Nuffnang

Thursday, March 14, 2013

Crown Premiere Lounge - Bandung airport

Aku rs somewhere in 2009 aku ada le pi lounge kat airport bandung ni. tapi x tau yg dia dh upgrade se cun ni.
before this lounge ni ada kat area tepi2 toilet and meja byr airport tax tu.

so, bila kami pi shopping kat Secret, time byr budak cashier tu tanya "ibu dan bapak dari Msia? pulangnya nanti dr airport bandung atau jakarta?"
at 1st aku ingat cashier tu nk beramah mesra. so mak yg PR tinggi ni layankan jelah.

sekali dia ckp... if beli RP500k leh dapat 1 voucher for crown premiere lounge kat airport bandung.
kami beli hari tu dekat 2.7juta so by right leh dapat 5 voucher le kan?
tapi dia kata max in 1 receipt leh dpt 4 je.
motip kami nk buat apa vou byk2 pun ntah le kan?? sah2 le kami ber-2 je.

sampai2 je airport bandung, ada sorang lady approach kami tanya x nak masuk lounge ke?
RP75k per-person. leh relax2, mkn2, golek2 kat situ. pastu wifi pun ada. Since kami dh ada free vou from Secret, kami pass je vou tu terus kat dia.

terus lady tu tolak beg2 kami and ckp dia will uruskan semua check-in bag bagai.
aikkk... heran aku, dulu x delah layanan dia sampai camni.

kiranya ko just tinggal bag2kan yg nk check-in. pastu masuk je melenggang dlm lounge tu. x yah sibuk2 nk queue nk drop bag kat counter.

the vou valid 1 month from the day dia issue.

sekali lepas check imigresen. aku nampak signboard ni besarrr sgt.
i was like.
aikkk.... dh tukar ke lounge ni?

va va vaaaa.... entrance dh grand.
lounge ni now kat ground floor after imigresen check.

buffet spread.
nampak bekas stainless steel isi food tu?
dia auto buka bila ada org berdiri depan dia.
pastu bila kita pi jauh. dia will tutup balik.
ok.. kagum kejap!

nk air apa??
3x kami repeat minum coke.
muhahahha

shahnun konon x mo mkn. coz satgi dlm flight nk mkn lg.
tapi tetap pi intai2 food.

haaaa tu! tu! bukti dok membuka tutup coke!
haipppppp

1 jam b4 flight, baru aku start mkn nasi sikit.

kami ber-2 jek. gila feeling VVIP.

that's the entrance.

latte +jagung + cucur udang.
cucur udang tu rupa gila nampak cikai.
tapi rs dia marbeles!

ada bubur pulut itam koranggg.
pun sedap.

nasi aku.
ayam rendang + sup sayur meatball + kentang sambal.
pun sedapppp.

ni exit nk naik flight.

org2 lain will tunggu tingkat atas. kami kat ground floor.
nanti boarding terus jln pi kat flight je.
time ni ujan.

laki bini yg feeling2 VVIP.
LOL
oklahkan.. nk masuk Golden Lounge kat KLIA.. sah2 x dak chance.
so kat bandung pun buleh lah....

dalam ni ada gak small area nk solat, toilet, bilik smoking. tapi yg paling besttttt...
bila nk boarding. Kami will keluar and naik flight dulu. then baru dia lepaskan org2 yg beli hotseat and the rest!!
i highly recommended to sapa2 yg travel dgn parents, kids to amik lounge ni. Sgt2 selesa.
kids below 6 yrs old is free. but above 6 yrs old kena byr mcm adult price.

Promo dgn Secret Factory outlet ni start Jan 2013. sampai bila aku pun tak tau. So, sapa2 nk pi BDO this yr.. shopping le lebih2 sikit kat Secret ye.... :)

7 comments:

Puan Mimi said...

promote SECRET nampak? hahaha .. tp tak pe la, ada gak untungnya.. mmg layanan VVIP ni.. siap naik flight dulu dari orang yang beli hot seat..

shark said...

ok..kalo cam tuh kekdahnya,
saya pun kagum gak..
rege sure mahal x hengat kot..:)

ryyhan kamarudin said...

Nk tnya xde kaitan ngan bandung tp ebay..
Penah sangkut kat kastam? Nk beli something kt ebay berat dlm 600gram tp cm takut xlepas plak

onniesham said...

bestnya... camni bru la brbaloi shopping.. dpt layanan vvip plk kt airport

Emy Omar said...

Bestnya,berbaloi kalau melabur kat secret dpt layanan VVIP kat lounge ni kan Hirda

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..