Nuffnang

Thursday, January 22, 2009

dinner @ bumbu bali..

time : 8.30 - 9.30pm
venue: Bumbu Bali, Bandar Puteri, Puchong.

I got to know about this restaurant masa tgh surfing the net.
before this kami selalu mkn @ Waterlily cafe (opposite IOI mall). I luv the salmon there. This time cam terasa nk mkn balinese food pulak. ye la kan, nk harap sampai Bali, x tau le bila...hehehe

from customers' reviews they said MUST try "nasi campur bumbu bali". the size is hugeeeee.. boleh mkn for 2 persons.

Nasi campur bumbu bali = nasi kosong, sekeping besar ikan (dory i think..), squids, 2 big prawns, rendang (u can choose either beef or chicken), sate aka otak2 (the skewer is lemongrass), sayur kangkung, fruits, special crackers and 2 types of sambal.


sabar menanti.... org ramai...

finally sampai gak food hardy, hardy loves the mushroom soup.

kedekut yg amat!! x kasi mama & daddy rasa tau. tapi memang sedap mushroom soup dia. pekat & mushrooms tersgt le byk.... :)

my "nasi campur" dh sampai. penuh meja... :)

zzzzzz on the way back. kenyang aaa tu.

24 comments:

eija28 said...

wow...meriah tgk nasi campur itu...bandar tasik puteri...next time boleh pergi bali plak kak hirda...hardy suke mkn mushroom soup yerk...nak skettt!!!!!

liwaniel said...

menariknye nasi campur bali tu..byk betul lauk dia...mmg tak habis la sorang makan...

sedap tak food kat situ?..menu ape lagi yg ade?

Mrs. Hasanif said...

hirda..terliur aku ni.. harap2 mggu ni aku dpt p sana...nak rasa gak..mmg puas ati la tgk makanan ko itu.. maryam pun sama klu dia rasa makanan tu sedap mmg x kasi org len..siap kata nanti abeh la adik punya... LOL LOL LOL

Hirda Ibrahim said...

eija ~ bandar puteri la eija. bukan bdr tasik puteri. bdr tasik puteri rasanya kat rawang. ;)

hardy memang hantu soup. kalu pi pizza hut, dia sorang je 1 bowl tu.

wanie ~ western dia looks nice too. & portion pun besar. u should try.. dh dekat ngan umah wanie kan?

Hirda Ibrahim said...

sue ~ ko tau kan rest. ni kat mana? tempat dia crowded gak aaa..
ko tau, aku siap share dgn shahnun. shahnun order nasi kosong je. tu pun kenyang gila...

lieya_latif said...

weiii aku suke laaaa!!! terliur tgk pinggan nasi tu...penuh yg amat....meriah gile lauknyer...mcm2 ade.....tapi laki aku ni leceh sikit kalo nak ajak cube bende baru.....tapi aku pelik tgk keropok tu....nak kate papedom bukan kan....

hardy minat betul ngah mushroom sup die kan....suke tgk pic mulut muncung cam marah jek tak kasi org kaco mushroom sup die.....lapa le tu kot...hi hi hi

Hirda Ibrahim said...

lieya ~ bukan papedom. tapi sedap aaa.. tebal skit. shahnun pun bukan jenis suka try2 benda2 baru ni, tapi aku kata aku teringin nk rasa coz aku bc komen dlm internet kata sedap. pastu, mak kan ala2 x pernah sampai bali... mkn food bali pun kira ok le kan? LOL

Sham Ummi Echa said...

leh try nih..kt bndar puteri puchong ek.. byk tul lauk pauk dia ek.. nmpk sedap jer..hmm..lapo terus aku nih..

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

hirda berapa hinggit tu??..tiba2 teringat kat Bandung lak..la..la..la..

Zanna_MamaBatrice said...

keh keh keh
jumpa tempat makan baru erk ...betul ler tu hirda,tak dpt pergi....dpt rasa makanan pun dah boleh berangan2 cam makan kat sana ...

hardy suke mushroom soup erk...sama cam auntie. SR nyer mushroom soup pun sedap. Pekat ....tu hardy selok tangan ker dlm mushroom soup tu hirda.

Aku nengok dah cam nasi ambeng jer hirda....tp sedap ooo.....aku nampak sate @ otak2 tu .....besar erk hirda ......lain dari yg lain ko.......mmg puas ler ko santap hirda erk.

now, dimana2 daku nampak kojo d croc tu .....

As said...

kemain lagi ya byk lauk pauk dlm nasi tuh..
hirda ang ni mmg suka mkn makan indonesi erk... aku ada p skali kat Ole- Bali kat sunway piramid... makan dia mak aih.. byk giler...
tp mmg sedap....nanti nak la p indonesia...

