Nuffnang

Tuesday, October 21, 2008

..................

am going to miss him dearly

i know some mommies out there dh tau yg i need to fly to spore 4 days b4 hardy's bday bash.
di ulang... 4 days! that week boleh diconsiderkan as critical week for bday preparation ok!

my boss insisted me to go jugak2.... sighs..
coz aku paling senior + this yr xmas party no more in spore. did i mentioned earlier this March 09 would be my 5th yrs with this company?
phew..... 5 yrs. I'm a DINOSOUR here ok? LOL

dh big boss suruh, aku kena pi la. nanti x pasal2 dia soh aku berhenti kerja, x ke naya.
alasan passport expired sungguh x berkesan coz they said they willing to pay for my passport renewal. (cheh.... :()

so aku dgn berat hati pi la renew passportku (yg will expired in march 09) last thursday.

this morning i got my travel itenary & agenda in spore

11th Nov 08: kul-sin 10.25am
13th Nov 08: sin-kul 12.45pm

3 days 2 nights. hubby dearie willing to take leaves just to take care of hardy (coz hubby time tu kena masuk kerja ptg). thanks yang :)

mlm je hubby kena jg hardy...... siang, hardy still kena hantar to nursery.

so, aku awal2 dh reminds hubby apa dia kena letak dlm bag nursery hardy everyday time hantar hardy pi nursery; lepas amik hardy fr nursery ptg2 make sure basuh all the botol susu, puting segala; beli mcd chicken porridge kat hardy for his dinner, bla bla bla... and the list goes on.

rasanya hubby pun penat dok dgr aku pesan mcm2. hmmm aku ingat nk kena tinggal note la. lekat kat dinding.... heheheh..

the question is now...

boleh ke aku hidup dgn aman & tenteram kat sana? confirm aku will call/sms hubby every 1 hour to check on hardy. :(

11 comments:

Sue@MamaMaryam said...

leh arr shopping..hehehe..

erkkkk lamanya...aku x sanggup... tp klu tpaksa nak wat camne kan??? huhuhu aku penah tgglkan maryam 3 hari 2 mlm masa aku kena p UUM last year.. huwaaaaaaaaaa masa kt klia aku siap nangis2..padahal maryam x heran pun... dia syok lari sana-sini..

bagusnya shahnon leh jd hardy.. klu en abu kompom aku kena bw mak aku dtg umah.. hehehe... dia kalut klu sowang2..

Sham Ummi Echa said...

lamanya... mak pon x sggup gitus.. kalo aku ler mmg x caya hubby leh jaga echa.. 100% mmg x caya.. teruk kan..

da ler ko bizi nk wat preparation bash hardy.. ni kena o/station plak.. letih tu.. aku da merasa da letih last minute wat preparation bash echa.. x sggup da...

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

tak lamer tu hirda..aku lebih dr seminggu pun pernah tinggalkan jannah..tapi tak bestlah kan tinggalkan maser 4 hari b4 hardy's bday bash. memang betul critical tu..kalo ikutkan org2 gomen yg baru masuk kejer 3 minggu direct tuk p kursus induksi...rajun tul hubby ko jaga hardy..kalo aku, hubby memang sanggup, tapi aku jer yg tak cayo..ndak2 tidor jenis yg tak hingat ni...

Mimi~Najeeb said...

alang-alang daddy Hardy cuti, apa kata ajak daddy and Hardy ke S'pore sekali..
Ohh..kalo aku Hirda, tak tenteram rasanya jiwa. Early this year tu hari, aku kena gi course kat Seremban (dekat je) tapi hatiku tak tenteram okeh)..last2 berangkut kami ke Seremban 3 beranak..sib baik weekend.

