Nuffnang

Monday, January 14, 2013

a day as domestic worker......

halu ladies...
miss me?? mak hari ni MC... coz flu yg teruk ditambah dgn stay up for AA promo semlm yg for BIG member. sekali sampai pkl 1am baru leh masuk. Dah dapat masuk tgk route yg dicari takde. sudahhh... baik aku sambung zzzz...

so, terus mak feeling2 domestic worker today. lepas pi clinic singgah Giant beli ayam nk buat nasi ayam goreng coz tgk si lieya masak nampak mcm "eh menarik gak. lain skit fr normal nasi ayam" & dessert fruit cocktail pudding. sambil masak sambil bersin non-stop. kompem lazatttt masakan aku tu...

amik ko. snap terus fr periuk nasi.

atas - custard jagung with jelly & fruit cocktail. custard tu nipis sampai x nampak kena cover dgn jelly.
bawah - sauce with fruit coctail 

budak ni now dh demand nk makan sekali and duduk kat kerusi org besar.
so kami kena lapik dgn bantal. hahaha
makan tgn kiri.
takpelah dik..asalkan dok diam2 mkn.

domestic worker merasmi dessert.
ai kan x suka susu. 
so dessert aku cuma pudding and jelly tu jek.
lembek.
patutlah org buat letak dlm bekas kecik2 plastik tu. senang x payah potong.

oh lupa pulak.
domestic worker kena melayan perangai anak kecik yg mengamuk nk ikut abang dia naik van sekolah. Grrrrrrr....
ni dia melalak sambil sembab muka kat stroller.
pastu dia buat kuak dada pulak kat atas lantai.

so, domestic worker start le kereta bwk pi drive thru mcd luar tmn ni.
terus sengehhhhh... lepas dpt milo & fries.

oh sabar je lah.
Esok kompem domestic worker nk pi kerja!!


*recipe fruit cocktail pudding tu nanti aku bg k?

3 comments:

onniesham said...

nk resepinns ayammmmm.. email pliss. tqqqqq

elly nadyra said...

Cam best nasi ayam tu

Munie Mustafa said...

boh resipi ayam tu sekali la hirda ..mmg nampak menarik ..pandai mak buat ...