Nuffnang

Friday, April 3, 2009

he's puting-free....


finally..... at the age of 2 yrs 5 months & 3 weeks old. kami berjaya meng'puting'-free kan hardy.

it happened last night...
mula2 hardy komplen puting dia x "bunyi" (ye la coz dh berlubang kan?)
so, hubby said... " buang je la, x best isap puting".
and suddenly hardy terus pi dapur, buka tong sampah & nk buang his putings.. but hubby sempat sambut b4 putings tu masuk dlm tong sampah & sembunyikan fr hardy.

after maghrib, he started merengek & asked

hardy: "mama, nk uting".
me: "eh, kan hardy dh throw tadi. puting dlm tong sampah. if u want, pi la amik".
hardy: "uting dlm campah?? ady chah throwww... hmmmm. ady chah nk cucuuuu.... "

benda ni jadi the whole night. pkl 2am. hardy bgn & nangis nk puting. i still need to remind him that he is the one who throw the putings in the tong sampah. then, bila dia sedar it's his fault le kan... he change mintak susu pulak...

this morning, aku dh pesan kat cikgu nursery dia, kalu dia mintak puting just say "hardy shah kan dh throw puting dlm tong sampah semlm. ingat x??". hope i works... aminnn

18 comments:

As said...

amboi... permulaan yg bagus for hardy shah... ya la... bagus freekan puting from mulut dia ni... hmm so kena asyik remind jer la uting dia dah throw... good idea la hirda... xde la dia nak mintak puting tuh

liwaniel said...

bagus idea hirda ni...2-3 hari lagi sure hardy dah tak minta lagi puting dia

Jasfyra said...

haah hirda.gud idea.aku suka.harap2 hardy tak ingat dah puting dia tu

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

finally!!! cayalah hardy.. aku rasa part yang paling berjaya sebab dia buang sendiri puting tu dalam tong sampah.. and dia sendirii boleh ingat dia buang puting tu..

ada sesetengah budak, even dia buang puting sendiri and kita remind kan dia pun, still budak2 akan menangis meraung nak puting jugak.. BUT hardy good boy.. asal remind jer dia dah ok.. kiranya dia change nak susu tu pun dah cukup bagus la tu hirda..

kiranya sekarang anak2 kita dah free puting.. dah besaaarrr dah dorang tu kan .. bila kita nak train free drypers lak ni

mrs khairul said...

bangga..bangga...tahniah to hardy..cayang ady chah!!

teknik yg mujarab tuh hirda..pasni sapa2 yg nak train anak putus puting ble lah guna teknik ko nih..heheheh..so after this makin kuat menyusu la dia kan..and makin tembam lah boboy sorg nih..

Zanna_MamaBatrice said...

yeeehhaaaa
sorang lagi yg dah free puting..
bravo hardy shah bravo ...

ceh.....dia sendiri pi buang tu..tu yg best tu hirda...so, bila dia tanya, ko ada alasan yg dia sendiri buat....bagur arr hardy....

tp...budak2 yg baru putus puting nie...sure kuat susu sikit kan hirda....

sure ko rasa lega cam yg aku rasa...
he he he

☆ lieya latif ☆ said...

HE HE HE suke aku bace citer ko ni hirda....dan yg paling aku suke, hardy ni kalo die sendiri yg buat die akan ingat dan terime jek ngan hati yg terbuke kan...kalo budak lain sah2 meraung mintak punye...senang laaa care ko nie..walaupun dari puting tu elok sampai laa dah pecah sampai laa dibuang oleh en hardy chah sendiri....

camtu laa hardy, good boy!!! auntie bangga tau...

hirda, pasni hardy sure kuat menyusu...sebab budakcerai puting ni biasenye kuat menyusu.....

Aza...As :) said...

waaaah....bangga seeeeehh...ady chah dah free puting...dah tido bilik sendiri...baguuuss laah...hardy dengaq kata jugak lah tuuu... :)...

betui kata lieya...budak yang tak isap puting ni kuat menyusu...afiq dulu pun camtu lah...start dia buang puting tu....sampai laa ni...dia minum susu banyak gilaaa ;)

Sham Ummi Echa said...

huii..kira lama gak ler puting brlobang tu brtahan yer.. hehehhe.. but finally hardy g buang sndiri tu yg aku kagums tu.. tp sib baik gak dedi smpt smbut kan.. yer la mana la tau..kalo dia mengaruk to d max.. so ada gak lg dlm simpanan..

hopefully hardy puting free terus pasni.. baru la macho sket kan..

.: Leen-Wawie :. said...

wah.. bravo hardy.. dah free puting.. ala, lama2 dia akan lupa putingnya tu laa... woo, tukar mintak susu lak.. betul tuh, makin bam2 la nanti... suka tgk budak bam2 nih.. geramzz...

*Azie* said...

tahniah...ok la dah free puting lg pun hardy dah besaq kan...

Jue ~ mama DnD said...

hehehe.. sure lepas ni dia berinagt sebelom wat per pe.. tkt rugi diri sendiri.. slah sendirikan hardy shah kan.. x perlah hirda..oklah tu.. xderlah dia meroyan sgt sbb dia rasa tu salah dia.. to hardy shah xder uting lah encem..

Linda Latip said...

ehe tak akai uting agi encem tau! hehe

Mimi said...

congratsss..da puting free..bukan senang ye..kalo aku gamaknya mesti tak berjaya lagi nak buat..aku nih dok pening pikiaq pasai wean off nenen..huhu

yong ibu chem said...

weeehaaaa!

bravo to hardy!

berjaya memisahkan putingnya tu!!!!

tahniah dari auntie sekali lagi..

:)

KV said...

harapnya menjadi. Kv pun tgh buntu cemana nak hentikan puting anak dara ku itu. Huhu

~~ciklinn~~ said...

syabas hardi......akhirnya berjaya tak isap puting...

eMMa@iKKa said...

Hardy Good Boy!!! No..No..No... no puting anymore k! Ur already big boy!

p/s..Ha'ah Hirda rumah my fren tu just near by ur house and nIza's