Nuffnang

Monday, September 8, 2008

sneak peek

pic taken yesterday. time aku dok fitting baju raya hardy. baju ni ready made. maktok hardy dh beli siap2 for all her 6 grandsons. boria semua!

tgn & kaki dia labuh. kena pi alter nanti. tapi tgk la, x reti nk duduk diam langsung. dok berlari sana-sini.

this yr raya, ibrahim's family theme color hijau lumut.
hmmm sebut pasal baju raya.. baju raya aku dh siap ke aaa? nk kena check ngan kakak tailor tu aa.. x pasal2 kena pakai baju last yr lak..


ok mama....hardy dok diam2.


he he he


pi mai-pi mai cam model. puting tu buat spoil sungguh!!

10 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

ala tomeinyer hardy ni..terserlah keensemannyer ngan baju melayu hijau lumut ni..kitaorg lak raya ni pakai warna oren..tapi tak amik lagi kat tailor tu..camana gayer agaknyer rizqi ngan baju melayu nyer???

Mommy Lil'N said...

ensemnyer pakai baju leher cekak musang..chop, betoi ka nama dia cekak musang? Hardy mcm budak da besar la..
Kami this year tema purplish hot pink..baba Najeeb la chose that colour..tak tau la camna ropanya..blom siap lagi baju kami 3 beranak.

Nazathul Hamimi said...

waaaa hensemnyer hardy.. songkok dah siap beli, baju dah ada, sampingnyr maner??? warna hijau lumut ni sebiji macam raya tahun 2006, masa tu pun farhan 2 tahun, sama cam hardy.. boleh tengok gambar raya kat blog mimi tu..

tapi betul ker hirda, dah ensem2, spoil betul dengan puting tu.. camna kita nak nyorokkan puting depa berdua tu ek???

aku punya baju pun tailor kata blom siap.. aku dah panas hati ni, dah ler aku berangan nak jahit manik bagai.. ntah sempat siap ker tak :S

Hirda Ibrahim said...

iena ~ sure ensem si bolat rizqi tu pakai baju melayu...:)
mimi ~ a ah mimi, cekak musang. hardy dok tarik2 leher baju tu coz rimas. isk..isk. wahh sure meriah korang 3 beranak nanti!! :)
mimi ~ a ahh sama kaler kan?? he he he. aku dok pening kepala camna nk ceraikan puting fr hardy. now kena ada 2 puting. satu isap, satu dok tonyoh muka,idung telinga..eiii.... aku rasa nanti aku dh hilang sabar, aku gunting je. tapi kita le seksa.. kompem dok merengek x leh tido nanti..hu hu hu

Sue@MamaMaryam said...

ensemnya hardy.. i like that color...

ala ko dah kasi resipi murtabak tu la plak..br aku bcadang nak suh ko buat klu km dtg beraya..boleh x? huhu..

so bila nak mula buat semekut raya? meh la sama2 kite btungkus lumus buat semekut ..hahaha

pstt aku dah start cuti today..hooreyy.. :P

Jasfyra said...

aduh hardy...ensem ar pakai baju melayu tuh...tp tang isap puting tu...jadi comel lak..
hirda, cantik ar kaler baju tu..suka sangat.mmg padan ar ngan hardy

`aza`~ummie afiq~ said...

waaahhh...hensem hardy dgn baju melayu kaler tuu...nampak ceria :D thn ni baju aza lbh krg sama jeerr dgn mimi, mommy najeeb :D purplish...but for afiq & abah dia aza choose purple gelap :D....tak sabar nak tgk gambar2 raya semua org nanti..hehehe

lieya_latif said...

ensemnye hardy hirda....comel tul pic die berlari tu...mcm nak kejar duit raye jek tu...samping ade tak...halamak tgk hardy dah pakai baju melayu ni...daku plak yg gabra...baju kurung mia n mija tak beli lagi ni .....harus weekend ni pi cari....hu hu hu hu

baju maknye camne plak...dah ready lum....kalo dah tu tepek2 le kat sini..leh nengok kih kih kih ...lieya pun baju kat tailor lagi nie....ni tgh tergedik2 tgu tailor call kate dah siap je ni...muwakakakaka

zAnA said...

nak cop buat menantu boleh...
ensem ler hardy ngan baju melayu tu.....mmg boleh geng ngan batrice tau...dah cun2 baju lawa2...tetiba sangkut kat puting plak erk......takpe hardy...auntie tetap nak booking gark tuk batrice nie....
cam kaler 2nd baju raya kami last year ler hirda (ada plak 2nd baju theme kaler erk...hik hik hik)...this year kami pakai biru....baju still kat tailor...nak kena call nie tanya dah siap ker belum....

Hirda Ibrahim said...

sue ~ bulehhh, nanti lepas raya ko dtg umah aku kat kl, aku buat k?
zura ~ thanks :). ni maktok dia yg pilih theme kaler thn ni.
aza ~ last yr ramai yg theme purple. tapi x kisah. sure ensem afiq nanti tuu...
lieya ~ welkam welkam.. he he he..
samping guna yg last yr punya. songkok, dia mau la pakai 2-3 mins. pastu dicampaknya. hirda baru pi amik baju hirda semlm... hirda buat selai je. x yah byk2 bukan aku pakai pun.. he he he
zana ~ nk booking ek?? leh la bermadu dgn emily.. ha ha ha...