Nuffnang

Sunday, March 22, 2009

us....last week....


wednesday
because my parents & eldest sis were here, they must atur baik2 nk tido umah ketiga2 anak kat sini...

so,
monday: umah aku
tuesday: umah my 2nd sis @ kota damansara
wednesday: umah my 3rd sis @ putrajaya

so, on wednesday, lepas balik kerja terus aku, hubby & hardy pi putrajaya. nk jumpa my parents coz flight derang balik kedah esok awai2 pagi.

atas permintaan ramai (wahhhh mcm le ramai kan? kan?) aku sempat le snap a few pics umah my sis.
fyi, umah dia berkembar dgn umah PIL dia.

seperti biasa, budak2 semua excited kat water fountain. now laaagi la derang suka, semua kolam dh ada fish. hardy still behave dgn tidak menerjunkan diri dlm kolam tu.... dia tau mama dia garang..heheheh.

mlm, ori plan nk kuar dinner kat alamanda. tgk2 PIL kak aku ajak dinner ramai2 kat umah derang. shahnun terus ON je, nak2 tgk ada kari ikan atas meja... semua tgh lapaq le katakan. LOL


view fr main road. kiri umah my sis, kanan umah PIL dia.
entrance

meja fountain. meja tu my sis kata kensel nk letak cermin.

my 2nd sis, my mama & hardy yg melalak coz x berani nk jln atas batu kat kolam tu.

haimy, hardy & k.ayu.

meja fountain

PIL's main entance

kolam ni pisahkan umah my sis dgn PIL dia.

bilik abg hilman & haimy. tgk haimy dok panjat katil.
hardy & abg ashman kat entrance umah PIL my sis. keliling kolam.


saturday
doa selamat/mkn2 @ my 3rd sis's. kami pi mlm coz sejuk skit.. biasala aku kan puteri lilin. LOL + PIL dia ckp (masa kami dinner ramai2 on wed tu) family members & geng2 artist pun will mai mlm. wahhh...aku sudah berangan sapakah artist yg mai nanti... anuar zainkah??? berangan hirda, berangan.

kami kuar umah lepas maghrib coz nk balik awal nk tgk AF & bola. (paham2 je la kan sapa nk tgk AF & sapa nk tgk bola.)

sampai sana, org x ramai lagi, lepak2 kat luar umah kakak aku, then baru pi mkn ramai2. org dh penuh, then aku sempat la tgk a few artist... aku x ingat nama.. yg aku tau aris ariwatan je. oh sorry, aku x minat...
ada la 3-4 musicians tgh main keyboard, etc2. mcm mini concert le gak. & ada le org nyanyi (serius aku x kenal sapa yg nyanyi tu). majority geng2 rtm la.

aku x sempat nk snap pic hardy & cousins2 dia dok berjoget depan musicians tu...cute sgt!! LOL
in fact, aku langsung x kuarkan camera time kami dok mkn...biasa la, aku kan ala2 pemalu skit. ;)

oh cu mimi pun ada, dia ikut kami balik coz umah kak aku x pasang astro lagi..hahaha fanatik AF!!
yg sedeynya... time kami dok tgk AF kat umah, kakak aku dgn eksyennya mengMMS.....pic M.NASIR dok nyanyi!! OMG..kalu aku tau M.NASIR nk mai, aku sanggup dok nganga minum air 17 glass kat situ...
M.NASIR siap nyanyiiiii..benciiii...ayat sms menyakitkan hati fr kakak aku "tu la..sapa suruh hampa balik awai? hahahahha".
ayat penyedap ati aku & adik aku "ala M.nasir je, bukan anuar zain".... LOL

'tuan besar' kat belakang. now suka sgt buat mulut camtu..eiiii...
lupa ckp, kami telah 'mengerjakan' rambut hardy hari sabtu tu. so, this is him in his new look. :)

bosan tunggu kat traffic light le ni.. mesti keta sebelah heran kami dok snap2 pic lagi. LOL

hardy dh terer & x takut jln kat kolam umah maklang. eksyen...

tertonggek2 tgk fish...
on the way back. ni peel anak aku kalu ada cu mimi dia. suka memanjat.

leh relaxxx je baring kat atas tu... grrrr... mana belajar ni??

15 comments:

Mimi said...

senang la ur sis nk bertandang ke rumah PIL dia..dekat sgt2 okeh..

M.Nasir? uihh..kalo aku frust gak la sket coz suka la suara and lagu2 dia...hihi..takpa..bak kata hang la..bukan anuar zain kan, kalo tak mau hantuk kepala kat dinding ..hihi

najeeb pu suka dok kat belakang camni dlm keta maktok dia...aku risau takut lekat xleh turun..haha..padahal ok je kan budak2 badan lembut and fleksibel.

Jasfyra said...

besar dan best gila umah kakak ko hirda..rasanya aku tau mana location dia tuh..hehe

wah, siap ada m.nasir lg..bestnya...

eMMa@iKKa said...

uhh!! aku pun berangan nak rumah bersebelahan dgn parent aku sendiri lah tp tak nak ngan PIL hehehehehe..:)Hirda pandai sis kau hias rumah kan..aku suka..simple but elegant..siap ngan fountain lagi!!

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

mak oii cantiknyer rumah akak ko ni hirda..ntah biler lah aku mampu buat rumah macam ni erk??
keh..keh.. amik gambor kat trafik light yerk..mesti amik cepat2 kan takut lampu hijau lak..
si hardy dah macam cicak man lak...cute..

As said...

lawo & besar giler umah kakak ko hirda... suka aku tgk... cantik kakak ko buat umah dia... tang kolam tuh... aku suka... kalo la aku ader umah camtuh.. harus aku buat.... tp bila la nak dpt... whakakakak...
aiks... naper hardy leh duk kat c2.. klako la...

