Nuffnang

Monday, November 19, 2012

Disney Channel - Wish Upon A Giveaway contest

Korang pernah tgk iklan ni tak kat Disney Channel? tiap kali kuar iklan now, asyik dok promote contest ni je. hardy nampak je ada prize pi HKDL terus dia "Mommy, ada hadiah pi HKDL!!". apa??? zassss.. sepantas kilat mak on laptop. masuk website Disney Channel asia.  You can go to HERE .
    
This contest is from 17 Nov till 31 Dec 12.
time: 9am - 2pm.

apa2 pun before nk join, register dulu dalam website ni. aku dah lama register. but since this contest is for 6-17 years old kids. so aku register for hardy pulak.

so, start from 17 Nov till 31 Dec 12, korang kena le buka Disney channel from 9am-2pm. nanti ada time2 dia dia will keluarkan special code. Code tu 3 digits je. and korang ada 1 jam je nk fully utilised code tu.

sabtu pagi, aku still blur2 nak buat mcm mana. pastu hardy pulak dok tukar2 channel. so aku termissed code tu.

ahad pagi, aku saja buka channel disney layan cartoon mickey mouse. sekali nampak dia kuarkan code.
ehhhh.... terus cergas aku masuk website dia.

click "make A wish now"

login username & PW yg korang dh register for anak korang tu.

dia soh masukkan code yg dia br bagi kat disney channel tu.
pagi semlm pkl 10.30am rsnya code dia 590.

lepas dh successful masukkan code. ada 3 stars dalam tu.
so u have to choose which star korang nak.
FYI... wish ni ikut nasib. kita tak tau yg mana dia will prompt kat kita.

so aku choose star pix mickey tu.
sekali aku dpt prompt ni. disney skinned laptop.
so.. korang letak le reason yg korang rs terbaik why korang nak Disney channel to fulfill your wish to have this laptop.
then, SUBMIT!

u can try sebanyak mana yg korang nak.
sepanjang 1 jam tu.
but u have to login-letak code-pilih star-letak good reason.
this one aku dapat wish to go to DOI pulak.

this one to have slumber party with friends.
semua aku submit.
biasalah.. mak tamak.. muhahaha.

dah dekat sejam aku dok login, letak code berpuluh2 kali. finally.. baru dapat prompt ni.
menjerit2 aku & hardy excited!
menjerit mcm le dh dapat pi. padahallll....
ok... take time nk karang ayat for this one.
Bismillah hirrahma Nirrahimm... fuh fuhh fuhhhh....

ada 3 group of wishlist.

1) Disney exclusive toys & gadgets group.


2) Gathering with friends and family group.

3) be like a Disney channel star group.

aku rasa aku dapat semua prompt wishlist2 kat atas. tapi aku just submit for wishlist2 for group 1 and 2 je. group 3 mak x minat.

tu pun it took me dekat 2 jam. coz after 1 hour code 590 tu dah x leh guna dah. aku kena tunggu new code pulak.
sib baik le hardy dh paham camna. so aku tgh mandi. dia dh jerit2 fr luar "mommy, code baru dh kuar. 477 pulak".

then aku continue lagi.

There will be one daily prize for each day of the Contest Period (i.e, thirty eight (38) Prizes in total for the Contest Period) (each a “Prize”). Each Prize will consist of the following as selected and decided in Disney’s absolute and sole discretion:
  • Disney Inspirational wishes
  • Disney exclusive toys and Disney branded gadgets
  • Disney theme gatherings  


so, it depends on how u can attract the judges with your reasons.

hardy ckp dia wish for HKDL or Disney skinned ipad tu je.
it's ok boy. we already did our best.:)

Now we just pray that the rezeki is yours k? ameennnnnn......

*update: 
I noticed that starting 23rd Nov 12, Disney's channel has change the format to key-in the code 1st. then, u can select the hidden wish then before you submit then u need to key in the details.


7 comments:

lieyalatif said...

ko mmg leh jadi duta astro beb...siyes aku ckp heheeheh...ko sgt rajin hah....kagum to the max aku.....kat umah aku ni mmg tak tukar2 dah channel disney nie..almaklum laa 3 kepale kongker...tapi tapi mak malas koooo....meh lempang aku laju2 sikit!

onniesham said...

amin.. insyaallah ada rezki ko menang contest. rajin ko joint contest ni. gigih giler. aku nk joint yg sng2 je...hee

ellynadyra said...

best of luck, rajin tul ko nih!

N▲DI▲ said...

Nak tumpang tanya , dkt yg HERE tu dia keluar page lain la , cane nak carik tempat daftar tu ye?

Hirda Ibrahim said...

hi nadia,
from the link yg i kasi kat HERE tu. click MEMBER button kat row atas2 tu. then it will buka page member. ada register button kat situ.
selamat mencuba!! :)

Anonymous said...

At thiѕ time іt ѕоunds like Μoνable Type is the top bloggіng platfoгm aνailаble гight nοw.
(frοm ωhаt I've read) Is that what you are using on your blog?

Also visit my webpage: N/A

Anonymous said...

Ηеу thеre, І thіnκ yоuг ѕite mіght be haνing browsег compatibіlity isѕueѕ.
When I look аt уоur wеbѕіte іn Ιe,
іt looks fine but when opening in Ιntеrnet Explorег, it
haѕ some ovеrlapping. I juѕt ωantеԁ to
giѵe you a quick heads up! Other then thаt, great blοg!


Alsо vіsit mу blog poѕt; Buy Father's Day Gift Baskets