Nuffnang

Thursday, September 18, 2008

raya 07..in memories

my mama, daddy, sisters & nephews

ibrahim's family + menantu


bila tgk2 balik pic raya last yr kelakar sgt...

mana x nya.... kami anak-beranak je lari theme color. ( oh abg ipar aku pun)

actually mama aku dh beli siap2 bj melayu kat cucu2 dia. theme 2007 - purple. tapi ntah camna..mama aku leh terlupa update aku. kakak2 aku yg lain semua dh tau. so aku dh siap buat baju kaler ijau kuning2, beli baju melayu ready made for hardy. then, baru aku dpt tau theme PURPLE...
sampai now hardy x pakai pun lg baju melayu purple yg mama aku beli tu.

this yr awal2 mama aku dh update aku... theme color HIJAU LUMUT k? hehehe...
tu sure takut peristiwa last yr berulang tu...

11 comments:

Sue@MamaMaryam said...

hahaha..bagus2.. thn ni ko br geng ngan family..thn lepas kumpulan lain .... cam km dl kebetulan sama kaler kecuali family adik & kakak ipar aku..so km kumpulan hijau..depa kumpulan biru hehehe... syokkan sedondons gitu..suke aku.. aku kunen thn ni..gara2 en abu x mo buat bj melayu br..thn dpn insya-Allah aku paksa dia..hahaha jahat sggh....

Jasfyra said...

tahun ni tema hijau lumut ye?cantik..suka kaler tuh...

haah ler..nampak sgt bezanya gambar tahun lps tu hirda...sbb yg lain2 purple,tetiba ada lak hijau..kalo korang pakai maroon ke xnampak sgt kan..hehehee.xper ar..asal ada gambar sefamily kan..

sib baik mama hirda dah warning awal2 tok raya tahun ni..kalo xpisang berbuah 2 kali lak..hehehe

Mommy Lil' N said...

bestnyer maktok belikan baju kat cucu2 kaler boria..cucu 6 orang je yek? Kalo my mom nak belikan kat cucu haruslah kena beli segulung kain itu kerna cucunya aje semua 14 orang (ada yg topui dan jugak tinggi cam zirafah lagi..yg tu kena la beli 6 meter kain sorang hahaha)..
Kami last year theme biru (standard la kan tema utk baby boy)..this year purplish hot pink (pilihan hubby) aku tak berkenan ok huhu..takpe kasi chance sbb last year sudah pilihanku kaler biru..

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

ko ni hirda blog ngan fp rajin ko updated..baju raya 2007 ko lak tak updated..isk..isk..buat rosak gambar jer..keh..keh..
tak sabo nak tunggu gambor raya ko tahun ni...

Jasfyra said...

re - hirda, nak kad raya ye?bak mai alamat..email kt sini jas_fyra@yahoo.com

lieya_latif said...

wah hijau lumut yeak....cun tuh...kami plak gold....hu hu hu tak sabar nak tgu raye.....baguih laa hang ni hirda....bile tema tu ...satu kaum kerabat haaaa.....best gak kan kalo camni....lagi meriah beraye....tapi mmg kelaka gak...alih2 ko jek yg kaler lain dlm purple2 tu....he he heh e

hirda, for ahad ni camne...dah book ker....kalo dah sampai dulu nanti sms laa yeak....kami mungkin awal kot...nak shopping dulu kat SP...JCO...nyumnyum....

Cik Puan Mimi said...

hirda, cucu2 mak tok ni semua boys yer.. senang ar camtu kan.. sedondon semua.. heheh pasni kau kena la bagi mak tok ni cucu girl plak..

ialah hirda, nampak lain jer kau tetiba kaler kuning.. nasib baik tahun ni dah bagtau awal2 kalau tak mesti tak bestkan rasa.. kalau dah sedondon satu family, boleh la amik gambar kat studio, lawo tau..

aku masa last 2 years dalam pantang emily amik gambar satu family kat studio, last year tak sempat amik, coz masing2 balik umah mertua..tapi this year arwah bapak aku dah takde, dah tak cukup korum nak amik gambar kat studio.. sedihnya

eija28 said...

wow...bestnyer boria ramai2...tp kak hirda lari dr tema lor...maktok lupa nak updated erk...takpe tahun nie balas dendam plak boria lg...huhuhu

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
wah happening nyer ader ramai sanak sedara. mesti happening kalu raya ni

Ayong said...

lawak le mu ni..boleh lak lupa kalerrrr...thn ni mak aku dah siapkan beli kan kami kain ela..kitorang cuma antor kat tailor je...:)

Zanna_MamaBatrice said...

gelak gelak gelak...
camner ko boleh lupa hirda oit..
kalu tak sure cun sumer purple2 kaler...

ko satu family mmg pakat pakai baju raya sama kaler erk...best ar...sporting seh....cam zana nie, ikut ler memasing......so, bila kumpul mcm2 kaler kuar....plak tu, sebelah zana, daku sorang jer yg dah kawen...nak harap adik2 aku sedondon ngan aku...mintak maaf ler....ayah aku pun kena paksa ngan mak aku baru ler nak pakai...tu pun x sepsang......sure ngan suar jeans dia tu.....