Nuffnang

Saturday, October 19, 2013

Hong Kong Disneyland - Day 2 (part 3)

ok.. last entry for day 2 kami.
bilalah nak habis niiii??? stressnya nk habiskan entry HK kali ni. Mak busy gila. nak update pun tgh2 mlm free baru buat. ok stop membebel hirda....

here goes..
lepas habis parade.. kami terus pi it's a small world.


org takde okeh!
tapi stressnya nk berjalan pusing2 dlm building tu. jauh gila.
hazry as usual, dia rs penat, dia hulur je tgn soh mommy dia dukung.
senget pinggang mak ko dik.


semua org sure tau camna ride ni kan?
so takyahlah aku explain panjang lebar.
sapa tak tau, pi cari kat youtube.

keluar from it's a small world. Dgr jam dia berbunyi.
ehhh.. rupanya every 3.45pm, jam ni will bebunyi and will keluar patung2 tu keliling dia.
baru tauuuu...
serius kiut.. siap music2 lagi.

Halloween deco outside Golden Mickey.



hazry masa kami naik Dumbo tadi dia zzzzz...
so dia nak naik. tp queue dia... mengucap aku tgk.
takpelah dik, naik je dumbo dummy ni dah.
sib baik lah dia x cerdik sgt.
so.. dumbo keras kejung camtu pun ok je for dia.
hahahahah

pastu hardy request nak naik Mystic Manor lagi.
oklahhh.. dh lalu sini.
stop pose kat kerusi btg aiskrim ni dulu.
pose ntah apa2 tau korang ni!!



camnalah mak ko tak bising hardy shahhhh..
aku soh pose, ko menyorok belakang mak ko.
Grrrrr...


yang ni super kiut.
Dominos dia buat kerusi.




naik lagi for the 3rd time.


keluar from Mystic Manor, hazry dok bising
"Unetttttt... unetttttt"
lorrrrrr MONYET rupanya.
hahahah... gila susah nk paham apa yg ko ckp dik.


then, kita pi GrizlyGulch pulak

queue for mickey & minnie dh tutup.
so snap je lah fr sini.

sekali nampak minah2 dressing ala2 country ni.
oklahhh... jomlah pose dgn derang.




main tembak2 dgn hardy.




tgk budak berdua tu, over pose kan?
sekali si adik terhantuk kat besi tu.
meraung le kejap.



nampak tu?
hazry dh tak mau jalan. melalak nk soh aku jugak dukung.


ni semua stall2 for Halloween next week.
derang tutup x buka lg.


kiutnya tapak kaki bears tu..
ni from chars Brother Bear.


pastu nampak chip n dale.
gigih aku pi queue. line pun x panjang sgt.


sekali derang ckp, chip n dale nk masuk berehat. kena tunggu 15 mins.
ah malaslahhhh... dah le hazry tgh mengamuk time tu.


from Grizly Gulch area buleh tembus adventureland.
budak kecik tu bila soh buang sampah elok pulak ko buleh berjalan cr tong sampah.
if not sure buat lembek.
hardy busy ikat tali kasut.
adik busy tunggang air kotak milo.
sianlah daddy dh ready dah nk pose. hehehhe

ni new area for Halloween nanti.
hari tu dh buka but only for sapa yg dpt invitation pi party ni.
oh jelessss



then, kami pi area tomorrowland.
eh bebudak ni happylah pulak dok main2 air.
sekali amik ko, basah lencun si hazry.
sib baiklah aku bwk baju salin.


the boys request nak naik mad hatter cup lagi.



then, derang nk masuk tgk Golden Mickey lagi.
this time kami duduk front seat.






happy the boys dok main dgn tali2 ni.



then, kami naik orbitron.

before start fireworks, kita naik buzz astro blaster for the last time.
lepas kami masuk, terus dia tutup. x bg org masuk dah.
so kami org last naik.


wah wah wahhhh....
anak beranak over pose!!
si kecik tu pun terus tak malu dah.


org lain dh habis pose.
dia sorang2 tak habis2 lagi.
hahahah

kami tgk fireworks from main street je.
coz time ni aku dok busy nk cr waffle mickey.

yes!! jumpa jugak. and kedai dia pun still buka.
alhamdulillahhhh


HKD50

dah habis fireworks,
kami pi kedai kodak nk tgk pix2 yg pro photog snap td.
plan if cantik nak le beli sekeping.
sekali semua pix ntah apa2 je.
baik aku snap cantik lg.
sian the boys dh melepek kepenatan.
makpak derang dok busy belek pix


nilah rupa waffle tu.
dia bg syrup and strawberry sekali.
sedappp coz kami stop mkn kat bench DL.

lepas pada ni, terus aku simpan camera.
tak cukup tgn nk pegang brg dah.

ni stickers the boys dpt fr DL staffs for that day.


for bath robe pulak,
now memang derang x bg, kena call the room service and soh dia hantar.
tapi takde size besar hazry.
kids ada 1 size je.


ni the boys lepas siap mandi.
dah x mo pakai baju. dok layan TS bedtime story kat tepon


lepas tu shahnun bwk the boys keluar jln2 kat garden.
aku dah surender. letih ooo.. konon nk mandi.
sekali hardy ketuk pintu bilik cakap daddy panggil turun nk tunjuk beg sekolah for abg.
kensel aku nk mandi.
terus capai bag. turun.






shahnun bwk the boys pi garden, while im taking my own sweet time shopping dlm kedai Disney.
heaven!!



hazry nak beli gun buzz coz dia dok ingat mcm dia main dlm ride buzz.


nampak muka happy dpt gun tu.


habis semua org dia tembak!

jom2 balik bilik. nak pack brg lagi nihhhh..

our room no.

sempat lg tu dobottttt

bg susu.. amik ko.. dua2 bongkang tido...

Phewwwww....barulah mak derang aman nk pack barang.


to be continued... HK DL day 3

4 comments:

mama leen said...

best2.. cepat2 day 3.. hehe

onniesham said...

eh suker lah aku tgok baju mickey n minnie tu. comei...sayang x dpt snap pix kan. xpe...lg 3-4 thun ko repeat lg.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..