Nuffnang

Tuesday, March 12, 2013

POP hotel Bandung


Halu ladies,
Im backkkk…
This time aku x mo citer apa aku dh shopping kat bdo. Yg surenya… semua benda lebih kurang sama je. Dalam pada sama tu pun rs kejap je duit habis. Hehehe

Tapi aku nk promote hotel yg aku duduk kat sana. Pop Hotel. OMG… super cute! Colorful. Rs mcm Lego pulak. dia buka in 2011. hotel baru lagi.

Kami beli from Asiarooms. 4 days 3 nights cost us RM260. Murah kan? Tu termasuk bfast sekali tu.

Masa mula beli aku baget dia ala2 Tune hotel je la kot. Sekali sampai… ehhhh dia attached dgn Festival Citylink mall. Dalam tu I tell uuuu…. Food court dia dh mcm genting indoor. Meriah. Food semua sedap2.
Tapi malam last kat situ br ada masa nk pi Festival Citylink ni.

Tgk je la pix yer.

roundabout kat depan lobby.

reception area.

ada 3 PC kot2 sapa2 nk guna computer.
kat lobby pun dh ada wifi.
masuk bilik pun ada wifi khas for each room.
so kat sana kerja aku update FB jek.

area letak bfast.

dining area.

lobby next to dining area.

check out the door rooms. sooo colorful.
tapi bilik aku belah kiri ni. semua kaler putih jek.
ini tidak adillll...
shahnun tanya aku.. penting ke nk bilik tido colorful??
eh pentingggg.... x de lah bosan tgk pintu bilik sendiri kan?


our room.

siap tunjuk map lg.

masuk je bilik aku jerit siap2 kat shahnun.
jgn duduk kat katil lagiiiii...
bg i snap pix dulu.
Queen size bed rsnya. dgn ada mcm kerusi panjang tepi dinding tu. siap ada extra blanket kot2 ada extra people.
tv 32 inch rsnya kat dinding. aku lupa nk snap pix.

make up area.

soap & shampoo

tetiba toilet bentuk semi oval shape.
rs mcm capsule jek.


slide pintu tu, on ur right, u can see toilet dlm dia. kecik je.
mcm dlm toilet flight je rasa.

on ur left, shower area.


no cupboard.
so dia sediakan colorful tombol ni for sangkut2 baju, suar.


ni masa 1st day. baru balik fr hotel.
Staff dia tlg hantarkan brg2 shopping kami.
staff2 dia service 5 star!!

for bfast pulak, derang just prepare siap nasi sorang sebungkus.
senang. x de roti2 bfast mat saleh ni.
food dia sangat sangat sangat sedapssss.
licin kami hadap.

Day 2 bfast. - Nasi Uduk

Day 3 bfast - Nasi kuning

Day 4 bfast - Nasi Ubi
korang nampak tak bekas daun pisang kecik 4 segi tu? (dlm pix nasi kuning and nasi ubi)
dlm tu sambal okeh!!
gila lah sapa yg rajin dok balut sambal tu satu2.
cara balut tu pulak details. ada selit2 bagai.
if aku. kim salam! letak dlm plastik kecik pun dh leceh for me.

dah nak balik baru sempat snap building dia. ni Festival Citylink mall.

for more info u can go to POP Hotel Website.

aku bg 5 star for everything. From service, cleanliness, value for money, takdelah jauh sgt fr factory outlet, paling penting, attached dgn mall. mak sukaaaaa...

Shahnun dh bgtau siap2. if pi bandung lg. nk duduk sini gak.
okehhhh... bila tu agaknya???


8 comments:

Jasfyra said...

sangat2 cantik!!
kawan aku baru ni p bali dok pop hotel gak..masa dia tunjuk gambar kt kami,mmg sebijik cmni la rupanya.kagum jap tgk toilet tu.hehe

lieyalatif said...

Serius aku sukenkonsep hotel ni beb...kalerpul....simple je kan tp aku suke sbb suasane die tu...

Mencik!!!! Bile aku nak jejak bandung lagi nihhhh!!!

onniesham said...

murah giler hotel ni ko... brbaloi coz nak tido je pon kan.. masa abis kt shopping n jalan2 je.. colorful.. menarikss

Anonymous said...

Salam....saya nak pg bandung bulan 5 nI..terbaca awak pnye entry nI...mcm mnarik hotel nI and rasa nak stay hotel nI...tp boleh saya tahu awak amik driver gan trnsport kt hotel tu skali ke...

Hirda Ibrahim said...

wsalam cik anon,
nanti bulan 5 ni pun kami pi lagi bandung. stay sini jugak.
For supir kami setia dgn "Hayuka Bandoeng". Try cari nama company ni kat FB. So far memang price dia paling OK compare to other.

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

IRDI TOUR BANDUNG said...

Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

Contact Person :
Mobile Phone : +6281322167717

WhatsApp : +6281214741600
+6281220477335

Email : Irditour.bandung@yahoo.com
Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
Wassalam..wr.wb..

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan mohon maaf mau numpang promotion...Tuan/puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat

Call : +6282214441280
+6282216270779

WhatsApp : +6282214441280
+6282216270779

Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)

Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..