Hirda Ibrahim said...

sham ~ cuba, jgn cuba.. ;)

iena ~ dekat rm30. x leh selalu mkn..pokai!! LOL

zana ~ aku pun!! SR punya sedap. tapi this one rasanya lagi sedap coz mushroom dia byk.. :)
ko jgn x tau, aku dok berangan gak le konon2nya kat bali time dinner tu... hahahha..

as ~ lepas balik bandung, terus gila indon food.. kat pyramid pun ada ek? tapi sure pricey kan??

mrs khairul said...

ko share ngan shahnun eh...kalo aku pun ure x abes..byk giler lauk dia..will try 1 day..hasbend aku tu sama cam shahnun,.xske sgt nak try tempat baru..kalo x sedap ko tau muka dia maam jek..keh..keh..

alooo itu crocodile letak dlm keta eks..manyak sedap ooo buat pillow..heheheh..

Mimi said...

meriahnya lauk pauk nasi campuq hangg...so, taste dia camna?

Hirda Ibrahim said...

niza ~ LOL...ooo khairul camtu ek? oh yes, itu croc aku letak dlm keta aku, senang hardy nk zzz...

mimi ~ for tekak aku sedap aaa... x tau org lain camna pulak. tapi aku tgk org sebelah meja aku order lamb chop kot... tu dia aihhh.. besaq gila. memang portion dia jenis besaq.

Puan Iza said...

oooo makan kat bumbu bali ek...iza tau tmpt nie.....tapi tak penah makan lagi kat sini...lalu jer hehehehe....mmg nampak sedap nasi dia....kalo iza pun mmg kena share dgn hubby coz tak abis mkn sorang nie....erm, nnt bolehlah pi try....:-)

Sedapnya hardy mkn soup tu.....siap tak kasi share dgn mama dan papa tu....hehehe

eMMa@iKKa said...

nampak sedap je menu kau Hirda? Selain kat puchong kat tempat lain ada ker?

re: Ha'ah i beli rumah di klang. Sementara nie menyewa aprt kat Subang Bestari.I baru dpt kunci last month tp lambat lagi i nak masuk rumah baru. May be another two months kot sbb i nak buat renovation skit. Baru lepas stage one iaitu hantar renovation form kat MPK.

azie(mama auni& erin) said...

wei...sate tue dia cucuk ngan serai ka..mesti sedap no.amboi hardy leh ke tue...

rep: nasi baik hang kata norjuma masa muda.klu masa preggy mau kena tenyeh mulut hang ngan cabai melaka..heheheh... lawak no hirda mintak ampun & maaf yer.Raya nie kena bermaafan Go Xi fa Cai ewahh...p mana hangpa CNY..xbalik jitra ka?

azie(mama auni& erin) said...

rep: au... tima kasih hirda..kembang juboq aku nie..hehehe ..hirda aku pun sama dok umah jer kot...ni yang aku jeles..hangpa xabis2 tgk wayang..aku nie bila nak p nie..dok berlagu dari dulu sampai la xde apapun..wei nnt aku dok sana..kita wat rombongan cik kiah kita p tgk wayang...

~~ciklinn~~ said...

ya allah hirda... byknyer nasi campur dier.... adoiii meleleh ayaq liuq aku dah nie..... mmg puash hatikan mkn camni.....

hihihihihisedap sgt yer hardi...sampai takbg ha mama n papa rasa......

Jasfyra said...

terliur ar tgk...uih, mmg bnyk gila 1 pinggan tu kan..mmg patut kongsi 2 org..nk p carik gak ar kedai tuh

farrahar said...

Oh, I like the restaurant too! Nice place kan? The food pun not bad. But the nasik TOO SIKIT!

Jue ~ mama DnD said...

mmg terliur hirda weiii... aku pun x pernah sampai sini lagi... t nak ajak laki aku p lah... ofsure aku pun leh share ngan laki aku 1 pinggan tu... mmg byk tui...
besaq dag hardy no... cam budak dah sekolah aku tgk...

Cik Puan Mimi said...

peh tu kalau makan sorang mau memang conpem tak abiskan. kalau aku pun sure share punya..

masa aku gi kg daun dulu pun ada gak makan cam ni, siap ada sate lagi, tapi aku lupa nama dia, kena refer kat fotopages aku la nampaknya..

mushrooom tu nampak sedap, tapi apa yang kuning2 tu.. kalau farhan or emily, dia bukan nak makan pun, mesti main2 sampai melekit2 baju. geram aku