Nuffnang

Monday, January 5, 2009

im so proud of him....

sorry le kengkawan, kot2 korang rasa penat tgk video. hehehe..

date 01 jan 09 will aku ingat sampai bila2.
coz i still remember, ptg tu hardy bagi aku pen & buku soh aku tulis ABC. so as mama yg baik ati, aku pun layan je la, sambil mulut aku nyanyi lagu ABC..tgk2 hardy pun ikut nyanyi sampai habis. serius terkejut.

then aku soh hardy nyanyi lagi sekali....he can sings ABC songs sampai habis. wahhhh bangga2. time tu la pulak daddy x dak kat umah...cheh!! so aku excited le sorang2. LOL

aku tau hardy just hafal..but for a 2 yrs 2 months 19 days toddler, i'm still proud of my son.... :)

video

punya la susah nk amik video hardy nyanyi abc. ni pun anakku multitasking. nyanyi abc sambil tgk tv. tu yg ada 'iklan' jap tu.. hehehe..

*note ~ kalu korang perasan, part letters KLMN...mumble je lebeh... & yg kami dok gelak W="dabulu".

19 comments:

farrahar said...

waaahhh YAAAYYYYY for hardy!!!

Zanna_MamaBatrice said...

comeeeellllll banget
x tahan bab dia berhenti ada ikhlan tu....dia tanya apa tu hirda....
keh keh keh

tabik spring ler....yelah, even hardy just remember jer....tp still boleh di banggakan coz' boleh abis A-Z kalu batrice A, B C D jer..tu pun selang seli

Mimi~Najeeb said...

sooo clever tau...nak puji sket..sora dia nyanyi sedap la; for a 2 yrs old boy...

Hardy ni cerdik..tu yg dia diam2 je buat surprise kt mama dia :D

nanako said...

clap clap for hardy.. dh byk ckp hardy boy ni la... very smart :)

Hirda Ibrahim said...

farrah ~ thank auntie farrah :)

zana ~ dia tgk channel AFC kot. ada tunjuk honey bees. tu yg stop nyanyi tanya mama dia jap tu. LOL

mimi ~ betui hang, dia x pernah nyanyi/practise depan kami. rasanya dia belajaq kat nursery aaa tu. takpun dia suka gak tgk vcd barney yg dok nyanyi ABC tu.

nana ~ uihhh mulut dh start pot pet2 tau nana... tido baru dia. LOL

Aza...As :) said...

hahaha....cuuteee sangat hardy nyanyi tu :)...mmg clever...diam2 berubi hardy ni.... afiq dulu pun masa umur2 cam hardy ni lah dah start kenal ABC sikit2....proud gileerrr kan hirda....

weeii...hang macam aku lah...suara mama yang lebih hover dok suruh dia kaaann??? hahaha

~~ciklinn~~ said...

alahai cutenyer..... itulah hirda budak2 skrg kan cepat jer dapat apa....

masih ku kenang2 yg hardy nanyi lagu buai laju2.... betul2 best sgt..terbayang2 muncung2 mulut dia tu....

Ya Allah sekali masuk sini..tgok hardi byknyer menan.....takper menan terapi yg baik utk anak2 kan..

eMMa@iKKa said...

syabasssssssss!! Hardy!!! auntie pun proud dgn Hardy!!! Pandai Hardy!!! Siap clap hand lagi...Good boy!!!

p/s Hirda mesti perasaan tu bercampur baur kan..ada rasa gembira..ada rasa sedih..nak nangis pun ada kan..sbb perasaan tu rasa mcm tak terkatalah kan...:)

Cik Puan Mimi said...

mesti rasa vangga bila hardy dah boleh hafal a-z.. emily lom boleh lagi.. tapi dia dah boleh hafal 1-6 (english version lagi heheheh)

aku tak dapat tengok video ni kat opis, nanti kat rumah aku tengok ek..

tapi boleh image la dia sebut 'dabulu' tu hahahahahahah

azie(mama auni& erin) said...

pandai hardy..

Jasfyra said...

hardy kan budak bijak mama..A-Z tu petik jari je kan hardy...

tomei bangat video nih..hehee

mrs khairul said...

hirda serius aku bangga ngan hardy tau..cayalah dh bole hafal abc..kanda still lom ble abes smpi Z...cuma separuh jek..tu pun rhythm je yg lbh..haha..ko tau lah kanda tu obses sgt ngan cars..kt taska cikgu ngajar dia sibuk main cars..tu yg aku risau tkt dia terkebelakang ngan kwn2 lain..

wanie said...

yeay..bijak la hardy ni...dah boleh nyanyi ABC..irfan belum tau lagi abc sampai habis...kenal pun certain2 huruf je..kebelakangan ni irfan malas pulak nak belahar..asyik nak main ngan tgk tv je..geram betul

Sham Ummi Echa said...

caya lah hardy..so clever la..

kagumnyer aku ngan hardy nih..dia leh hafal a-z tu..echa xmo la..jenuh aku ajar..dia wat dow jer.. ajar 1-10 pon payah..bila aku sebut 1..dia sebut 2..aku sebut 3..dia sebut 4.. x penah nk ikut apa aku ckp..cemana nk wat tu wei..tekanan mak..

Puan Suhana said...

aku tepuk tgn utk hardy....yeyeyeye bijak2..aku tumpang bangga... syokkan.. maryam pun dah boleh.. tp klu dia terlebih excited berterabur abeh.. LOL LOL LOL

eija28 said...

"TEPUK" "TEPUK" utk hardy...boleh hafap ABC lg....iman nie boleh kira 123 version english....ABC tu x abis sampai Z....tp skrang mmg petah bercakap....

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah..aku pun tumpang bangga ngan hardy ni hirda..memang sedap jer sora dia dan steady jer dia nyayi..sapa yg ajor ni??
kalo Jannah A,B,C,D, X,Y Z..keh..keh..

yong said...

betul lah kan..time baya2 gini..diorang sebut apa pun mmg nampak comel..kiut aje ha tau..

tahniah buat hardy...even dia hanya menghafal...at least daya ingatan dia tu kuat tau!

lieya_latif said...

suke aku tgk.....die sebut sebiji2......tapi tang stop kejap tanye ape tu aku kelako he he he heh e....good boy hardy!!!! same laa cam mia n mija....pun tau A-Z just menghafal.....takpe2 nanti masuk fasa lain plak mengenal hurup......hidup hardy dabulu!!!!!!!! he he hehe he