Nuffnang

Friday, September 12, 2008

supper..

semlm, while watching Criminal Mind. tgk2 ada iklan KFC pasal ayam Spice Crunch dia yg baru tu. hmmm... lapo le pulak. so, aku sms hubby yg will balik kerja pkl 11 pm. mintak tlg dia pi drivethru KFC dekat ngan opis dia. tapaukan ayam spice crunch ni kat aku.

11.30pm, hubby sampai umah dgn kfc ditangan. aku sengeh suka. makan sama2. coz aku bukan jenis makan ayam byk. max aku mkn pun seketul je.


ni set promo bln posa. aku amik normal snack plate je. no nasi plsss... (hihihi PERASAN!!)

camna rasa dia?? SEDAP!! aku suka. for me lagi sedap from hot & spicy. :)

15 comments:

Mimi~MommyLil' N said...

seketoi je ke hirda makan? kalo aku suka sgt la ayam..kfc, nasi ayam, sate ayam, chicken chop..semua base ayam semua sedap..ish teringat kat Chicken Rice Shop pulak..walopun x posa..tapi bukannya dapek makan cam biasa..tu yg craving mengalahkan orang posa..huhu

Hirda Ibrahim said...

mimi ~ a ah.. hirda kalu KFC, McD. kompem seketul je. tu yg selalu beli happy meal je. he he.
kalu chicken rice shop tu buleh habis coz mkn dgn nasi. kalu ayam saje memang aku kurenggg skit.
oo x posa le ni?? aku kompem b4 raya ni coti balik. dh le hari tu dh coti 3 hari.

Jasfyra said...

sedap ye?wajib try ni..
hirda makan seketul je ayam...baiknya..hehee.kalo zura, mau 2 ketul baru puas hati.buruk lantak betul kan..hahaha

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

aku dah makan maser posa ke-2 hari tu..tengahari buter aku bawak jannah..konon2 jannah nak makan..chehh tapi mintak spicy..kui..kui..aku memang suker ayam ni..macam2 jenis masakan leh buat..

Sue@MamaMaryam said...

seketul jek? iskh..aku klu boleh nak 3 ketul...muahahaha x puas la.. harus pegi gak camni..tliur weh..jap lg aku nak p alamanda.. yiehaaaaaaa nak tapau arr.. hiks..

Hirda Ibrahim said...

zura, iena, sue ~ a ahh..sedap!! ni dlm kepala otak dok pikir mcm nk tapau je ptg ni...muahahaa...

lieya_latif said...

hirda...sedapkan....lieya pun mase first tgk iklan kat tv terus tergedik ajak shah gi beli....mengalahkan nafsu org puase aku nih he he eh....tapi serius mmg sedapkan...suke aku mkn tepung die tu....nasi die pun sedap...tapi nasi tu mia n mija yg mkn byk...nak kasi ayam tu pedas le pulak....he he he

Jasfyra said...

re = hirda, paratha tu lebar cam paratha biasa tu..pastu kita sendiri kena potong 2..kira bahagi 2 bahagian ar kan...

zura pun memula ingt menda tu dah siap potong..rupanya tak...harga paratha ni rm3.90...hirda pilih yg plain tau..dia ada 2-3 jenis rasanya..ada yg onion ke apa...so, pilih yg plain

`aza`~ummie afiq~ said...

waaahhh...harusku try juga ayam spice crunch niii...aku memang hantu ayam :) hirda tak berapa minat ayam eekk??? aza memang suka ayam dari kecik...sampaikan member2 panggil aku A for Ayam hehehhee

Cik Puan Mimi said...

wah makan supper lagi.. tu kira sahur sekali yer.. hehehe.

semalam gi care4 w. maju.. laki aku ingat nak beli ayam ni, tapi ada nasi.. ingat tak mo makan nasi sebab kitaorang dha makan benda lain.. pastu tak jadi beli.. last2 pergi beli ayam percik ayamas.. sedap gak..

maybe karang nak gi berbuka kfc gak la cam ni.. terliur tengok entry ko ni ha.. aku dah call laki aku.. dia orait jer..

set normal snack plate tu cam dalam gambar tu jer ker.. boleh ker beli ayam tu without nasi ek??? sebab cam malas nak makan nasi.. tapi kalau kena beli gak set dengan nasi pun tak pe la, boleh kasi farhan dan emily makan..

masa aku makan kfc kat s'pore dulu, ayam dia pun crunchy tapi tak sedap la... harap2 rasa dia tak sama dengan ayam crunchy kat sini..

Ayong said...

hahahahahahha hirda, aku baru ha buat entry pasal ayam kfc ni...sedappnyeeeeeee terasa gigitannya..

eija28 said...

semua citer pasal kfc nie...feberet hubby eija nie kak hirda...aiseyman...buat perut jadi lapor lah plak!!!!

zAnA said...

serius sedap ker hirda..?
harus aku ajak hemlin buka kat kfc ari nie.....(abis ler diet aku..hik hik hik)...
ko nie slalu buat iklan tak berbayar tau...tergugat keimanan aku ...

wanie said...

wanie mmg teringin nak makan spice crunch ni..nak kena pujuk hubby ni

Harvey said...

Quite useful piece of writing, thanks for this post.
printable Canadian coupons | finger sandwich recipes | folio