Nuffnang

Wednesday, March 6, 2013

IP Camera

Sejak kes bibik sewel yg dera baby bulan lepas. Aku dh mcm fobia skit nk tinggal dobot. Tp dlm pada fobia tu pun tetappp tinggal gak. Muhahahah.

Tapi mlm2 check bdn dia ada lebam ke x. Tgk ada luka ke x. Tanya si hardy yg merangkap mata2 gelap dlm umah tu bibik camna kat umah. Ada marah derang x? Ada cubit pukul x? So far... Bibik aku still ok lg. X delah nk pukul2 the kids.

So... Shahnun try beli IP camera. This is not cctv. Coz kita x yah nk install2 pastu sambung kat pc bagai.

Yg ni leh monitor fr hp and pc. As long as ko ada internet kat umah. Ada internet kat tepon. Bulehlah ko tgk.

Aku suka ip camera ni coz kita siap leh tilt camera tu. I think lebih fer 180 deg..... Leh dgr apa org dlm camera tu ckp. Anddd kita pun buleh ckp sekali. Dh ala3 mcm walkie talkie gitu.

Pix dia sgt clear. Suara pun clear. If dlm gelap u can on night mode view. Cool kan?

Price sgt berpatutan.
Rm200++ for ip camera yg x leh simpan sd card.
Rm400++ for yg leh save recorded video in SD card.



night view.
time ni kat bwh dh gelap gelita.

this is how u can see from your hp.
tu aku tgh adjust view tu. terselit muka sendiri gak. hehehe

5 comments:

lieyalatif said...

siyes aku tertarik poms...aku tak tau pun bende ni sebenarnye...aku ni kan mmg bute gajet sikit heheeheeheheh....

senang kan leh pantau kat phone....ye laa phone mmg sah2 kat tangan kite selalu....pi mane2 leh tgk2 kan....dont worry la, bibik ko tu aku tgk baik jek....mesti dobot yg buli die heheehheh

lizz said...

wah best kalo ader mende alah ni...

elly nadyra said...

Cite la sket mana ko beli poms! X sabar nk beli gk!

Anonymous said...

Assalamualaikum.. nk tnya ada contact tak tempat nk beli ip camerA ni..

Hirda Ibrahim said...

elly + anon : from ebay,
try this.
http://www.ebay.com.my/itm/Foscam-FI8918W-CCTV-WiFi-Wireless-Pan-Tilt-IR-IP-Camera-2-way-Audio-Mobile-View-/330856634226?pt=US_Security_Cameras&hash=item4d08979772