Nuffnang

Tuesday, October 8, 2013

Hong Kong Disneyland - Day 1 (Part 2)

ok... continue from citer pi collect tix masuk DL...

kami masuk DL pkl 1pm.
Jalan kat main street lengang je.

kami terus je pi TSland.

 reason? coz dulu in 2010, these 3 lands/parks takde lg.
So kami aim pi tempat2 yg kami x pernah pi lagi.

 dia susun Scrabble tu tulis Halloween.
cuteeeee...

 Nampak je woody ni fr jauh.. hazry dah melompat2 happy
"amiii..amiiii...udiiiiiii...udiiii".
excited gila dia.
dah le patung woody ni kuar suara dia.
sanggup dia tercegat situ tak gerak2.




 orang tak ramai sgt queue.
So kami naik Slinky dog ride ni dulu.
Still berpeluh2 coz dia pasang fan je kat queue area dia.



stop beli air kejap kat area mystic point.
berkenan aku dgn straw mickey tu.
straw tu ala2 mcm tutup botol.
So beli coke, buka tutup dia.
gantikan dgn steaw mickey tu.
it will lock/closed the bottle.
So senang x tumpah.
Coke: HKD26
Straw mickey/minnie: HKD42


seksa okeh nk arrange the boys soh pose.


 Ni building Mystic Manor.




then kami masuk mystic manor.
mak sukaaa.. dah le queue dia indoor. ada aircond lagi.
sgt2 lega.

masuk2 je room dia, nampak screen ni.

aku x larat nk dukung dobot coz dia x larat nk jalan.
aku letak je dia duduk kat tembok kayu tu.


 Sekali keluar cerita camna Mystic Point/Manor ni terhasil.
Siap kuar Albert, the monkey lagi.
Cuteeee.. hazry suka gila tgk.




 satu kereta tu boleh naik 4 org.
shahnun duduk depan dgn hardy.
aku kat belakang dgn hazry.
siap peluk dia takut dia takut. dlm tu gelap le gak.



byk visual/effect dlm tu.
Sgt2 best!!
yg buat dia lagi best, kita takkan termissed nk tgk brg2 dalam tu.
kereta kita tu sendiri will auto terpusing2 and bwk kita facing brg2 dlm tu one by one.
Cool gila.

tgk pix pompuan ni.
elok je kan.

bila kita facing dia.
panggg!! dia tukar jadi medusa.

pic ni pun... mula2 ada daun2 kat ranting tu.

pastu kita rasa angin and semua daun2 tu terbang.
sgt2 real!


 Ni dah ujung2. Sian Albert kena panah kat baju dia.

ok dah siap.
lepas keluar ni, kami pi queue masuk balik.
this time shahnun pulak duduk belakang, aku amik video.


 Keluar2 budak ni nak mkn ice-cream kepala mickey pulak.
HKD32 tak salah aku.

while shahnun sambung mkn nasi lemak pak naser kami tapau fr dlm flight.
coz hardy x mo mkn dlm flight.
hahaha.. heran aku camna buleh lepas kat check masuk DL tu ntah.

ni actually if berdiri betul2.
you can see hazry sama tinggi dgn shahnun.
tapi nak snap pix ni, aku rs aku dh habis suara terjerit2 bg instruction.
pastu ada lg org queue belakang aku nk snap pix pulak.
So, ni jelah hasil yg terjadi.
hehehhe


yang ni real!
nampak mcm kami berdiri kat atas pillar tu.


then kami patah balik pi TSland.

hardy join Toy Soldier bootcamp.
tgh2 panas rembang pulak tu.

gigihlah mak ko tunggu depan tu dok bg sokongan moral.

habis bootcamp,
aku dh nampak 2-3 org dh queue kat tempat nk snap pix ni.
laju je aku pi queue.
alhamdulillah. it's woody.
tercapai impian the boys nk jumpa woody.
hazry time ni. dh terdiam x berkata2.
Speechless konon.
tapi ujung2 pix last tu.
siap bg flying kiss okeh kat woody.
so sweet....
mak ko tgk rs nak nangis je.
hoihh gila emo mak.
impian anak tercapai mak yg over.


dobot oiii... smile laaa...

then kami masuk Mickey's Philharmagic.
kami cari ride indoor saja2.
hehehe..


Keluar from Mickey's Philharmagic, the boys nak popcorn pulak.
oklah.. popcorn + bekas Halloween Mickey tu HKD120.
ni bg muka masam coz adik konker sorang2 dia.
tak bg abg mkn. Eiiii sabar jelah.

deco2 Halloween ikut ride2 dlm dia.
mcm ni, deco Halloween depan ride Adventure of Winnie the pooh.
Nampak pumpkin tu bentuk Pooh.


 then, kami naik mad hatter cup.
deco Halloween dia share dgn Stitch.


