Nuffnang

Friday, September 5, 2008

"totethaholic"

ada ke word ni?? ha ha ha..suka ati aku je kan??

sejak ada hardy ni aku dh jadi tote addict!! why?? besar & senang aku nk sumbat segala brg hardy tu. aku ada diaper bag. tapi x suka bwk. i prefer tote bag.
now i hv 6 tote bags in my collection. hubby dok heran apsal yg aku gila dok beli tote bag. he he he.
tote bag yg aku beli x de la mahal pun. byk yg murah je. yg penting aku suka the designs.

now tgh dok surfing internet, i found these... drooling weih...






hope ada la design camni kat bandung. hi hi hi.. yes, i bought my LeSportsac totes kat bandung je ye... ;)

10 comments:

Jasfyra said...

betul ar hirda..pakai beg2 beso camtu senang nak sumbat menda kan..laki kita pun suka sbb dia leh tolong sumbat barang2 dia gak..wakakakakaa.

zura suka ar 4-4 beg tu..cantik.zura ada 1 je koleksi beg camni.yg i'm not a plastic bag tuh...tp bukan yg ori punya ar..yg cikai2 tu..hehehee.xper ar.asal leh pakai kan..hirda nk p bandung ke?wah..bestnya..syurga soping tuh...heheee

zAnA said...

betul hirda...
zana sokong 200% ok...
sejak ada anak nie..jgn berangan ler nak bw beg kecik2 ala masa anak dara...kalu dulu, h/bag tu ckp jer nak isi h/phone, purse & bedak lipstik..la nie, kalu boleh nak bawa beg yg boleh masuk anak sekali...senang gite....sumer tonyoh dlm beg...pastu nak cari...tergali2.....
zana suke yg last tu...sweet jer brown kaler...

best ler ko hirda....asyik shopping kat bandung jer...aku nie bile ler dpt pergi agaknyer...asyik plan jer..tp tak jadi2...tensen den....aku kirim ko jerlah....

Nazathul Hamimi said...

hirda, aku suka yang tote bag belang colurful tu.. cantik la.. mahal tak?

memang bestkan kalau ada satu beg besar boleh sumbat semua barang dalam tu.. senang cerita.. tapi kitaorang plak suka pakai beg sandang jer.. senang laki aku nak bawak.. cam kipling ker, nike ker, timberland ker.. semua masuk dalam tu, termos dan susu pun masuk dalam tu gak..

psst aku dah tepek gambar pic hari pertama.. hari kedua aku upload kendian.. letih..

Sue@MamaMaryam said...

hahaha..sejak dr dl lg handbag aku x penah kecik.. purse je dah gedabak..penuh ngan sampah-sarap..klu duit byk xpe gak.. hahaha en abu selalu marah aku tau.. cari brg dlm beg aku mcm cari reta karun.. see.. :P

beshkan klu dpt buat koleksi.. aku ni jenis x reti tuka2..klu yg itu..itu je la sampai rosak..pastu br beli.. kasut pun gitu.. x tau nape.. pasal malas kot..muahahaha..

Hirda Ibrahim said...

zura ~ bandung tu x ori le puan zura... x mampu aih aku nk beli yg ori tu... nk pi bandung next yr. lama lagi la...
zana ~ cute kan yg last tu..nampak decent je. tu gambar landak tu kecik2. ha ha ha..lawak aku bc siap leh nk sumbat anak... betui ko, kalu leh satu almari nk sumbat dlm tu...
mimi ~ aku guna backpack time pi travel je. jln dekat2 aku suka pakai tote. kekononnya nk nampak lady like aa.. kah kah kah...
sue ~ sue, tote2 ni semua time aku keluar jln dgn hardy je. pi kerja aku bwk tote yg size dia kecik skit. ko ingat ko sorang je camtu?? aku pun sama. aku dok guna satu hbag tu sampai lunyai... kasut pun camtu...hu hu hu

zAnA said...

re : hirda...niat mmg ada...tapi tak kesampaian....skang batrice siang dah kurang sikit....kalu dia x nampak "teng" dia tu....dia lupa ler nak isap....tp kalu mlm......selagi tak dpt selagi tu ler dia x mau tido.......

mlm tadi zana try nyorok "teng" dia tu.....siap dia cari lagi....sampai bawah sofa dia cari...pastu bila dia sebut2 "teng" dia tu, zana & hubby buat2 tarik perhatian dia kat tv...lupa jap, pastu ingat balik, last2 tak tahan coz' dia dah start merengek.....hati lembut kan.....bagi ler jugak...tak sampai 5 minit, dah selamat belayar dah.........
camner kita nak stopkan "oteng" dia erk......
dah buat dah cam leiya ckp...potong, x jalan gark.....nie nak try letak nescafe kat "teng" dia plak....kot2 ler dia rasa pahit dia x mau..........tp pastu kena tahan telinga dia merengek ler kan....

`aza`~ummie afiq~ said...

hahaha samalah dengan diriku...cari handbag yang besar-besar jeerr...semua ku sumbat dalam bag :D

Ayong said...

haah la..kalau gi mana2 mmg senang kalau bawak tote bag ni..sonang!

yang belang2 tu chantek la..

MImi~MommyLil'N said...

yup.Hirda..I lurve tote bag too. After jadi mommy ni..I only bring diaper bag to jalan2..but now since Lil' N da besaq ni..rasanya cam nak nmpk 'lady-like' la kan..so bwk tote bag..my latest one is a 50% off from Nine West..50% ok..hihih..and it's very shiny cam nak gi dinner mana je..tapi aku blasah bwk gak siang hari..my bag my choice kan ;)

Hirda Ibrahim said...

aza ~ senang kannnn? he he he
yong ~ tapi satu je disadvantage. nk masuk kedai2 cam mydin ke x leh bwk masuk coz derang consider besar..hu hu hu
mimi ~ ha ha ha.. the cheaper the better kan?? bukan org tau pun.. janji cun... he he he