Zanna_MamaBatrice said...

mmg cun ler umah kakak ko hirda....
bile ler aku dpt duk umah camtu..he he he...aku paling admire kat kolam yg menyambungkan umah kakak ko ngan umah PIL dia tu...hu hu hu...best ooo...sure umah kakak ko nie nyaman jer kan..coz' byk unsur air..........

peel ko sama ler ngan aku...kalu dah boring dok dlm keta...mula ler tgn gatai nak kuarkan camera.....keh keh keh...

hu hu hu..m nasir tu....tp betul gark ko...lain ler anuar zain kan...kalu aku, anuar zain yg mai....mmg aku dera ler laki aku patah balik hirda...dpt ujung2 time dia nyanyi pun jadi ler.....

Zanna_MamaBatrice said...

nasib ler anak dara aku tak pandai nak buat aksi cam hardy buat tu hirda...
kalu tak pengsan lorr aku dlm keta ha ha ha...

makin nampak muka "nakal" ler hardy shah !

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

ya rabbi hirda, perangai hardy tu sama la dengan emily.. suka sangat panjat kusi kat belakang pastu duduk kat dasboard tu.. aku yang dok terjerit2 kat depan tu suruh turun.. aku bukan apa takut orang kata kita tak pandai jaga anak.. kang orang belakang cakap apa plak.. kita tengok memang la lawak, tapi kang tetiba polis lalu, tak ke haru biru.

serius, memang lawo sangat rumah kakak kau.. lebih grand duduk sebelah jerk rumah PIL dia. tak yah susah2/berebut nak balik kg.. compem la setiap kali raya dia boleh balik rumah mak kau kan.. ialah hari2 dah ngadap PIL..

wow ada M. nasir?? kalau laki aku tu, sure tak bangun dari kerusi.. kau tau tak.. haritu ada konset m. nasir kat istana budaya.. sanggup kau dia beli tiket RM150 semata2 nak duduk barisan antara yang depan nak tengok m. nasir.. aku?? duduk diam2 kat rumah jaga anak.. bukan dia tak nak bawak aku, tapi sebab tak de orang nak jaga anak aku, so aku kena la beralah.. huk huk huk, tapi dia janji nak bawak next time..

lieya_latif said...

ho ho ho byk rugi loooo...kalo tak dpt tgk m nasir...he hehe...

aku dah lalu dah ari tu riki2 umah akak ko ni....mmg gah you....tantek sangat!!!! lagi satu aku suke tgk design nye....kalo aku dpt umah ni, aku mmg tak kuar2 dah...dok umah ajek...(hu hu boleh caye ke)

gelak2 aku tgk hardy landing kat belakang keter tu....cube ko try bawak MPV ...agak2 mane die nak memanjat landing .....he he hehe....

hirda, aku suke hardy wat mulut camtu....seksis abis!!! he heeh

aku pun cam ko, agak2 jem, tak pun lampu merah, sure aku bergambar....org sebelah pun tgk2 cam pelik ajek....ahhh ape aku kesah!!!! he he he

Aza...As :) said...

waaarrgghhh....rugi2 M. Nasiiirr tuuu....sifuuu tuuuu...hahahhaa....tapi betui kata hang & adik hang...apalah sangat dengan M. Nasir kaaann???? ;)...

cantiklah rumah kakak hang & PIL dia....terujaaaa aku :)

eija28 said...

rumah2 kat p10 nie mmg cantek2....untung buat rumah kat sini...aset wooo...tanah kat putrajaya nie mahal....okler tu umah PIL sebelah jerk...x yah gado2 nak blk kg mana.....

*Azie* said...

cantiknya rumah....haiyoooo await tue hardy...panjat naik atas tue..nnt papa nak tgk cermin belakang xleh la lindung hardy..dah hardy bam.bam..

~~ciklinn~~ said...

salam hirda..... cantikknyer rumah dier... terpegun aku nengok ha.....

hadoiii kalu dah nama nyer budak lelaki hirda dia mmg pandai jerk nak buat benda2..... aliff masa besar hardy pun suka duk kat belakang kete camtu..tetido pun pernah.... skrg aisy menggantikan....hahhaha

re:hirda kat mana klinik tu... aku ingat nak try baweak mak aku gi sanalah.... mak aku mmg dah lama sakit tgn dia tu..kira dari yg kau citer samalah situasi tgn dier... nak kata tak berubat keliling dah aku bawak... ke pakar semua2 dah bawak...tapi agaknya lom jumpa yg rasi kot.... tapi yg ni paling teruk sekali........ samapi mak aku takleh langsung buat apa2... sambil tahiyat tu kan.. nak angkat jari telunjuk pun sakit.. dia kata berdarah telekung dier.... ya allah aku sampai takleh nak tgok tgn dier.. kesian sgt2...... kitaorg benarnya dah taktau nak buat apa.... mak aku pun sampai dah putus asa nak berubat..... hari tu kitaorg sampai jumpa pakcik yg kuar kat TV3 tu.. yg jilat tu... ha kobayngkan.. sampai keselatan aku carik pakcik tu....tapi itulahkan kita ihktiar....

nanti bgtau aku yer.. nama klinik n tempat tu kat ner... TQ

Zanna_MamaBatrice said...

re : ala hirda.....suka2 jer tu sebenarnya...laki aku sakit mata nengok tepi tu terdedah sgt...org lalu lalang nampak kami kat dlm...udah ler kat umah aku nie seksi meksi...tu yg kengkonon nak cover tu.....

ko jgn tertipu ler hirda....dia tu bukan anak papa...anak mama...tu nangis pasal x dpt nak kuar...nak main jer lebih....

en_me said...

besar gilerr umah tewww..