Nuffnang

Friday, November 30, 2012

After 7 yrs....

Still remember 1st time aku beli makeup MAC masa aku dok prepare nk kawin. Somewhere in 2005.

7 thn lepas tuhhhhh....
Time tu aku pi MAC midvalley dgn kak aku. Saja nk tgk2 brg. The MAC SA tu siap tlg makeupkan aku lg. Bagus kan dulu? X beli brg pun boleh jek dia makeupkan.

Lepas dimake-over light2 by the SA. Aku pi la jln2 shopping dlm jusco. Sekali ada budak SA jusco tanya aku "u ni familiar la. U ada berlakon drama ke??"
Hahahaah..... Drama ok? Cuba le tanya "u ni mcm cameron diaz le!!" pengsan aku kat situ gak.
Terus kami gerak pi balik butik MAC tu beli foundation stick and blot powder. Hahahah... Dasarrrrr... Baru org puji skit dh baget jelita habis.

Tapi memang best pun stick foundation tu. Blot powder paling aku suka. Dh le aku ni jenis muka berminyak. Bila pakai blot powder tu tahan le lama skit kan.

Ok... Tu cerita 7 thn lepas. Pastu takdenya aku beli makeup2 MAC ni dh. Coz price dia makin naik. Dh le aku ni jenis makeup pakai bedak, blusher and lipstik je.
Itu pun if aku sempat pg2 tu. If tak sempat. Selamat le aku pi kerja dgn muka plain pucat mcm lepas jumpa hantu.

Until minggu lepas... Sham tunjuk mac keluarkan 'MAC Glamour Daze Collection". OMG.... Sukanya akuuuuu.... Mak ni dh le suka riben2 ni.

Pix from google.

Then... When sham nk bl for herself. Aku pun tumpang sekaki. Coz you'll get free make-over if u purchased more than rm300. So ladies... U know where will i do my make-up for my annual dinner next week ya. *wink

got this satin case.

My 1st impression bila tgk this cute little case in front of me is
"ala tomei2.... Ala kiut2....ala tayang2"
Ehhh... Memang serius kiut. Feels like looking at the baby and kitten.



the tomei2 ribbon.

just nice fit in my hand.


It's a touch-up kit with blot powder and lipstick  So... Sgtlah cute nk bwk kemana saja. I think i will start using it on my annual dinner.
Ni pun rs mcm sayangnyaaaa nk guna. Oh jakunnya ko hirda.
Yer..yer...saya admit, after 7 yrs. Aku buat kerja gila spend more than rm100 only for bedak compact besar secoet and lipstik.

Blame it to the MAC ribbon packaging!!! ;)

3 comments:

Mimi said...

anything with ribbons sure nampak cute kan..

onniesham said...

ala tomei2 kan?? rasa sayanggggggg je nk guna... hahaha. aku pon x guna lg ko.. coz takat ulang alik pi keje jer, guna jer bedak mac ngan miyami sedia ada tu

elly nadyra said...

comel gila ok!
suka suka suka kuasa dua puluh!
berbaloi2 gila beli sebab memang comel gila!