Nuffnang

Thursday, January 15, 2009

update - hardy as of 15 jan 09


mulut camni org kedah panggil "mulut terjejuih"
date: 15 jan 09
time: 6.30pm (teman mama & daddy tapau food for dinner)

i work from home from tuesday till today. hardy's ulcers dh ok skit. but now he refuse to eat ice-cream. yesterday, after morning bath hardy demand nk mcd. so, i brought him to the nearest mcd drive thru. he refuse to eat as well, he just want the toys. (mc digital. he has 3 oredi. till now kami x tau camna nk main pun..LOL)

today, he demand "kay ef ciiii". so as a mama to a sick boy, ikut je la. bought him chicky meal & dpt free toys garfield. cute!! he just ate nugget seketul.
he only wants to eat PORRIDGE yg mama masak. Alhamdulillah.

hardy still merengek "cakittt, cakittt" & his lips is like the pics above. all he wants now is his mama!! yes, today i can't do my work. he wants me to sit next to him in front of tv & tepuk2 dia. x leh gerak2. not even to the kitchen. thats why i can't prepare dinner. tunggu daddy balik & kuar tapau je.

tmrw is daddy's turn. mama needs to attend a few meetings @ the office.
really hope hardy will behave coz i know he will nangis bila bgn tido & notice that his mama is not around......

a lil update - according to my neighbours, their kids pun pernah kena that kind of demam & ulcers. it took almost 2 weeks to recover. WHAT?? 2 weeks?? *pengsan!!!

11 comments:

Puan Iza said...

Hirda, ulser kat mulut hardy tak baik lagi ek...cinnya kat dia....nak makan pun susah kan.....
Tapi boleh lak dia request mcd dan kfc :-). Hardy tu tingin nak mkn tapi sebab mulut sakit tu yg dia mkn sikit je tu....

semoga ulser kt mulut hardy tu cepat sembuh ok...

Mrs. Hasanif said...

yelah hida..mmg lama nak baik..maryam dl pun 2 mggu.. aku ingat masa tu leh cerai outing..tp bila baik mulut dia..makin sedap ngisap...huhuhu...

Sham Ummi Echa said...

susut ler bdn hardy kalo camni.. dia mntak kfc..mcd tu sbb dia lapa kan..tp x leh mkn sbb mulut dia skt..pity hardy..aku lak yg terasa skt ulser tu..pedihnya..

hope hardy cpt smbuh yer..jgn la smpai 2 mggu...lama tu...mmg pengsan ler mama awk...

lieya_latif said...

tak baik lagi yeak hirda....dah nak baik tu kot...leiya punye ulser 2 bijik dah okey dah....harap hardy cepat sembuh....sian plak aku die wat bibir camtu...sure meleleh jek air liur, ye laa nak telan air liur pun sakit tu....dulu mase mia kene HFMD tu aku nangis tgk die tak mo makan n minum....minum pun sikit jek pakai straw....tapi alhamdulillahnyer die terus berhenti hisap puteng......

lagi satu, aku harap2 jgn le sampai 2 minggu nak baik....sian plak ko ngan laki ko.....

~~ciklinn~~ said...

alahi ciannyer.. berselera nak mkn tapi mulut masih sakit.. ciannyer...

owh anak mama yer.. bakkata amak aku... anak ketiak mak... hahahha

eija28 said...

cian tgk mulut hardy buat mcm tu....2 minggu....pengsannn lor!!!

liwaniel said...

sian nye hardy..belum sihat lagi ye...

sian tgk bibir dia tu..sakit sgt tu...susut la badan hardy nanti...

lama tu 2 minggu nak baik...semoga hardy cepat sembuh

Cik Puan Mimi said...

hopefully hardy cepat sembuh kay.. pasni kalau dah sembuh, sure dia nak makan macam2.. kau kena kerap bubuh bonjela tau.. biar dia rasa lega jer

ILA said...

ish...sedey tul kalo tgk anak sakit kan?. Nak g keje pon x tenang.

Harap2 x la sampai 2 minggu. So far ms dia sakit ni, dia ader isap puting x Hirda?... mn tau lps nih dia leh benti dr isap puting...cam ADAM anak si Sab tuh...dia benti pon lps kene sakit mulut ni.

azie(mama auni& erin) said...

kesian hardy...wei hirda aku xbesa dengar mulut terjujih....mmmmm

Anonymous said...

The only way to stop future genocide is to fight back our way. The cowards use drones and missiles. No suicide bombs. Use snipers and hitmans. Pay them to kill their ambassadors and their families, their company ceos and their families. They kill our children. List down the numbers they have kill and we try to reach that number. An eye to an eye. Hit them anywhere in this world, from Brazil to Mongolia.
Distribute this comment to as many people as possible all over the world.