Cik Puan Mimi said...

untung kau, dapat renew passport free kan.. passport aku expired feb 09, so nak kena renew dari sekarang ni.. kumpul duit dulu.

ialah hirda, memang kritikal sangat kau pergi spore dengan besday hardy tu.. kalau aku mesti dah tak senang dudukkan.. aku yagn lagi 6 hari ni pun, macam2 dalam fikiran..

aku sekarang ni dah boleh la percaya kalau tinggalkan anak2 dengan laki aku.. sebab dah banyak kali gak dia jaga budak2 tu.. yagn penting aku dah siapkan list apa yang perlu dia buat. pstu baju2 nursery aku dah siapkan awal2.. balik kerja, dia belikan Mc D or KFC jer kat budak2 tu.. malam dia dah siapkan susu sebelum tido.. yang pelik budak2 ni, tau plak time papa dorang jaga, malam tak bangun mintak susu.. time aku ada, malam kerap sangat mintak susu.

ala boleh jer si shahnon tu jaga hardy.. kena percaya hirda, sebab kalau kita boleh buat, dia pun mesti boleh buat jugak..

lieya_latif said...

wah shopping time!!!! tapi kalo bujang ye laa kite gelinjang kalo kene ni outstation kan...laa ni dah ade anak sure tak keruan dibuatnyer...terfikir jugak boleh ke hubby kite amik alih tuga2 kite sebelum ni...bukan nak menidakan kemampuan dieorg tapi risau je kan....

lieya dulu mase kene gi kursus jauh2...lieya buat note...n tampal kat dinding....he he he he mmg le nampak ala2 kejam gitu...tapi tuleee kalo dieorg terlupe ape2 kang....susah plak kan.....he he he he...baju2 yang nak bawak gi taska lieya dah siap2 packing tuk berape lame lieya takde...nasib bak beg taska budak2 ni mmg ade byk .....so bab kemas beg si shah tak yah nak risau2...tiap2 pagi capai jek satu.....

tapi rasenye hubby2 kite golongan yg 'pandai' jage anak...dont worry ler...

wah...betul2 kritikal time...takpe hirda....yg penting niat kite ikhlas nak jamu kawan2 sure majlis berjalan lancar......

Hirda Ibrahim said...

sue ~ aku dh ckp siap2, hantar hantar pi nursery, then baru shahnun hantar aku pi klia. kalu bwk hardy sekali x pasal2 ada drama swasta kat sana nanti...huhuhu

sham ~ aku percaya laki aku leh jg. aku takut mlm2 time tido je. satgi anak aku melalak2 nk susu..bapak dia still dok zzz dgn jaya. x dgr..huhuhu

iena ~ hahahha.. sama. tido jenis cam pengsan.

mimi ~ ada gak berangan2. tp tgk flight ticket mahal + nanti komoem depa mati kutu dok berdua kat bilik hotel tu while aku dok bertraining. pastu on 13th laki aku kerja. aku kena balik naik cab.
rasanya semua mak2 camtu kan? cam tak percaya je kat org lain... sib baik seremban je mimi..dekat je tu...

mimi ~ company bayaq pun derang soh guna duit sendiri dulu. pastu br claim. aku senget gak le ni..huhuhu...
aku pun soh shahnun beli bubur mcd je kat hardy. coz siang hardy dh mkn kat nursery. mlm tu je.

aku rasa aku pun nk buat cam hg. letak siap2, baju yg nk bwk tiap2 hari kat nursery kan? gud idea... :)

~aza...as / ummie afiq~ said...

alahaaaiii hardy kena tinggal dengan daddy for 4 daayys yeerr??? mesti berjela list yg harus ditinggalkan utk daddy tu...hehehee....aku ni yang kena tinggalkan afiq dgn abah dia sehari pun macam2 aku pesan...sampaikan hubby aku kata ingat org tak tau jaga anak keerr??? hehehehee....bukan tak percaya kat diorang kaann...but takut diorang jaga tu tak sesempurna macam kita :)

mrs khairul said...

hirda aku pun tumpang sedih..kalo aku pun sure asik nangis jek..aku 1st time berpisah ngan kanda masa admited nak bersalin aritu..tgh2 sakit pun bole terbayang2 g muka dia..
aniway do takecare of urself..

muhaiyom said...

hi hirda..ingat saya x..baru je nak berjinak2 kat dunia blog ni..jom singgah blog ayom jap tgk ape yg ade..

Abram said...

I found a lot of useful data in this post!
Modern Closet Doors | abortion clinics in baltimore | ultrasound technician schools online