Nuffnang

Saturday, October 18, 2008

sesi terjah raya ke-umah kami....

sabtu...
sue, niza & mimi nk mai beraya keumah aku. so, dh alang2 derang nk mai tu, aku soh derang dtg thari. leh lunch sama2. Ila & as pun join sama...

pagi2 aku dh post hardy pi nursery.. pastu aku terus..tung-tang, tung-tang kat dapuq siapkan nasi ayam.
pkl 10am semua dh siap, tinggal nk goreng ayam je.

nasi ayam ni memang recipe family kami turun-temurun. diff dia kuah itam tu & nasi dia.
leh menitik ayaq mata linda onn kalu makan nasi ayam aku.... muahahahha... (prasan gilerrrr)

12pm ++ niza & co sampai dulu, pastu As & co, pastu err aku x ingat mimi & co sampai dulu or sue & co. mana2 le ek? ;)
Last sekali baru ila & afiq sampai.

x sempat nk snap pic byk coz mak2 semua bz bersembang, sambil suap anak makan (multitasking oooooo LOL) + jaga anak yg dok bergaduh berebut toys...
bapak2 dok bz berasap kat luar umah.

to korang...... mintak mahap le byk2 anakku si HARDY SHAH itu, kalau org main menan dia, time tuuuu la dia nk main gak. padahal menan tu selama ni harammmm dia x sentuh. aku yg bz kat dapur tu siap leh dgr sore dia "ni ady tah unyer " (ni hardy shah punya). grrrrrr...... :(

hope semua kenyang makan ek? Mintak mahap sekali lagi kot2 ada yg terkurang especially part hidang kuih raya dlm bekas dia lagi ok? Mana ada umah org kat mesia ni hidang tetamu dlm bekas tu?? Umah aku je? Hahaha.. x sempat nk letak dlm balang kuih raya….

to all mommies out there, aku will jemput mkn2 kat umah masa bash hardy nanti k?
nk harap aku masak sendiri...oh tidakkkk..... *pengsan


nasi ayam, cili & kuah itam spesel dh siap.


sup je belum hidang & ayam pun belum goreng.

ayam yg dimarinate ngan kicap b4 goreng.

niza, sue, mimi & as (nampak x niza dok pegang bekas kuih raya. & sue yg ayu berbaju kurung... phewitttt LOL)



pic ramai2. balqis dok lena sebelah niza tu. sorry ek tuan umah pakai tee & track je... ;)


afiq pose kat PISH..

Farhan.. yg pot pet2 gak mulut dia. best leh ajak sembang... hehehe


cik puan mimi & kiddos...


cute kan afiq pose MAUT... LOL. time ni semua dh balik. baru hardy nk main baik2 dgn afiq...

14 comments:

eija28 said...

syoknyer tgk nasi ayam kak ida nie...terliuq dah nie...besday bash hardy nanti sila buat nasi ayam gak ok....nak jugak!!!!tak malu sungguh...huhuhu

~aza...as / ummie afiq~ said...

waahh...sesi terjah menerjah lagiii...rajin betui hangpa nooo??? hehehe...."ady tah unyeerr menan saper pun tak boleh sentuh eekkk" hehehe...samalah macam afiqku ituuu....macam tu lah budak-budak...time org sebuk nak main...time tu lah baru teringat menan2 dia semua ;)

Cik Puan Mimi said...

hehe.. sue sampai dulu dari aku ler... pastu kami berdua duk sibuk suapkan anak2 makan..

yap, nasi ayam mu memang menjadi.. sedap sangat (puji ikhlas ni).. kiranya terrer jugak kau ni masak ek.. kalau aku ler, harappppppppp...

well aku suka suasana kawasan rumah kau.. bestla, cantik view dia, pastu dia ada parking extra kat depan rumah.. senang giler.. tak yah tumpang parking kat rumah orang..

aku agak kagum dengan hardy shah.. sebab dia dah boleh cakap.. dah dengar nak ayat2 perkataan dia.. "adi nak ain (hardy nak main).... emily?? tak de nyer buat ayat..

ok aku dah tau gi umah kau, insyallah bash hardy nanti kami sampai dengan jayanya..

Sue@MamaMaryam said...

sedappppppppppp 5/5 * aku kasi..maryam mkn byk tau.. dia klu sedap mesti mkn byk.. hihi thanks !!!

