Nuffnang

Thursday, January 29, 2009

RED, RED everywhere....

our CNY biasa2 je. kuar ramai2 to OU dgn my sisters; k.ina, k.helly & mimi.
tapi mama & son tetap dgn semangat CNY. both in RED.. LOL.

lunch @ chili's & lepaskan hardy main dlm starship galactica with his cousins. tapi aku mkn kelam-kabut gak coz aku sure hardy tu kompem x kan mau main lama2... satgi start la.."nak mamaaaaa!! nk utinggggg!!!" :(

habis lunch, aku baru je dok byr socks, aku dh nampak staff starship galactica dok pimpin hardy turun tangga & hardy dok teresak2 nangis... aiyooo... manja aihhhh...
nampak je aku, dia dh sengeh & kata "haaaa tu mama!!". so, aku teman le jap dia main dlm tu. kejap je dia main..pastu dia sendiri ajak aku turun coz dia nk naik stroller... ngantuk aa tu.

hardy bz dgn crayon dia.

kejap duduk, kejap turun kerusi, aku rasa cam nk ikat je kat kerusi. babychair langsung x mau.

note - baju aku tu memang baggy ok?? jgn sapa2 tanya adakah aku preggy ke x? jawapan dia "NO, IM NOT PREGNANT!!".

pose kak, pose.. dia ni memang kasi posing. budak2 4 org tu langsung x mo tgk camera. dok layan game je.

sampai food dia, terus diam. sorry ye nk share dgn mama or cu mimi. kalu kami mintak skit, jwpn dia "x leh, ni ady chah unyerrrrrr". :(

aku setia dgn ribs & chic + mashed potato.

aku yg 1st time pakai tudung ekin... ok la, tapi aku prefer my tudung bawal... hehe jakuns ok.

kecik2 dh terer bg arahan kat org...uihhh...

11 comments:

mrs khairul said...

weh jelita siot!! mcm sesuai jek ko pakai tudung tuh..aku kalo pakai cam beso giler "awning" dia tuh..pala aku nih kecik..x sesuai..pastu ada ke patut khairul kata rimas tgk aku pakai tudung ikin..huhuhu..terus aku xpakai lg..membazir jek dh la aku beli skali 2 helai..hahahahah..

sronok tgk korg adik beradik..dok dkt2 selalu jumpa...sob..sob...

mr uting mkn tu semua sorg jek?? kuat dia makan eks..patutlah gebus je aku tgk..nak tanya chilis tu mmg western je kan? aku nak sgt makan kt situ..kat midvalley kan ada..tp hasben aku xmo..dia xske western2 nih..tensen aku..

Mimi said...

sekejap saja upacara makan secara aman hang...huhu..sabaq...aku kalo dgn Najeeb mmg dia pun dok turun naik kerusi..tapi now dia still ok dgn babychair..
until now aku x pernah nak try bagi najeeb masuk galactica tu...mcm best..balik2 aku dok ulang gi kidzsports..
bab2 makan nih..anakku pun kedekut hanggg..kalo makanan kita amik dia nangih cam kena pukui..adeih la..
lawa la tudung ekin tu...aku x pernah pakai lagi, tapi aku ada la munawarrah 3 helai saja..ok la..puas hati tp husband aku tak berapa berkenan..dia cakap cam bibik..hampesss tul...lawa whattt!! org lelaki bukan reti pasai tudung2 nih..

Cik Puan Mimi said...

sungguh sesuai kau pakai tudung ekin tu ok.. memang ngam sangat.. kau beli kat PKNS ker? kaler dia pun cantik la..

korang ni memang suka jalan adik beradik ek.. best la semua ada, baru la seronok...

kau punya food tu nampak sedap.. aku pun tak pernah gi chili's

Hirda Ibrahim said...

niza ~ ni pun penat aku dok adjust the awning tau...biasa aa 1st time. aku beli yg lekat sekali dgn selendang...shahnun kata mcm makcik2..cheh!!

mr uting tu mkn 1/2 je. yg lain tapau je. ko try ajak khairul mkn kat sini. ribs dia ok aaa.. tapi chic dia masa aku pi hari tu cam hangit skit.. x sedap.

mimi ~ hg try bwk masuk s.galactica tu pulak. rm20 kalu weekend. tapi hg penat aaa nk ikut dia naik tangga yg tinggi tu...

aku baru ada selai ni la..nk test je. so far ok aaa..tapi asyik nk betulkan selendang tu je..letih aihhh.... last2 aku beli tudung bawal gak..hehhehe

mimi ~ haa yg ni la aku beli kat PKNS. ok la... aku memang nk cari yg ada kaler merah2 nk matching dgn baju ni. pasni nk try cari black & white pulak..nk pakai dgn baju yg decent2 skit. ;)
dh laki2 semua bz, kami kuaq le jln sesama kami... bagus gak..aman nk shopping.

liwaniel said...

sesuai la hirda pakai tudung ekin tu..wanie teringin jugak nak try, tapi takut tak sesuai je...muka ku bulattt

Hirda Ibrahim said...

wanie ~ hirda x beli yg mcm mini tudung tu. hirda beli yg attached sekali dgn selendang... so, x nampak muka bulat sgt. muka hirda pun bulat wanieeee...mcm pinggan. LOL

Syasmeen said...

cantik apa pakai tudung tuh...lbh2 lagi kalu si pemakai nya manis lak...apa salah nya betul x hirda..
slalu ke jumpa ngan niza...bestnya dpt jumpa meen lom sempat lg nak jumpa dia dah lama kenal ke ngan niza...

Hirda Ibrahim said...

meen ~ cantik ke? hahaha... rasa pelik je coz x pernah pakai kan?
hirda memang selalu jumpa niza. dh kuar shopping sama2 pun.

Sham Ummi Echa said...

besnyer ko kuar jln ngan adik badik.. aku sjk kawin x penah kuar jln shoping ngan adik badik aku tau.. yer la msg2 da ada family sndiri kan.. msti bes kalo dpt kuar sama..nk2 lg kalo kuar ngan adik pompuan aku tu..sbb kitorang sama kepala..

ok ler ko pakai tudung ekin tu..tp yer la bak kata ko..yg selendang tu leceh sket ar..nk kena control ayu jek..

Puan Iza said...

Hirda...cantiklah hirda pakai tudung ekin tu...comel jer...sesuai dgn muka la.....cuns gitu hehehehe...

ooo pi jalan2 CNY yea....dgn adik badek ek...best gak tu....nak2 sumer sportingkan...:-)

Kitaorg masih kat kampung lagi nie....hehehehe


re: hirda, zoobies tu ada dok dlm riba mama dia hehehehe...sbb tu tak nampak masa snap pic haikal tu...lagipun haikal dok sibuk nak 'lis...lis' (tulis dia tu la)...hehehehe..
iza amik zobbies croc jugak...sama cam hardy punya :-)

Aza...As :) said...

hahaha....aku baru nak tanya hang preggy kaaa...nasib baik dah buat pengakuan awal.... :)...weeiiii lawalah tudung ekin hang pakai tu...sesuwaaii laaahh....aku tak pernah pakai lagi....takut nak pakai....aku pun rasa hubby aku akan kata macam hubby mimi-najeeb kata..."macam bibik"....hehehehe...tapi nak jugak try beli satu ;)