Nuffnang

Friday, September 19, 2008

semlm...

while i was bz preparing food for berbuka, this lil chef pun sibuk kat dapur...

oh btw, i cooked:
1) sayur campur
2) ayam goreng berempah (marinate semalaman)


beli:
3) kari daging kawah


11 comments:

Jasfyra said...

chef hardy tolong mama masak ye?ke tolong sepah ni?hehehe.leh ar geng ngan kakak dina ngan arissa

aduh..terliur ar ngk gambar makanan tu hirda...terliur..slurpppp

Sue@MamaMaryam said...

emmmm simple tp sedappppppppppppppppp aku paling tliur sayur campur itu.. sgt menariks dimataku...

Zanna_MamaBatrice said...

chef hardy turun dapur daa...tu sure duduk atas kabinet dapur tu kan...sama ar hirda..kalu zana masak, batrice plak sampai dari umah nenek dia...nyibuk ler dia..yg tak tahan siap bergayut2an kat kaki nie ha....

hu hu hu...simple tap sedap.....tak tahan nengok sayur campur mu itu....ada brokoli ler.....
ayam goreng rempah...yummy yummy...buat nasi lemak pun sodap makan ngan ayam rempah nie...

Ayong said...

peberet den tu sayur campur..slurrppp! :)

amboi...lil chef tu...kalau chem, masuk ..suka ketuk periuk dgn chopstick!

`aza`~ummie afiq~ said...

mana ghupa kari daging kawah tuu??? aku nak tengok gak ghupanyaa..ingat ada gambaq :)budak tecit tuu pun nak masak jugak kaa?? samalah cam aku...akanku letakkan afiq atas kabinet dapuq tuu...haa dok situ tengok aku masak...kalau tak...asyik nak mintak "kung" jeerr laahh..sebuk nak tengok orang masak....

Hirda Ibrahim said...

mommies : aku reply all in one k? hehehe..dasar pemalas!!
sayur camput peberet aku..
ayam tu peberet hubby & hardy..
kari daging kawah x sempat nk amik. coz time tu dh dekat nk berbuka dh... huhuhu..

Cik Puan Mimi said...

menyengih si hardy tengok mak dia turun dapur.. (agaknya dia heran mak dia kan jarang turun dapur, heheh)

hirda, camna kau marinate ayam tu.. nampak sedap sangat, ratah ayam jer pun mesti aku dah kenyang..

lieya_latif said...

wagrhggggggggggggggghhh!!!!

ni lagi bikin aku meroyan...tadi tgk butter prawn...ni tgk ayam berempah ngan sayur campur....ermmm meleleh dah air liur yg nak kering dah nie...he he he he

wah hirda aku tgh kagum ni...hardy mkn ke ayam berempah tu...bagus noo anak bujang hang ni...pedas pun die leh tale kan...senang nak bawak majlis ni....

Hirda Ibrahim said...

mimi ~ dh sms recipe tau. ko jgn delete lak..mana le tau mai mood ko nk masak..hehhe

lieya ~ x pedas pun. hardy langsung x leh mkn pedas... kalu pedas skittt pun kelam kabut dia kata "hot..hot... a mo, a mo"..

eija28 said...

wah sedapnyer...tak tahan ayam goreng berempah tu....hardy pun tolong masak ke sayang oii...kak hirda...klu eija mkn sayur campur tu pun dah kenyang....terliuq plak tgk ayam tu...

Mimi~Najeeb said...

ayam rempah nampak sgt menarik..hardy suka ye mama dia masak fave food dia..baguih la dok kat kabinet tu x gerak2 ka? kalo anakku konfem da tertongeng ke bawah..hihi