Sue@MamaMaryam said...

oit.. hang perli ka puji aku pakai bj kurung tu??? pakai baju kain cotton jek..

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

Wahh...bukan linda onn jer nangis, fahrin ahmad pun terkedu..keh..keh..
ko memang kelasss lah hirda.. pandai tul ko masak nasik ayam..kuah itam tu yg aku tak tahan..selalunyer org kata kalo nak masak nasi ayam, sosnyer yg penting kan..
best tul sesi terjah2 ni...

Ila~Ibu AFIQ said...

walawey.....nasi ayam resepi turun temurun mu itew mmg la mengancam....very very very yummylicious (cam kak mimi gak, puji ikhlas ni...hehehe)Sampai bertambah la aku makan wakakaka x malu sungguh tp, disebabkan tinggal aku jer yg blm mkn....aku x kisah, aku tambah jer!!!

shian aku...lmbt sampai, x sempat nak bergambo ngan korang beramai2...huhu

Hirda Ibrahim said...

eija ~ bash hardy k.ida x masak le eija.. x larat weihh + mak pengantin kena maintain cun. hahaha

aza ~ tu la, kedekut gila... huhuhu

mimi ~ aku kagum ko leh sampai umah aku tanpa sesat..hahahha..
hardy dh leh buat sentence now. x pe, nanti2 emily leh gak tu...

sue ~ aku suka tgk maryam mkn... yum yum. hardy kalu camtu syukurrrr... eih aku puji betul2 la. kan aku ada citer, aku pun mula2 ingat nk pakai bj kurung. tapi x sempat tukar...

iena ~ LOL... fahrin ahmad? hahahha

ila ~ x pe ila, memang semua yg ada tu tersedia utk hg sorang je. aku suka kalu org yg mai umah aku x malu2... :)baru best!!

Sham Ummi Echa said...

amboi..rajinnya wat nasi ayam.. mana gambo ayam yg da digoreng.. msti dap nasi ayam ko nih.. hmm.. dapnyer (bak kata echa..hehhehe)nak skettt...

Mimi~Najeeb said...

budak2 mmg camtu kan Hirda..anak aku pun pantang tgk org main toys dia..nnt mula la dok 'ngadu' kat mommy ni haa..pastu buat muka nak nangih..padahal tadi dia x peduli pun toys tu..
Nasi ayam takdak ka nnt masa bash Hardy? hihi
Aku ni dok sibuk cari tricycle utk Najeeb..yg Hardy punya ni beli kt My Dear tu hari kan? mmg cantik..aku tgk yg kt Giant, K-4 tu semua design dia ala2 tak berkenan di mata aku la..nnt nak beli copycat camni gak boleh ekk? hihi..
p/s - kat mana la agaknya ada jual tricycle cam Hardy ni?

Hirda Ibrahim said...

sham ~ ayam yg digoreng x sempat nk snap.. habis licin... hahaha

mimi ~ nk copycat? silakan... x kesah... :)
aku pun x pernah jumpa tricycle my dear cam hardy kat mana2 shopping malls or kedai baby.
yg ada semua ala2 design kepala itik la, rabbit la. x mo aku. x macho.. muhahahha...

aku beli masa kat my dear warehouse sale kat area Puchong Perdana... tp within this yr gak..
kot2 la nanti aku TERjumpa, aku calling2/sms2 hg k? :)

wanie said...

sesi terjeh menerjah pulak ye...lepas ni leh la terjah rumah wanie pulak ye...hehehe

As mama Adriana Amani said...

Sorry lambat... jengah... heheheh
Isnin cuti...abiskan cuti sbb dah nak bernak... wah.. mmg sedap nasik ang hirda.... cuma segan jer nak mkn byk2...hehehemmg syok la kawasan umah ang.... sonok dpt jumpa kengkawan seblm den beranak ni.... hehehheehhe

Mimi~Najeeb said...

ehh..betoi la..design kepala itik, zirafah,gajah tu semua x macho betoi. Awat la depa tak buat yg ala-ala macho/berjenis sket?? tension aku semlm gi Mid Valley cari tricycle dia, merata ceruk aku gi. Takdak jugak jenis yg lawa cam Hardy punya nih..
Nnt kalo ada terjumpa mana2 yg ala2 Hardy punya sms/calling2 k..tenkiu...tag tu, nnt aku free aku jawab..sekrg ni kami kena pindah floor lain..network kekadang ok kekadang 'sewel'