Nuffnang

Wednesday, October 29, 2008

i'm confuse...

hardy: shwimming beshhhh!!

gelakkan his cousin coz x dpt main gameboy. sooo notty.

hardy makin nakal...
paling yg buat aku hilang sabar bila....

scenario 1: 3am. semua tgh tido dgn sedapnya.
hardy: mama, nak chuchuuuuuu...nk chuchuuuuuu....
mama: ok, ok.... mama bancuh susu k?
hardy: (turun fr katil & ikut aku sampai ke meja susu, air masak, etc. monitor aku bancuh susu ok?)
mama: ok nah.
hardy: x mo, x mo chuchu... (sambil geleng2 kepala.)
mama: x mo sudah la. (jln nk naik katil balik)
hardy: Huwaaaa.... nk chuchuu..nk chuchu..sambil golek2 atas lantai.
mama: (suara sedikit tinggi). mai amik sini.
hardy: (jln ke katil + panjat katil)
mama: (bukak tutup botol & pass botol susu to him). minum k?
hardy: x mo, x mo. (tutup botol susu balik & letak botol susu atas kepala katil)
hardy: (termenung for 5 seconds). nk chuchuuuuuuu.....
mama: (buat bodo je)
hardy: (berdiri amik botol susu dia kat kepala katil, bukak tutup botol & minum)
hardy: nk uting, nk uting (tgn dok meraba2 cari puting dia sambil isap susu)
mama: nah (letak 2 puting dlm tgn hardy. konon lega dh leh tido)
.
.
.
.
.
hardy: mama.... inishhhhh (finish). tutup..tutup...
mama: (meraba dlm gelap cari tutup botol & tutup botol susu hardy)
hardy: mama, ultraman tiiiiiige awan...yah yah yah....
mama: tidoooooooo!!!!!


anak aku ada multiple personality ke???? eiii mintak simpangggg....

12 comments:

~aza...as / ummie afiq~ said...

weeeiiiii hang buat aku gelak sorang2 dalam bilik aku ni okeeeyyy...kaahh..kaahh..kaahh...nasib baik semua orang dah keluaq lunch :D....aku suker cara hardy...macam afiq...betui2 menguji kesabaran aku tgh2 malam buta tuu...tapi afiq baik sikitlah dari hardy...main acah-acah dgn aku nak chuchu jeerr...bab "aman gaaa" dia tu tak lah :)...haaaii bertuah betui anak-anak oooiii... :)

Sue@MamaMaryam said...

lol lol lol aku x leh kata apa..tgh gelak ni..aku dpt bygkan camne hardy... siap leh dgr sora dia kata x mo..x mo.... hahahahaha

Jasfyra said...

heheheee...aku pon tgh dok gelak sorang2 ni.sama cam kak aza..nakal sungguh ar anak teruna mu itu hirda..dah buat xmo lak..pastu nak balik..kekekee..dia tgh mengelamun kot masa tuh..siap sebut psl otromen lagi tuh..kekekekee

re - lorr, rugi ar xp wedding erra arituh...tp tu ar ek,sapa nk jaga anak lak kan..zura ekceli nyampah ngan si LO tu..wakkakaaka..p sbb nak mkn jerk..dan temankan mak mertua tiri ku itew...

lieya_latif said...

kah kah kah ...gelak besar aku hirda weii bace kisah ko ngan hardy tu....comel plak bace he he he so notty....bijak betul.....he he he he he h

pic paling besh hardy sengih jahat sebab cousin die tak dpt pegang game tu....nampak muke nakal die....he he he heh

Zanna_MamaBatrice said...

adoiler...
ingat batrice jer camtu..
hardy pun sama..
mmg menguji kesabaran kan hirda...
rasa cam nak sekeh2 jer kepala dia..
sejibik tau hirda...ngan ngada2 nak susu dia...ngan ngada2 cari puting dia....kekadang kalu zana malas nak layan...aku buat selambo dog jer tido...tp lepas tu merasa ler botol susu tu terbang kat atas dahi aku nie...
lagi nak kalut....dah ler bgn 2 3 pagi..nak susu kat dpn tv.....sapa nak layan.......hangen jer aku tau......
ko tahu hirda...1 day tu...tengah2 mlm dia bangun mintak susu...dah dpt susu...dia landing atas katil...pastu siap sengih tunjuk atas lemari...."kakak kakak...tu tu..." mau tak seriau zana di buatnyer.....

farrahar said...

hahaha! so cute lah! and bikin panas oso!! lol!

wanie said...

la...macam2 hardy ni...nakal ye...irfan buat perangai cam tu time nak tido...minta susu la, tapi tak nak minum..nak baca buku la, main lampu la...jenuh nak suh dia tido

Jue ~ mama DnD said...

hehehe...hardy tu sebenarnya nak suh mama dia buat solat tahajud tu...tu pasai a dia manyak songeh...hehehe camtu lah anak kan hirda.. mas atu mmg hangin...sok pg nyesal plak.. marah dia... yelah kit adah la ngantuks..esok nak kojer lg... yg depa nak mcm²

Mimi~Najeeb said...

keh keh keh..notty boy sungguh Hardy nih..
Anak aku lak jenis yg suka purak-purak tido (after tutup lampu)..bila aku bangkit dr katil pasai nk continue kerja yg terbengkalai ie lipat kain berinternet,..dia pun bangkit sambil gelak2..kadang2 rasa nk marah, tp kesian..kekadang hangen gak aku sbb dia suka sgt tido lmbt.

mrs khairul said...

waaa..kalo aku kan sure dh jerit2 tgh2 mlm tuh dok marah kan kanda..saje je tuh hirda nak manja2 ngan ko..sblm dia dpt adiksss...hehehheh

Cik Puan Mimi said...

amboi gediks yer hardy.. nak suruh mama dia macam2.. nasib baik mama tu tak hot..kalau tak meletop satu rumah tu malam2 buta

aku sama la dengan kau, kalau dah geram, memang tak layan la, terus naik katil..pastu aku biar jer, nanti dia reti la bahasa nak amik susu sendiri cam hardy tu.. hehehe

muka gelakkan his cousin tu memang notty sungguh!!!

ILA said...

wakakakak...lawak tol la HARDY ni...makin notty yer!! sabo je lah.

Setakat ni AFIQ lom camtu lg...dia will ckp nak air bukan nak susu then lps dah bg sure minum sampai abis then tahu lak tu bangun letak botol tu elok2 tepi katil....

Kengkadang kalo aku mls nak bangun kol 3 @ 4 pg yg dia mintak susu tu...aku will pujuk kat dia...ckp kat dia "AFIQ tido dulu ye nanti ibu buat" sudahnyer aku bangun subuh baru buat tuk dia...huh malas tol ibu dia ni.