Nuffnang

Thursday, September 25, 2008

Selamat Hari Raya & Kena tagged


Selamat Hari raya koranggggg...mahap zahir & batin...
kami sefamily will balik Jitra pagi2 Sabtu - 27th Sept sampai le 07th Oct. :)
This yr turn beraya kat Jitra pulak... yeay! tapi x de diff pun, lepas tu tetap balik kg hubby @ Bkt Tangga, Bkt Kayu Hitam. 15-20 mins journey je.
okies, aku di tagged by lieya. menariks tagged ni...

1) Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?
~ baju kurung sepasang je. raya ke-2, 3, recycle balik baju2 raya last2 yr. x yah buat byk2 coz setahun aku pakai baju kurung time raya & kenduri je. ;)
~ kaler ijau lumut.

2) Makanan raya tradisional kesukaan...
~ my mama's LONTONG. makanan wajib pagi raya kami...

3) Biskut raya kegemaran..
~ jem tart, choc chips

4) Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak
~ dapat?? mana ada.. keluar lagi ada la..
~ this yr dh tukar rm500. coz last yr punya balance ada lagi.

5) Aktiviti malam raya
~ main bunga api
~ kemas umah
~ keluarkan segala pinggan mangkuk, gelas, etc
~ ronda town Jitra. nk tgk town Jitra jammed time ni la..hihihi..pastu penuh je keta plat number KL, Selngor, etc. nampak sgt semua org luar. ;)

aku nk tagged
- iena
sila ye, jgn malu2... ;)

12 comments:

lieya_latif said...

cargas!!! cargas!! memang cargas!!

oooo kat umah ko mkn soto yeak....nyum2 sedapnye...dah lapo niiii....he he he eh

hirda, biaq betul duit tukar tahun lepas ade lagi...patut pun ade balance, tahun lepas ko tak bagi mia n mija duit raye kan....keh keh keh ....bagus le ko, perbelanjaan terkawal....aku?....kalo tak abis gune sure shopping2...ngeh ngeh ngeh ngeh

tahun ni sure ligat hardy kepochi hamboi2...collect duit....sape2 yg buat tak tau hulur angpow tu, sure hardy akan 'hamboi2' kan org2 itu....keh keh keh

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

suka hati ko yer nak tag aku yer lieya..sib baik aku ni sporting..keh..keh..keh..
Chehh lawo baju raya ko tahun lepas. siap ader angpow kat baju kat hirda...
nanti petang aku buat kerje tag tu yerk...

Hirda Ibrahim said...

lieya ~ weihh salah..salah..LONTONG la, bukan soto... apsal aku cam mamai2 hari ni aa..kerja byk nk kena settle aaa..
a ah lieya ada balance duit raya last yr. dok dlm sampul elok lagi. ko tau apsal x habis? coz semua hubbyku pegang. kalu kat aku..dh licin dhhhh...
"amboiiiii" <-- sila sebut mcm hardy ok...mia & mija pun nk duit raya ek? nanti aunti kasi ek? :)

iena ~ baju aku cam kaler angpow ke? hehehe... buat tau jgn lupa..

wanie said...

duit raya tahun lepas wanie pun ade lagi...sebab tahun lepas beraya kat puchong..tak ramai budak....tahun ni tukar sikit je la

Sue@MamaMaryam said...

aaaaaaaaaaaa lontong tu camne? huhu aku x tau..kt pahang derang pulun lemang la..

Jasfyra said...

bagus ar leh pkai lagi baju raya tahun lepas hirda..aku nih, baju tahun lepas dah naik lunyai bwk p koje..kekekekee

balik kpg sabtu ni ek..berhati2 di jalan raya ye hirda..salam aidilfitri dan maaf zahir dan batin

eija28 said...

kak hirda...sama mcm eija...tipa2 pagi raya harus makan lontong...dgn kuah lodeh...sedap tau!!!!SLMT HARI RAYA URK KAK HIRDA SEKELUARGA...MAAF ZAHIR & BATIN...hardy..hardy...iman kirim salam!!!!

Zanna_MamaBatrice said...

ko boleh recycle erk bju raya tahun lepas...aku xde ler...dah mmg keja hari2 pakai baju kurung....

aku pun suke tart nenas ooooo.....marveles...nie pun cam terbayang2 jer tart nenas dpn mata aku nie hirda...

mak ait, ko nyer duit raya last year pun ada lagi...daku dah selamat.....bukan abis pun, tapi aku ngelat masuk sumer kat tabung batrice...separuh...separuh lagi DAKU YG PUNYA...waarghhh...

Mimi~Najeeb said...

hang jarang pakai baju kurung gi opis..takpe la buat baju sepasang pun kan..
mcm aku, baju raya tu nnt recycle utk raya ofis, pastu raya division pastu pakai gi kerja..mcm baju2 raya tahun lepas n terdahulu

Nak balik dah Sabtu ni? Selamat Berhari Raya..maafkan salah n silapku kalo ada ok..kim salam kat Jitra..next month kalo xde hal aku akan ke Jitra jua

Ayong said...

balik kg dah ye sabtu ni?? selamat pulang ke kampung..dan selamat hari raya...nanti ambil kad kat blog kita ye..hehehehe

Cik Puan Mimi said...

hirda, aku pun nak minta ampun dan maaf kat kau seandainyer ada tersalah kata, tersentap perasaan, almaklum ler kita berdua nikan suka bergurau senda.. cewah..

mesti lawo baju raya kau warna hijau lumut tu.. aku?? purple tahun ni.. tapikan bila aku tengok baju raya aku baru siap pagi tadi, macam pattern orang tua plak..heheheh

kau sama la dengan aku, masih berbaki lagi duit raya tahun lepas.. duit RM5 adalah dalam 13 sampul lagi.. boleh recyle balik

`aza`~ummie afiq~ said...

hirda...selamat hari raya...syoknyaaa nak balik kedah...tahun ni kami tak balik kedah or penang...coz last year dah balik....lagipun dah tak dak tok & wan...balik pun rumah tok2 menakan saja :) anyway...maaf zahir batin yeerr kalau ada tersalah type (kan kita di alam siber saja...hehehe) yg menyinggung perasaan keerr :)kisses to hardy also...bye....