Nuffnang

Wednesday, October 23, 2013

Hong Kong Disneyland - What we got from there

ok, as promised, let me share what we bought for the boys and for diri sendiri fr DL. Basically tak byk sgt,
Just t-shirts sorang atleast 2 helai, Cap. The rest benda merapu2 je especially benda2 yg aku rs cute nak letak kat umah.
at the same time souvenirs for friends & families.

t-shirts takde dlm pixs ni coz t-shirts kami dh rasmi kat HK lg. so bila korang tgk entry HK Day 2, Day 3 kami tu, tulah some of the tees.

Ni collection MU.
Bag + wallet + set Oozma Kappa team (MU) + shower gel Sulley tu for hardy.
Bekas air Sulley tu hazry punya.

Ni collection TS.
Buzz besar + bekas air tu hardy punya.
buzz kecik + pistol buzz + set TS chars + sikat alien + shower gel alien tu for hazry.

ni bila dh combine semua.
ada gak pencil box mickey for hardy & pedang hardy dpt masa lucky draw.

Bowl for the boys.
besar gak. lepaslah nk mkn maggi.
ni dd derang yg berkenan sgt.
memang ada 2 kaler, red & black.
set cutleries tu ori plan nak cari TS punya.
tapi memang tak jumpa.
last option. amik mickey je lah. cun jugak.

ni pun shahnun pilih.
dia kata sudip tu comei.
tapi memang comei punnn..
actually ada mcm2, senduk, thong, tapi tgk rega... takpelah. amik sudip jadilah.
kompem aku x kan guna. gantung je kat dapur buat hiasan.
yg Glove mickey and seluar mickey tu are pemegang periuk.
sama gak... gantung kat dapur buat hiasan.
heheheh

for pen, hardy nak 2 ni je.
pluto & mickey.
pastu straw mickey and smarties lotso for hazry.


ni shahnun pilih.
Display plate. adalah kenangan pi time Halloween kan, 
padahal deco je Halloween. Halloween nya x start pun lg.

ni scrunchie (getah rambut) for diri sendiri.
Gila comei okehh..
Terus postponed nk potong rambut coz nk pakai scrunchie ni. muahahah

ni FM aku beli for collection diri sendiri.
Semua ada makna tersendiri.
top left: coz we went in 2013
top right: Halloween FM. we went time Halloween.
bottom Left: Albert from Mystic Manor. Ride fave kami sepanjang kat sana.
Bottom right: yg ni special. Limited edition. HKDL 8th Anniversary. coz HKDL punya anniversary in Sept. Eh this yr kami pun will sambut our 8th anniversary. Coincident sgt!! ;)

last but not least.
Bath Towel for diri sendiri.
besar and panjang and sgt quality. Suka aku.
Normal price dia dekat HKD180.
If we purchased more than HKD300 rsnya, we can purchased this towel for HKD88 je.
aku ni pantang je staff tu offer, ON saja.
sib baiklah aku beli. if not sure balik mesia dok menyesal kan?


sapa2 yg nak tau price brg2 tu kot2 korang nk buat budget, u can email me personally at hirda.ibrahim@gmail.com

coz some of the items aku beli gak buat souvenirs. If aku bgtau sini, org yg dpt souvenirs tu taulah kan?? eh kenottttt....

2 comments:

onniesham said...

cute giler semuanya. jgnkan budak..makbapak budak pon leh meroyan tgok merchandise DL. Rasa mcm nk beli sumer je

btw...thanks for d souvenirs n gifts as well

elly nadyra said...

wahhhhh semua cun2 cute2 aku suka, agaknya kalau pi sana, mesti rambang mata kan!