Nuffnang

Tuesday, October 22, 2013

Hong Kong Disneyland - Day 3 (Finale)

bersedialah korang tgk pix yg berlambak2 ni. aku buat sekali harung semua sampai habis. Malas nk ber part2 dah.

Our last day in HK.. today the boys bgn pkl 7 lebih. after had some biscuits. siap2 coz nak pi pool.

 ni kat seating area kat luar bilik kami.

kami turun ber-3 dulu.
baju mandi hazry tu now baru dia muat.
aku beli Kat Primark, London.
dlm 6pound.
murah kan?

alo..alo..aloo..sweetnya korang bila tgh baik kan?
jln pimpin tgn lagi.





 Now derang sediakan lifevest for infant and kids.
mula2 hardy pakai sama mcm adik dia.
sekali dia kata kecik sgt.
so tukar yg for kids. kaler yellow tu.

baru le besar skit kan?


 that's hardy.
aku rs berpuluh kali dia turun slide ni.



budak ni takyah ckplah kan.
dia memang hantu air.



 sgt berani. shahnun ajar sekali je.
lariiii.. JUMP!! gedebushhhh...




after lebih sejam.
dh ketaq2 sejuk.
stop mkn biskut jap.

tu diaaa.. tgn dh kecut.


 dah2 jom balik. satgi batuk pulak sejuk2 ni.


 return towel yg dh guna.

yg kemetot ni pun nak jugakkkk



 hari tu Shahnun jadi tukang coordinate.
siap tgk balik pix2 kami snap in 2010.. dia nak pose sama mcm dulu gak.
rajinlah pulak.




 lepas siap2 mandi, bfast, pack brg. hazry elok pulak zzzz dlm stroller.
kami x bwk tripod.
so letak je camera kat atas almari.
aku tak bwk tudung pink pulakk.
yg aku bwk, biru, kelabu, merah. hitam.
so.. taramlah pakai tudung itam je dgn baju DL pink aku tu.

i beg besar, 2 beg kecik.
2 back pack.

hardy snap ni.

ni pun..

adik still zzzz..

hazry jaga, dh melalak soh dukung.



H is for HIRDA

Auwww... HOT le sgt yang!! LOL


btw.. kasut hazry tu kasut Toy Story. ada buzz & woody.
aku beli from Payless Shoes, Pyramid. Murah je okehhh...

 Gila kedekut smarties dia ok.
Normal price smarties ni dekat HKD80.
Tapi ada less dpt HKD37.

dok melalak cari dd & abg dia.
time ni abg dia sakit perut pulakkk..
dah kena balik hotel pi toilet.

 ala alaaa tiut2 dia senyummm..

ni fave face reaction dia. muka busuk!


 pose "mickey mouse".
smarties tetapp x lepas.


 over tau bapak & anak2 ni pose.



 sambung lg pose 'mickey mouse' kat kereta lain pulak.



 ada la 1 min derang berdiri elok...


 pastu semua start melompat.






then cubaan2 snap pix sendiri...
shahnun stress... coz belakang kelabu je,
sampaikan muka2 aku pun kelabu sekali.
hehehe.. 


 melompatttt je kerja korang anak2.

 finally!! dpt gak pix kat sign ni.

dah2 jom nak naik train pulak.

stop jap, nak pose ala2 in 2010. hehehe




 mula2 ingat nk mkn halal food kat cafe bwh tu, 
tapi menu dia sama mcm kat Waltz Cafe. satu set dekat HKD170.
ok. makasih je lah.. jom kita pi Citygate mkn kat sana.

Kat sini, wajib kami nak buat coin ni.
now dh HKD15. dulu HKD10 je.
masukkan duit.
nanti ada mcm tembaga tu will cast jadi bentuk yg kita nak.

 kat mesin ni ada 3 design ni,
hardy pilih yg design 1st tu.


 tadaaaa.. dh siap!!
simpan for kenangan.

ni pun pix wajib gak ni.


 adik beradik with their muka busuk.

jom naik bas nk pi MTR station


 penatlah aku pi tanya counter pertanyaan tu. ingat buleh beli tix fr situ.
rupanya situ for beli octopus card je.
nak beli tix, kena kat mesin dia. and paling x bestnya.
takde return tix yer.
mcm kes kami, kami nk pi Citygate.
nak turun station Tung Chung.
kena bl from DL resort to Tung Chung.
Nanti nak balik. beli lain pulak kat station Tung Chung tu.
Gila x advance okehhhh...


 terkial2 mak korang dok memilih.

DL resort to Tung Chung for 2 adults and 1 kid  = HKD47.50.
pic silau coz tgh panas.





kompem x kan salah turun station yer.
coz train DL resort ni will pi sampai Sunny Bay semata2.


 ciri2 seorang blogger, tak cukup camera, snap dgn hp pulak.
terus zassss upload masuk FB.
hahahah

nampak muka aku x puas ati kat minah baju pink tu.
kecoh kalot nak naik cepat.
org tak sempat turun habis pun lg.
rs nk tunjal kepala sekali.
Eiii.. ni je yg aku tak suka kat HK ni,
ramai yg jenis x reti queue.


hazry's 1st train ride.
kellasss ko dik, 1st bus and train ride kat HKDL.
mak ko dulu 1st bus ride kat Penang. from bayan lepas pi komtar.
hahahhaa



 hardy dh moody x nak bergambar.

dah turun station Sunny bay, turun and naik train menghala ke Tung Chung.



 ni pun kompem x kan salah.
coz Tung Chung is the last station.

lorrr abg dh tidoooo...



