Nuffnang

Thursday, October 17, 2013

Hong Kong Disneyland - Day 2 (part 2)

continue from photo session dgn buzz...

aku pujuk2 hardy teman aku naik Space Mountain. Ni jelah roller coaster yg aku berani naik coz dia laju je. takde jenis turun menjunam.
So dlm paksa rela, hardy temanlah mommy dia yg sibuk nak naik, tapi tak mau naik sorang. hehehe


Lepas tu tgk jam 5 min lg nk pkl 12pm. Kalot kami pi area Adventureland coz nk tgk The Festival of The Lion King. Show start pkl 12pm.



 show dah nak start, kami among the last yg dpt masuk.
Pic anak & mak kat atas tu rs mcm artist Hollywood bwk anak sambil dikelilingi dgn bodyguard.
muhahahha


view from seat kami. tak ramai org pun sgt.


shhhh.. jgn kacau.
Hazry dok concentrate tgk Lion King show sambil mkn koko krunch.


 habis show semua dh lapar.
 Hazry dah ujung2 show, terus zzzzz..
transfer letak dlm stroller pun tak jaga2.

 aku tekak omputih skit thari tu.
nak mkn fish & chips.
So we went to Royal Banquet opposite Dumbo ride. and order from stall ni.

hoihhh dah HKD82!!
dulu in 2010 HKD60 je.

 mine!!


 shahnun order seafood fried rice from stall mana ntah.
Price aroud HKD80++ gak rsnya.
kat sana Shahnun suka beli watermelon juice dlm bottle tu.
Sgt2 fresh. HKD26.

nampak soup tu... aku dh bagusss cedok nak mkn. sekali tgk.. ada beef dlm tu.
ok..kensel! 

 lepas lunch kita pi toilet siap2..
pastu pose dulu depan cermin. Motip???

keluar2 toilet nampak hardy dh queue nak main game ni.
rupanya that day, 1st day DL buat game ni for public.
Happy je anak aku. queue sambil kembang2 idung.

It's x-box Kinect .

Hardy dpt 3 out of 5 stars.
oklah not bad abg!


since anakanda dobot still zzzz...
so, aku teman hardy naik Dumbo ride ni.
queue boleh tahan panjang. coz time ni dh redup. so, ramai dh start nak naik outdoor ride.


 lepas hazry bgn tido, kami mai nk snap pix depan Sleeping Beaty castle ni.
hazry x mo lepas puting. moody coz br bgn tu.

 ewah pver ko abg, pose kaki melentik2 pulak.



 gigihlah pro photog tu dok snap pix the boys.
hardy dlm pada dok moody tu, ikutlah gak instruction mamat tu.


ni pose "mickey mouse"...
hahahha..gila kiut. org lain dh habis pose. dia sorang je maintain.




 Friday, parade start at 3pm.
by 2.30pm kami dh melepak depan Sleeping beauty castle tu.
Coz masa dok shopping dlm DL, staff tu pun advice soh duduk kat roundabout depan Sleeping Beauty castle coz nanti the parade will stop lama situ.
Mimi pun ada mentioned dlm entry HKDL dia.





 Parade ni stop betul2 depan kami.
lama gak derang dok menari2.


 The staffs dtg ank ajak the kids menari sama.
Hardy join, but the adik malu + takut.



Ok, minnie dah nk gerak.
bye2 Minnie boys..
hazry babai dgn muka kagum + confuse + cuak pun yer gak tu.

 Pooh & Tigger



 Pricesses.
Lion King



 Tinkelbell.


 Lilo & Stitch

 Part woody & Jessie ni mak sedikit frust.
they just lalu dgn lajunya. 
Gila apa... ko pi la babai2 kat audience kan?
takde yerrr...





Time ni the boyslah yg paling excited.

Tapi seriously... I'm quite disappointed dgn Parade dia. For me a bit pendek and tak byk sgt compare to Xmas parade dia.
So, for sapa2 yg plan nk pi HKDL, my suggestion, pi end Nov till Dec. experience it Xmas parade. Sgt puas hati.

to be continued.....

4 comments:

elly nadyra said...

tq for sharing all the photos....wei cantik la gambar, puas aku tgk!
more pic pls!

onniesham said...

lorrr...jessie n woody lalu je ke..chaittt...dah la peberet dobot la si udi tu. panas kot ko tu psl dorang nk blah cepat

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..