Nuffnang

Monday, September 15, 2008

menu berbuka semalam...

i cooked:
~ daging masak kicap + kentang
~ udang goreng butter
~ sayur campur
~ ikan kembung masak sambal
~ sardine puff

drinks:
~ ribena
~ air kelapa

note ~ thanks to zura for the info camna nk buar sardine puff ;). jadi ko!! aku mkn sampai 4 ketul. hihihi

takde pic ye.. x sempat nk snap coz lepas masak, kena teman hubby & hardy pi kedai mamak nk gunting rambut.


just trim depan & belakang skit. aku nk buat mushroom look hair for hardy. sorry, muka sedikit berlemoih coz mkn coklat.

11 comments:

Sue@MamaMaryam said...

hihi tahniah !!! makin rajin pn hirda kite memasak.. mesti sedapkan puff tu sampai 4 ketul ko mkn nih..


aku plak msk pajeri nenas, ikan masin, asparagus + karot n buat cekodok pisang..hahaha letih la so msk yg senag gitu :P (malas sebenarnya...)


hardy nampak cam chubby jek.. geram aku.. eh bila nak ambik bj hardy ??? ke nak aku pos kan jek..

lieya_latif said...

wah walaupun takde gambar tapi menu2 ko tu hirda bisa menggiurkan hati sanubari ku....he he he...

alahai comelnye hardy....cam budak2 jek hardy wat rambut camtu...(eh mmg budak2 pun kan) he he he he tapi mmg cute hirda...dah le pipi montel pastu rambut plak wat camtu....cuteeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!

eija28 said...

comellah hardy dgn rambut barunyer....iman pun baru semalam papa dia cut rambut dia...wah...mesti best sardine puff kak hirda tu!!!

`aza`~ummie afiq~ said...

udang goreng butter...eemmm sedapnyeerr...dah lama tak buat udang goreng butter :) waahh hardy dah pi gunting rambut...ni kira rambut rayalah ni hardy eekk?? hehehe....aza tak sempat lagi nak pi gunting rambut afiq...dah serabut serabai dah rambut dia...cepat panjang betui...

Mimi~Mommy Lil' N said...

waah..banyaknyer masak..rajin la mama Hardy ni turun dapuq..baguih2.
Aku tiap kali gunting rambut mmg minat sungguh style mushroom sebab bila potong camtu nampak pipi Najeeb bolat sket..hihih..comey la Hardy..rasanya ni festaim kan buat style mushroom?

Jasfyra said...

sedapnya daging masak kicap + kentang...dah lama xmakan..nak kena wat nih..

sedap kan puff tu hirda..nanti leh ar kita pelbagaikan inti dia tu.bubuh kaya pon cam sodap je kan..hehehee

hardy gunting rambut ala2 mushroom ek...ala tomeinya..nampak tembam pipi dia.geram tol ar..nak tau tak...kami suka sgt panggil rambut arissa tu "cendawan" kekekee...sbb nampak cam betul2 bentuk cendawan..kadang2 kalo geram ngan peel dia kan...selamba je ckp
"cendawan ni nak kena ni"hahahhaa

Hirda Ibrahim said...

sue~ hardy bulan posa ni kuat selera mkn. ptg2 dekat semangkuk nasi + sup dia mkn. ko nk post ke? nanti aku call ko ek? aku hari2 masak sue. tapi yg simple je. sib baik laki aku bukan jenis yg nk makan kari ke. aku nama je org kedah. tapi x tau masak kari.. hehehe
lieya~ hirda dh lama nk buat rambut hardy camtu. tapi susah coz rambut hardy cam daddy dia. berketak2.
eija~ sedap eija..puff tu beli ready made je... hihihi. inti sardine tu je yg buat sendiri.
aza~ hubby aku last week hari2 nk udang goreng butter.. apa mimpi laa ek?
hardy pun rambut cepat panjang. paling x leh tahan, kalu depa berpeluh.. rambut serabai yg amat!!
mimi~ aku dh lama minat design rambut cam najeeb tu... tapi rambut hardy bukan mcm mama dia. dia ikut daddy dia. ketak2. so, teramat le susah nk buat mushroom style tu.. sian anakku... huhuhu...
ni baru nk cuba2...

zAnA said...

wah...
bulan posa bulan masak2 sedunia kan hirda..
sodap nyer...
ehh....hirda..nak resepi prawn butter leh...hubby zana request suruh buat prawn butter tu...den nie manolah reti....

nampak tembam ler hardy ngan new hair cut tu..mushroom pun mushroom ler hardy...janji maintain ensem...

Cik Puan Mimi said...

akukah yang terlambat mengomen???

wah bulat + double chin la muka hardy.. so cute.. + rambut mushroom tu.. hehehe, nak gak dia gi kedai mamak gunting rambut ek.. farhan rambut dah panjang giler, tapi tak mo potong rambut.. alasan?? "nanti dia (barber)potong tinga" boleh gitu??

wah banyak gak lauk kau masak.. dah boleh jadi isteri mithali ni hehehe..

pstt jangan lupa projek kita hujung minggu ni

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

tak lamer lagi rizqi lak akan ikut abg hardy gunting rambut gaya mushroom okeh??..
Wah berasap lah dapur ko tu...masak best2 lak tu...

Ayong said...

butter prwn tu belum letak gmbr aku dah terliur dah weh....

alalala comel lak hardy dgn rambut baru nya tu....seseuai dgn muka chubbynya tu. geram dah auntie ni!!!