Nuffnang

Thursday, March 21, 2013

London + Paris..... Cik Brahim + Cik Ani + Anak2 datang!!

Halu2....
Hikhikhik (gelak tersipu2 gatai).
Korang x salah baca. Yup... We are on our way to London & Paris. Short trip je. 6 days 4 nights. Coz kami x byk balance cuti. Nak pulak aku yg sah2 baru masuk kerja baru. Lagi mengada nk cuti lama2. Sib baik boss ok. Ni pun dah amik 4 days leave.

Flight malam dah fully booked, yg ada pagi je. Kaya sungguh orang Malaysia kan? tak cuti sekolah pun  lagi  flight dah penuh.
Our flight is at 10.45am and will sampai kat Heathrow Airport InShaAllah around 12 midnight Malaysia time and 4.15pm London time. It's a 13 hours journey. Kebas bontot wei!!



Just 5 of us! Parents aku, aku, my sis no 3 and my adik. My other 2 sis x join coz ada hal.
We decided for this london & paris trip less than 2 months ago. Sgt le last minute decision. I will explain details in my entry later.

So... Our itinerary
Day 1 -  if sempat pi Oxford street before the shops close.
Day 2 - HOHO london tour bus + cruise + trafalgar square + big ben + tower bridge + marble arch + london eye + madame tussauds + buckingham palace. (byk nk pi pose kat tempat2 tu je pun)
Day 3 - Paris (HOHO bus)
Day 4 - Legoland Windsor
Day 5 - Shopping at Oxford Street + Harrods.

Gila padat schedule kan? ni ada sampai bilik hari2 terus pengsan kepenatan.
Itinerary is 100% prepared by yours truly. :) This is the main reason why I don't have time to prepare our Bandung itinerary.
Hope the weather will be ok.. jgnlah hujan!! ameen...

We'll be back on 25th night and will sampai sini 26th March 6++ pm.
.
Will update my blog live from sana. Coz apartment kami nanti ada free wifi. Ho yeahhhh.. Bagus. Boleh buat video call dgn my boys. I will miss them for sure!!
Doakan kami selamat pi and balik k?


Hugs,
Hirda Ibrahim

4 comments:

Mimi said...

Enjoy the trip Hirda!
Yesterday my bro plus his eldest son pun bertolak ke sana but they took Royal Brunei Airlines; for d sake of going to Stamford Bridge coz my nephew is a big time fan of Chelsea FC..mak siap mengirim barang lg..heheh.
p/s - bilakah agaknya dpt ku repeat london lagi..

elly nadyra said...

enjoy your trip hirda!
your itenary padat betul, hopefully diberikan kesihatan dan kekuatan juga harap2 tak hujan.....enjoy your day!

onniesham said...

semoga semuanya selamat. moga ko sihat kt sana..aminn

onniesham said...

ni anon mana plak yg tetiba post komen psl hbag nih.. tetiba gucci la..dior la... kekeke