 kami tak lama kat citygate...
just dtg coz nk pi SASA je.
lunch kami beli roti and mkn kat food court dia.
konon nk mkn nasi beriani kat food court mcm kami mkn in 2010.
Sekali kedai tu dh takde okeh.
so.. mkn roti & minum air jelah.



 hardy dh mengamuk coz x larat nk jln.
hazry pulak nak aku je tolak stroller.
So shahnun stop kat area2 atas tu lepak dgn hardy.
while aku tolak hazry pi cari SASA.

sedeh sgt...
sebab nilah aku nk mai SASA.
coz nk cari shower gel for the boys.
Woody and Buzz takde.
tinggal ni je.,
tu pun sulley tu last piece tu.
cepat ke aku amik and byr.
Sulley = HKD68
Alien  =HKD38

ok dah jom balik.




 mak korang busy dok amik order FM.
eh korang jgn tak tau.. aku bila pi travel sempat lagi buat business FM. 
hehehe...




 byk pix2 ni hardy snap.




 sempat singgah coz nk snap pix kat pintu gerbang that side yg tulis "TQ for visiting"

classic kan MTR dia.


 sian laki aku.. x habis2 nak snap pix sendiri... tp belakang tetap blur.
hahahah




 lajuu je aku tolak stroller nak pi naik bus.




 tapi bukan pi hotel sendiri.
pi DL hotel dulu.
belikan order org. takut kat Hollywood nanti brg tak cukup.

muka puas ati lepas beli brg.

then kami naik bus balik Hollywood hotel.
Bgtau conciege tu kata nak cab pi airport.
by 6pm cab sampai.




 Pix bergoyang2. dalam cab hardy zzzz...
kami laki bini dok bersembang dgn driver tu.
ramahlah pulak.
tapi english dia.. ya rabbiii.. fail!!
jenuh nk explain sebijik2.

Flight kami pkl 9.05pm.
Last flight to KL.
for AA check in akt Terminal 2.
Tapi nanti nak boarding semua from Terminal 1.
memang kena menapak pi terminal 1. jauh gak.
Terminal 1 tu, the one masa mula2 sampai.



'
cutelah pulak mamat cina ni.
dah checkin beg semua..
baru lega leh pikir nk mkn apa.

semua dh lapar.
kami jln pi Terminal 1. Coz nk mkn Popeye.
It's Halal.
Popeye ni dekat dgn kedai 1010 yg aku beli sim card dulu.
kat area departure hall.




aku order ni. besar portion dia.
mushroom dgn gravy & rice.
sedap pulak aku rs.
or adakah coz lapaq kan?



 shahnun & the boys mkn ayam + udang.
licin!!


sekali tgk dah dekat 8pm.
cepat2 kami masuk boarding.

sini ada family lane.
bagus kan?



 part kat imigresen ni lama tungguuuu...
dah le si hazry dok menembak org dgn gun buzz x berhenti.
bising okeh!
sib baiklah org keliling ok.
layan je mamat ni sorang.


sampai HK semua nk jadi Jackie chan ke apa ni??


jam dh pkl 8.15pm.
lajuuu je jln dlm tu cari kedai Disney.
aku nk habiskan duit HK kami.
adalah dlm HKD200.
nak belek brg dlm tu pun dh mkn masa.
di tambah dgn ada budak 2 org yg kejap nk ni, kejap nk tu.
sambil tu aku dok tgk jam.
kedai ni tak byk sgt choice compare to kedai kat hotel.
tapi oklah from takde langsung kan?


 by 8.30pm dh settle byr.
dahhh nak kena naik shuttle bus pulakkk..
aku doaaa je jgnlah org dh boarding.

 sampai je cun2.. org tgh queue nk masuk.
sempat lg kami pi toilet.

dalam flight kami dpt seat 16A, B, C, D.


 tukar baju tido the boys siap2. coz aku tau satgi sure terus zzzz.. sampai esok pagi.
betul pun.. flight baru nk take off.. dua2 dah zzzz..
tak sempat mkn pun.
aku & shahnun je mkn.
pastu dgn kami2 zzzz.. sedar2 dh nk sampai.


 Alhamdulillahhh..
kami sampai dekat 1am.
hardy mamai2 lg.
hazry tido tak sedar2.
sampai umah dlm 2am++..
aku unpack baju2 nak basuh bagai.
dekat subuh br tido.

ok.. selesailah entry 3 days 2 nights kami pi HKDL.
lega aku dh leh tarik napas coz dh habis hutang entry HKDL.
ada 1 lagi entry about stuff aku beli fr HK. 


As a summary, aku sgt berpuas hati coz apa yg kami plan dlm itinerary, semua kami dpt buat.

Eg: This time kami nk cover rides/areas yg takde or closed in 2010. Mcm train, TSland, Grizly Gulch, Mystic Point. Oh dapat gak merasa pi Monster Uni Admin Building. Mkn Halal food and Waffle mickey dlm DL!!
Dapat merasa Halloween deco.

Dapat beli shower bath kat SASA waima ori plan nk cari Woody & Buzz, tapi takde rezeki kan? Rezeki kami byk kat brg2 Mosnter Uni pulak.

Will we go again?? Welllllllll….. rasanya tak buat masa terdekat, tunggulah 3-4 thn lagi. 
Yg surenya family trip in 2014 memang pi negara yg ada theme park gak.

3 comments:

mama tisya said...

salam kenal..sronok jln2 hongkong disneyland...ada plan gk nk ke sini cuma tktau bila lg

onniesham said...

comei je dobot pakai bath robe tu..eh betul ke spelling ni..blasah je le...kemetot jer..hahaha

details explanation ko cemana nk g citygate tu.. konpem xkan sesat punya kalo ikut direction ko ni

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..