Nuffnang

Saturday, September 6, 2008

my murtabak roti...

actually dh lama teringin nk buat murtabak roti recipe my mom ni.
still ingat time kecik2 kalu my mom buat murtabak roti ni, cepat je licin kami adik beradik mkn..

Sabtu, my lil sis mai umah kami. hubby x berbuka kat umah coz masuk kerja ptg.
so, aku suruh my sis layan hardy layan dvd finding nemo dia while aku bz kat dapur buat murtabak ni. ni 1st time aku buat murtabak roti ni..

my lil sis x leh posa, so dia le yg jd tukang rasa..
jadi korangggg.... my sis kata rasa cam my mom masak!! yay!! sukanya akuuu... hehehe..

just fyi, im not using ROTI actually. im using biskut cream crackers 4 segi. patutnya kena panggil biskut murtabak le kan? apsal lak panggil ROTI? i also dunno. he he he.


tgh bakar ni..


murtabak roti yg dh siap.. yg berlubang tu coz ada org 'tlg' rasa


after di terbalikkan..


ni le rupanya lepas potong.. ada 3 layer daging..

9 comments:

Ayong said...

salam hirda..
wah rasa selera ha tgk murtabak ni..mcm bestnyeeeee..
meh la share recipe.... :)

Nazathul Hamimi said...

hirda, resepi please.. cam sedap jer.. heheh tapi ntah bila aku nak buat..

ni 1st time aku tengok orang buat martabak guna biskut cream cracker la.. apa rasa ek??? mesti sedap, rasa lemak2 gitukan... nanti masa besday hardy kau buat ek.. aku nak rasa (ciss sungguh kurang sopan plak, main order jer).. heheh

Mimi~MommyLil'N said...

tepek recipeee pleaseee!!!
nampak sgt menarik :D
oppss.b4 that..adakah resepi bole dishare? atau ianya rahasia kelorga?

Hirda Ibrahim said...

yong, mimi & mimi ~ satgi hirda tepek recipe k?? bukan rahsia keluarga la... ha ha ha. tapi x tau tekak korang kata sedap ke x...

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wahh tahun depan leh niaga kat pasar ramadhan ni.. bagi lah namer glamour ckit " murtabak hardy"..keh..keh..
hirda nampak sedap tu, bagi lah resepi cikgu oi!!

`aza`~ummie afiq~ said...

waaahh....rumah baruu laahh...mama hardy dah cat kaler baru blog nii...maklumlah nak raya kaann....hehehee..hirdaaa...terliuqnyaaa tengok murtabak roti tuuu...family resepi ni surree sedap gilooss :D

Abram said...

It won't work in reality, that's exactly what I consider.
six flags over texas tickets | movers austin texas | independent medical

Thomas said...

What namely you are writing is a horrible mistake.
full version download | download game pc gratis | best games | new games reviews | best online games

Esmond said...

Quite helpful piece of writing, thanks so much for your post.
Deviled Swiss Steak