 Ni takyah ckplah kan.
hazry nampak je from jauh. berlari turun stroller.
tapi pose tetap muka mcm kena paksa!!
Grrrrr...

beriya pro photog soh depa pose.
fake sungguh senyuman ko dobot.
hahaahha


Kami pi adventureland for late lunch.
Sian semua dh lapaq.
aku amik set nasi + green chic curry + fish curry + vege. + coke  = HKD98
gila besar portion dia. tak habis aku.
Shahnun mkn set nasi lemak kot = HKD94.
oklah so-so je rs dia. tak memenuhi tekak aku.


 Lepas habis mkn semua.
kami naik Jungle River Cruise.
nak pi Tarzan Treehouse, manusia queue panjang.
takpelah...takyahlah/ sah2 dobot malas nk jln nak suruh aku dukung je.
kuruih mak hang mcm ni!!

then, kami pi Golden Mickey.


 Rs nak nangis tgk Beauty & the Beast ni.
eh aku mai DL, cepat betui tersentuh hati... kejap2 syahdu.. kejap2...sayu.
tu takat HKDL!! if aku pi Disneyland Florida, ada aku melalak depan pintu masuk dia jugak ni.


pastu b4 fireworks start.. kami masuk ride Pooh ni.

keluar tu sempat lagi shoppingggggg....
tu hardy dok try lucky draw.
every HKD350 in single receipt. buleh dpt 1 chance lucky draw.
kami asyik dpt hp screen cleaner je.

oh thats us. dpt duduk row ujung depan sekali.
Gila happy aku. nampak sebijik2 Sleeping beauty castle tu.





amik korang..
tgk le pix fireworks sampai muntah ijau.
mentang2 le dok row depan kan.. snap pix non-stop.
gila berlagak hirdaaaaa... heheheh


 lepas habis fireworks, kami stop shopping sikit.
pastu singgah Monster uni admin building ni.
snap le pix dgn mascot2 dia kat luar building ni.
Mike & Sulley ada dlm building.

 cute kan?
Muka mickey by pumpkins.

 orang sampai takde.
kami dok berkeliaran dlm DL tu lagi.

dah singgah kat fountain pulakkkkk....
lepas tu aku dah x on camera dah.
simpan..
coz tgn penuh dgn brg2.

tgk lah pix kat bwh ni.
Stroller tu padat dgn brg2 kami shopping. If dia buleh bercakap dah lama dia merayu belas simpati.



sampai je bilik...
rs nk terjun tiruk atas katil.
kaki sakit ooooo...
tapi as usual..
aku jerit dulu.... "jgn sentuh apa2!! bg mommy snap pix dulu".
this time kami dpt handkerchief bentuk spider and burung 2 ekoq.
Siap ada tulisan welcome back lagi.
so comeiiii....


to be continued......Bfast @ Enchanted Garden


9 comments:

lieyalatif said...

arghhhh jiwa meronta....hati merintih...owhh rindunye disneylandddddddd....

aku teruja tgk mystic point tu beb...mase aku pegi ari tu mmg tgh giat dieorg buat bangunan tuh....best tgk korang dpt masuk dah.....ishh kene kumpul duit lagi pi nih....ari tu pegi dayyan kecik lagi, skrang die dah bijak mcm hazry mesti lagi seronok....

Anonymous said...

salam kak,nanti bagi la tau exactly berapa harga souvenir kat dalam DL tu boleh?yg akak beli byk tu.hehe.nak budget berapa rm nak kena spent kat dlm DL ni.hihi.tq.

-shikin-

Mimi said...

Ni la entry yg dinnt2kn...bestnyer hangggg....rindu nk repeat...sabaq2..tunggu Najla besaq sket...

Hirda Ibrahim said...

Hi shikin,
so far brg2 kat stroller tu byk toys and baju2 kami.
so far what i can remember...
1 tee cost us from HKD185 to HKD195.
toys buzz lightyear hardy - HKD265
fridge magnets - HKD45
pastu adalah benda2 merapu yg i beli.

so rsnya total damaged for brg2 kat stroller tu lebih RM1k++ for day 1.

Nanti i will buat entry brg2 yg i beli fr sana k? so stay tune!!

cheers....

onniesham said...

teruja tgok poms...bila la nk smpai rezki aku jejak DLHK ni..moga tercapai nnti.

Mystic Manor tu best kan..aku ada tgok kat blog sapa ntah.. mmg best.

Mmg clear betul ko ko dpt tgok fireworks tu. dpt snap full castle tu.. good2. untung ko dpt dok dpn skali.

Anonymous said...

tq kakkkk..:) love ya

-shikin-

elly nadyra said...

tu dia penuh stroller, seronok baca dan tengok gambar ko
wei cutenya balik hotel penat2 semua benda2 cute ada atas katil...wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh suka suka!

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..