Nuffnang

Friday, March 29, 2013

London - Day 1

Date : 21st March 2013
Time: 10am till midnite
venue: KLIA + Heathrow Terminal 4 + Assaha Hyde Park

Day 1 kami byk habis dlm flight je. tapi tetap le aku snap pix x berhenti. kengkonon nk buat review pasai A380. hahahah.. 

apa2 kita check stok food dh siap di pack. aku beli nescafe 3 in 1 10 packs tu fr bandung. coz sini x pernah jumpa. sambal kupang, sambal kerang, sambal udang, maggi cup. mak aku bwk beras dgn rice cooker and byk can food lagi. memang beg berat dgn food jelah.

double check semua print out dh bwk.

shahnun & hardy hantar aku pi airport.
hardy time ni dh happy coz pi KLIA kan.
if not selama ni pi LCCT je.

since kami dh web check in. kami just pi drop bag jek.

waiting for the shuttle train.

ni seat kami row 74ABC and 75AB.
reason amik seat ni? coz depan bapak aku kosong. ada 2 seat je depan mak aku & adik aku. so senang bapak aku yg kaki panjang tu melunjur.
andddd... time boarding kan, sapa yg duduk seat 65 ke atas yg kena boarding dulu.
bagusssss.....
tapi adik aku x suka coz sebelah dia area stewardess prepare food. so kacau dia nk zzz.. heheheh

masuk2 dlm semua seat dh tersedia bantal + selimut.

ada USB port gak. terus tukar hp mode to Flight mode and charge hp.

ada byk gak movies. tapi byk yg lama2.
finally berjaya gk tgk breaking dawn part 2.

1 hour after take off...
lunch is served.
aku very perut melayu weihhh
nk nasi with daging black pepper.
sedappppp

appetiser dia salmon salad pasta.
sekali parents aku and adik aku x mkn salmon.
apa?? x mkn? muhahahaha...
dapat aku mkn 4 salmon.

that is cheese dlm bekas gold tu. pun sedapppp.

dessert dia apple apa ntah.

kak aku pilih chic with mash potato.
pun sedap.

dapat ice cream magnum mini gak.

few hours after that. dpt tit bits dlm dia pack byk2..

our last dish 2 hours b4 landing.
aku pilih fish & mash potatoes.
tgk carrot dia. gemuk pendek kan?
mana dia dpt haaa???

kak aku amik chic teriyaki pasta.
punnnn sedap.
(aku ni apa je yg x sedap kan?)

b4 landing isi siap2 landing card ni.

tak habis lagi. mak terasa nk minum milo pulakkkk...


toilet dia sgt practical and cantik.ada small cup for us yg kena gak membasuh guna air kan.

sabun basuh tgn is fr Aigner.

sepanjang pi London aku ada le tido 1 jam. yg lain aku bantai layan movie. ada le 5 movies aku tgk.
pastu dok monitor ni. rs mcm adoilahhh lambatnya nk sampaiiii

dh biasa naik AA kan.. sekali naik A380, luas kwsn kaki tu.

ho yeah.. dh nk sampai...

kita boleh tgk camna the flight take off and landing.
check out the video aku sempat amik masa landing.


time ni x rs sejuk apa pun lg.

lepas amik beg & leps imigresen.
driver tgh elok tunggu kami.
heheh saja aku soh letak nama bapak aku.

ni dlm MPV tu. bapak aku dok sebelah driver. adik aku dok kat belakang dgn bag2.

weather sgt cantik time ni.
x de sejuk sgt.

tesco derang 24 hours.

yg berlampu2 tu Harrods.


 sampai apartment check in dekat pkl 6pm.

ada small kitchen. ada fridge and microwave.

kami 3 org tido kat sofa bed ni.
depan sofa bed tu ada tv 42 inch. tapi buka ada le sekali.
coz sekali aku dok tekan2 channel. terjumpa channel porn korangggg...
terkedu aku and kak aku kejap.
pastu terus tutup tv x buka2 dah.
hahahahah...


pastu cepat2 kami tukar pakai boot nk kuar pi oxford street. time ni sejuk coz angin kuat. 5 deg time ni.
sekali jln kaki pi Lancaster station. tix counter tutup le pulakkkk.. nk beli oyster card pun x leh.
so balik le bilik mak aku dh ready masak nasi bagai.
sambung update pix kat FB and chat dgn shahnun.
percaya x kami x leh tido sampai 4am bgn for subuh.


to be continued.... day 2 ~ London


7 comments:

onniesham said...

sedapnya food dia

London Stay said...
This comment has been removed by the author.
Alisliyana Jamaludin said...

Salam

boleh tau apartment mane u stay ye.brp rm semalam??

alisliyana@yahoo.com

CuteStuffShoppe said...

Wsalam Alisliyana,
Assaha Hyde Park. Opposite Leicester Gate Station. 1 room apartment 5 days + 4 nights only 400pound. Sgt dekat dgn Oxford Street. I booked kat booking.com

zila said...

bestnya boleh bwk makayah jalan2 oversea..makayah saya tak seporting nk bawak jenjalan :(

bestnya makanan dalam dlm MAS

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..