Nuffnang

Tuesday, January 8, 2013

Hardy's standard 1 - The Day

Date: 2nd Jan 2013
Time: 1pm - 6.35pm


pkl 12.00pm kami dah gerak coz nk pi singgah ambil gambar hardy.
shahnun takmau guna gambar yg kami snap last year coz tak pakai baju sekolah.
haihhh ada ke rules pix student kena pakai baju sekolah?
takpalah.... kita layankan je lah.

Ramai tanyakan apsal aku jahit badge and nama atas fr pocket.
FYI... this yr rules sekolah hardy camtu.
badge and nama kena jahit atas fr poket.
coz makpak komplen susah nk jahit if atas poket.

aku tunggu dlm kereta je.
sekali tgk result dia. berdekah2 aku gelak.
tie besaq tu??

sampai2 kami terjah kantin dia dulu.
time ni shahnun pi beli food.
aku tak mau mkn. tgk rupa kantin pun aku x de selera.
hardy laaagilah. dia dh kenyang mkn nasi kat umah td.
so rupa memang tak berminat langsung nk belajar cara nk beli food from kantin.


shahnun mkn mee goreng. dia rs tak sedap langsung. hahaha.
pastu hardy nk beli air milo tu.
gila kan? sirap tu pun rm1 gak. ni dh gaya food court opis aku je reganya.
sekali takde org yg jada stall tu.
sian ko abg. baru cubaan2 nk beli food. dah kensel.


last2 dia boring. dia pi meja ujung kantin sorang2. buka bekal and mkn nugget seketul.
bila aku pi nak snap pix.. korang tau dia ckp apa???
"mommyyyyy...... jgn duduk sini. pergi duduk kat daddy sana. sini untuk budak2 kecik aje"
sentapppppp mak okehhhh....


lepas tu, aku bwk hardy pi pavilion nk berkumpul.
so duduk le ikut class.

aku dok lepak bwh ala2 gazebo depan pavilion tu. 
ohhh tu motto sekolah ko rupanya abang.
aku tak ingat apa motto sekolah rendah aku.
yg aku ingat motto sekolah menengah je "Ilmu Panduan Hidup"

nampak line purple tu??? 
penattt le cikgu2 buat line tu nk bg border.
makpak x leh lintas after line purple tu.
sekaliiii... amik ko..
aku tgk makpak lg ramai belah sana from belah sini.
dok pujuk anak la... dok amik video la. snap pix la.


aku pun salah sorang antara makpak tu.
muhahahaha...
tapi aku pi snap2 pix. pastu pi la balik duduk kat gazebo tu kan.


ni dh berjalan nk masuk class,
abg mantain mulut terkemam2 coz malu aku dok snap pix.

kelas dia tingkat 1.
makpak x leh naik. so aku tunggu kat tangga je.
masa kat sana, aku tgk semua student samaaaa je.
aku kenal anak aku fr beg dia je. sib baik le ko bw beg kaler merah+biru.
so fr jauh memang aku nampak beg dia.

sekali aku nampak ramai le pulak makpak berduyun2 naik.
reason derang.. nk jumpa cikgu class nk byr fees.
okehh.. jom le kita naik.
shahnun as usual. dia low profile. benda2 yang memerlukan muka selamba and customer service yg tinggi serahkan pada aku yer..
so shahnun tunggu kat gazebo tu.
aku naik atas join the crowd makpak tu.

sekali cikgu dia keluar buat announcement.
cakap soh tunggu kat kantin. nanti dia pi jumpa parents kat sana.
aku berdiri sebelah cikgu dia.
sambil tgk dok snap pix anak... sambil mulut dok bertanya soklan kat cikgu pastu kepala angguk2 noted le kiranya. sgt multitasking kannnnn. LOL

tunggu punya tunggu. 
sampai le pkl 3.15pm. bebudak ni kuar rehat.
hardy bwk bekal sosej & nugget and air sirap.

tapi balik sekolah dia bgtau..
"mommy, cikgu kata jgn minum air manis2, nanti kena kencing manis. esok abg nk bwk air kosong je"
tu diaaaa.... membaraaaa je aku dgr.
yg aku ni berbuih mulut dok bret kat umah coz dia suka minum air sirap, dia buat dekkkkk je.
cikgu ckp sekali je terus OK.
ni ada nanti aku bg list kat cikgu soh tolong tarbiah anak aku skit.

lepas habis recess, aku & shahnun balik umah dulu.
rehat2. aku tgn dh gigil2 coz baru perasan aku x mkn lagi.
pkl 6pm keluar balik pi amik abg kat sek. this time bwk adik sekali.

tgk camna condition baju dia!!
siap terkeluar sebelah.
dh mcm taiko je aku tgk.

next day... aku dh kerja. So, Shahnun kat umah monitor camna abg siap, mkn, tunggu van semua.
ptgnya.. mak ni balik fr opis awai.
masak dinner awai. pkl 7pm kami dgn dobot dh sedia menunggu kat porch umah.
nk menyambut tuan besar balik sekolah kan??
pkl 7.30pm baru sampai. fuhhh sian ko bang.

5 comments:

Batrisya Qistina said...

pengalaman wei pengalaman
untung erkkk anak2 kita..jgn kata masuk sekolah rendah mak buat review..masuk sekolah tadika pun mak buat review..kenangan tak ternilai..harus ler buat review buat kenang2an kan cik puan..

wuit...comel arrr bekas makanan hardy...spiderman gitewww...

aku tahun dpn ntah camner ler Batrice...

tu dia..pukul 7.30 baru sampai rumah...sure anak bujang tu penat....

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

hirda, yer lar tengok kantin sek hardy tu mmg sedih..heheh..memang budak2 la ni sekolah pagi ptg kan...kecian tengok, tapi tuntutan zaman sekarang..kdg2 tak sampai hati nak kejutkan rizqi tgh tidur utk sek agama ptg...padahal gap sekolah tadika ngan agama 1 jam..tu pun sempat tidur..aku hantar lambat rizqi sek agama..kul 230 baru sampai..huhuhu

elly nadyra said...

hahahah aku suka ngan jawapan anak ko.....ko ni cam paparazi anak sendiri wakakkakakakakkakak
parents skang memang kalau time first week sekolah, memang berkampung kat sekolah, meriah betul sekolah kat mana2 sekalipun hehehehhehe kita mak pak memang excited kan!

Munie Mustafa said...

Tajudin= Usaha Tangga Kejayaan

Alahai kesiannya abang darjah satu dah sekolah petang ... bagi la darjah satu sekolah pagi ...

onniesham said...

air sirap singgit?? giler ar tu bkn hrga bdk skolah. kt school echa sirap gelas kecik 30sen, gelas besar 50 sen.
pomss.. aku pon geram ko..kalo kita ckp xde dorang nk dgr.. tp kalo cikgu ckp.knmainnnn. pasni kita pesan je kt cikgu dorang kan??