :P