Nuffnang

Saturday, March 30, 2013

London - Day 2 (Part 2)


Date : 22nd March 2013
Venue: Madame Tussauds + Oxford Street

ok... lepas snappo2 pix kat Tower bridge & pi toilet... (lol)...
kami gerak pi Bus Stop nk sambung naik HOHO bus.


Altho dah Spring season, tapi bunga x byk yg tumbuh.
nampak bunga ni pun aku dh happy.
cantik.. sgt kalerful.

tu London Taxi. stylo kan design dia. very classic.

 legaaa dpt lunjur kaki.
time nilah gak, ada sorang laki dok sebelah kami rajin beramah mesra dgn kami.
dan2 kami speaking accent british okeh!! Gila over!! hahahaha

 HOHO map.

sampai Madame Tussaud's.
sib baik x ramai queue nak masuk. cepat je queue dia gerak.


 Shah Rukh Khan rupa muda gila!


hahahah.. nampak benor peminat hindustan tegar kan cik ani!!
nak snap pix dgn Amitabh Bachan jek.
pastu mak aku tinggi ketiak Aishwarya Rai je korang.


 Hrithik Roshan rupa sama. Tak minat aku. tapi gatai gak nk snap pix dgn dia. hahaha
Tom Cruise tinggi mcm Shahnun je kot.


Johnny Depp kat sini elok skit fr Johnny depp kat MT HK.
this time kami amik gambar Bechkam & bini dia.


 ET!! sukaaaaa.
pix dgn Lady Diana adalah WAJIB yer.




Steven Spielberg & Nadal.

Usain Bolt!

Oh tingginya ko Kate!!

aku beli set 12 pound kot.
for 2 print out pix.

aku opted for pix with Royal Family & opkos Jacob, Edward!!
Coz time ni adik aku x sempat snap pix aku.
tu pasal kena beli tu.

Madame Tussauds sini ada ride2 gak.
Yg ni kami kena naik ride mcm london taxi.
dia bwk pusing tunjuk how London terbentuk.
Sah2 aku yg sejarah Mesia pun ala2 je kan... tgk2 semua2 patung tu sgt le blur!
dia dh mcm ride it's a small world kat DL pulak. cuma yg ni penuh dgn patung2 besar.

satu taxi tu leh duduk 2 org jek.
so aku kena duduk sorang2.
kak & adik aku dok 1st taxi. 
parents aku duduk taxi depan aku.
aku dh cuak weihhh coz tak tau ride apalah ni. dah baget ride rumah hantu.
siap leh pejam2 mata takmau tgk. hahahah.. bengong!!
taxi ni pulak siap terpusing2 kiri kanan nk soh kita facing patung2 tu.
dah le belakang aku taxi2 semua kosong. dok imagine satgi pusing2 belakang ada hantu dok kat taxi belakang camna??? sapa nk tolong aku??

ni le yg sempat aku snap... sambil snap sambil cuak2 gak.

ni lg satu show.
Marvel super heroes 4D.
Dia sebijik mcm show
Mickey Philharmagic kat HKDL tu.
time ni teringat kat hardy.
if dia ada sure dia suka.






 merchandise leh tahan price dia. tgk tee Hulk tu ingat nk beli kat dobot. sekali lebih 20 pound.
gila hoih!! terus kensel.


 ni dlm hall 4D show.

dh keluar baru sempat nk snap pix kat luar.
parents aku dh letih coz sejuk sgt kan.
So, kami sama2 naik subway kat situ, turun Bond Street station.
Kat situ, parents and kak aku tukar naik train pi Lancaster Station.
while aku & adik aku sambung jln2 kat Oxford Street.


 Keluar2 from Bond Street Station, terus nampak kedai Disney ni.
hirda ibrahim pi mana pun tetap cari brg Disney.
Org lain mai London/Paris berebut masuk kedai LV, Chanel bagai... aku je happy giler dpt masuk kedai Disney. hahaha


 Woody, buzz, Jessie 25pound satu.
ok... kat HKDL murah lagi.
Disney store ni 2 tingkat.


 tomei kan t-shirt mak ituuuuuu??? 
feeling gadis ayu berbaju minnie.

then kami berjalan to Primark.
Jauh gak. tapi coz mata sorang2 dok sibuk tgk kedai2 kiri kanan...
pastu kejap2 singgah masuk kedai souvenir.
sekali tgk dah sampai Primark!
M&S aku tgk dari kejauhan je.
will dtg isnin nantilah yer.


sekali jumpa cardigan cun2 satu 5 pound je korangggggg!!
sawan aku & adik aku kejap kat situ.
ni time adik aku dok queue byr.
aku dh x larat. siap leh mengunyah coklat lg.

 some of  London souvenirs for diri sendiri for that day.
kat sana kerja aku dok cari fridge magnet jek.

lepas habis shopping kami terus naik subway kat Marble Arch Station. turun Lancaster Station.
1 station je pun. tapi tetap deduct 2.10 pound from Oyster card kami.

sampai apartment, mak aku dh masak nasi..
tunggu nk panaskan lauk2 jek.
Ya Allahhhhh sgt le sedap mkn nasi & lauk panas2.
pkl 10pm semua dh pengsan keletihan.
pkl 2am sorang2 dh celik.
Jetlag x habis2.


to be continued.... Day 3- Paris

5 comments:

Emy Omar said...

Bestnya Hirda,ni yang buat aku kembali pasang angan-angan nak ke London juga 1 hari nanti..ta[i entah bila la tu kan..

onniesham said...

ohemgiiii best giler... kalo la byk duit.. mau meroyan shopping kat sana

elly nadyra said...

best!
FM cun!
ada lagi pic?

zila said...

ur parent boleh tahan ek kuar masuk underground? saya ritu rasa sakit kaki giler..fuhh.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..