Nuffnang

Thursday, October 24, 2013

Dim Sum @ The Food Tree

Date: 13 Oct 2013
Time: 11.30am - 2pm
Venue: The FoodTree, OWG, Glenmarie

Kejadian on bday hardy. Actually aku beli groupon dim sum buffet ni since Sept. Lepas beli terus call nk booked date. Coz lambat2 sure penuh. RM30/pax. Ok sgtlah kan?

Bday boy haram x mkn dim sum pun. Makpak yg lebih.

kami pernah dah mkn sini dulu. in this ENTRY

bday boy yg rongak with adik yg cheeky.

tetiba terus sampai. hehehe..
x sampai 10km fr umah pun.




 rupanya bukan dim sum je.
ada benda2 lain gak. mcm buffet2 hotel lainlah..
tapi dah aku sejak awai dh aim nk dim sum, aku tala dim sum dulu.
byk dim sum yg dia dh ready awal2.
tak best sgt coz dah sejuk.
aku demand nk yg baru.
so.. panas2 dlm bekas kukus tu dia bwk pi meja.
kita just pilih nk yg mana je.
bagusss...

one of the reason aku suka kat sini, coz ada play area yg FOC for kids.
ada kuda ni.

and also ride pusing2 ni.
ada org jaga. so, naik jelah sampai korang nk pening.



yg surenya, time tu the boys je kids kat situ.
gila relax org jaga ride tu.
if takde org, dia nganga je dok bersantai atas buai.
btw...sapa2 nak pi..
take note yer. FREE ride tu till 1pm je.
Lepas tu kena byr.


 aman makpak korang nak mkn anak2.

some of the dim sums.

feeling2 datin & datuk gilos.
sambil mkn, nun di kejauhan tgk the boys dok main.
sambil dimonitor by pak guard.
bagusss

mango puding ni sedappp

konon x mo mkn food lain kan?
mak amiklah jugak bihun nk rasa.
hehehe

dah penat main,
berlari the boys nk mkn.
bebudak ni senang, bg porridge je.

habis 3 mangkuk.
serius sedap dgn ikan bilis halus2 tu.

konon dah kenyang.
sekali staff dia offer dim sum  goreng panas2.
yg crab tu baru. tak pernah rs.
rs dia mcm otak2.
yg atas sekali tu sedapppp..
sayur pucuk inti dia prawn & cheese.
*terliuq

tetiba fr jauh nampak the boys stop main.

pi check tgk.
Lorrrrr... adik dh stone nk zzzz...

hahahah.. tau pun ko letih dik.

the bday boy sambung mkn.

bila semua dh kenyang mcm ulaq sawa... eloklah kita gerak balik. tilam bantal dok memanggil2 kat umah nun.
mlm nanti kita sambung celebrate bday hardy lagi sekali. Over tau mamat ni. bday dia siang mlm mkn kat luar.

5 comments:

elly nadyra said...

tak aci wei
bday anak ko, ko laki bini enjoy makna hahahahhahaa
happy bday hardy!

mama jariss said...

Ensemnya adikk....

Mimi said...

Bestnyer tmpt nih, byk choices...biasanya ke Quality Hotel, KL je..nnt leh try sini..

Mimi said...

Bestnyer tmpt nih, byk choices...biasanya ke Quality Hotel, KL je..nnt leh try sini..

onniesham said...

bila tgok pix ko mcm best n sedappp jer mkn dim sum ni. tempat pon menarik